• Informacje na temat:

    kotlety z gotowanego mięsa mielonego

Przepisy na temat: kotlety z gotowanego mięsa mielonego
  • Kotlety mielone

    Można je podać z ryżem, ziemniakami lub kaszą. Kotlety mielone smakują doskonale!

  • Mielone bez mięsa

    Na polskich stołach bardzo często goszczą kotlety mielone w wielu różnych wariantach - smażone lub delikatnie podpieczone, typowo mięsne lub z dodatkami warzyw. W kuchni programu Daria Ładocha przygotowała mielone, z których ucieszą się osoby, który zrezygnowały z jedzenia mięsa. Wśród nich znalazły się kotlety z kalafiora, soczewicy czy ziemniaków. Każda osoba przyrządzająca podobne...

  • Kotlety ziemniaczane

    Obiad w wersji postnej lub oszczędnościowej, jak kto woli. Kotlety z ziemniaków smakują rewelacyjnie, naprawdę trudno poprzestać na jednej sztuce!

  • Kotlety mielone z dipem

    Nie masz pomysłu na obiad? Wykorzystaj nasz przepis na pyszne kotlety z dipem.

  • Kaszubskie kotlety rybne

    Jednym z głównych atrybutów kuchni kaszubskiej są ryby – zarówno słono, jak i słodkowodne. Przedstawiamy przepis na pyszne kotlety rybne, w których mięso mielone zastępujemy filetem z dorsza.

  • Wyjątkowe kotlety

    Kotlety mielone smakują wyjątkowo, zwłaszcza te zrobione z naszego przepisu. Smacznego!

  • Smakowite klopsiki bez mięsa

    Niektórzy nie wierzą, że bezmięsne kotlety czy klopsy mogą być naprawdę smaczne. Wystarczy odpowiednio je przyrządzić, a nie poczujesz, że nie jesz mięsa. Samo zdrowie!

  • Kotlety z batatów, siemienia lnianego i ze słonecznika z pomidorową salsą

    Proste i zdrowe danie, które docenią nie tylko weganie. Kotlety z batatów będą smaczną odmianą również dla miłośników mięsa.

  • Kotlety z ryby

    Prosty przepis na kotlety z ryby.

  • Mielone z makaronem

    ...czerwonej cebuli obierz. Odkrój krążek, z którego potem zrobisz brwi pisklaków. Resztę posiekaj drobno. Dodaj do mięsa razem z żółtkiem, wymieszaj. Masę dopraw połową łyżeczki musztardy oraz solą i pieprzem do smaku. Starannie wyrób, uformuj trzy okrągłe kotlety. Ułóż je na pokrytej pergaminem blasze. Piecz 30 min w 180 st. Makaron ugotuj wg przepisu, odcedź. Pulpety rozłóż na talerze, każdy...

Artykuły na temat: kotlety z gotowanego mięsa mielonego
  • Kotlety z kalafiorem

    Składniki:  10 maleńkich różyczek kalafiora, duża cebula, 4 kawałki suszonych pomidorów wyjęte z zalewy olejowej, sól, pieprz, łyżeczka posiekanego świeżego majeranku, olej do smażenia, 60 dag mięsa mielonego, jajko, 5 łyżek bułki tartej.  Przygotowanie:  Kalafiora umyj i podziel na części. Różyczki kalafiora gotuj przez około 10 minut w posolonej wodzie. Wyjmij i dobrze odsącz. Cebulę...

  • Uwielbiasz prostą, polską kuchnię, ale czasem chciałabyś wprowadzić powiew nowości do znanych od lat receptur? Masz dość tradycyjnych mielonych? Poznaj przepis, który, odmieni smak tej klasycznej potrawy. Ten przepis jest prosty i tani. W dodatku posmakuje zarówno miłośnikom „babcinych" obiadów, jak i koneserom bardziej „współczesnych" smaków. Kotlety mielone na INTERIA.TV.   Składniki: 500 g mięsa mielonego 1 duża cebula kawałek pora 1 jajko 1 bułka mleko do namoczenia bułki 1 łyżeczka...

  • Kotlety z buraka

    Kuchnia bez mięsa wcale nie jest nudna. Tradycyjnego mielonego można zrobić w wersji w pełni wegetariańskiej- na bazie buraków i ciecierzycy. Smak? Palce lizać!

  • Mięso mielone gości zwykle na naszych talerzach pod postacią nieśmiertelnych kotletów. A gdyby tak pożegnać kulinarną nudę i wykorzystać ten produkt w nieco inny sposób? Oto nasze propozycje. Fot. 123RF/Picsel Mięso mielone, podobnie jak ciasto francuskie, ma niemal nieograniczoną liczbę zastosowań w kuchni. Z jego pomocą przygotujecie nie tylko klasyczne kotlety, ale również ciekawe zupy, sycące sosy, zapiekanki oraz wiele zaskakujących przekąsek, które doskonale sprawdzą się na przyjęciach....

  • Kotlety mielone z dipem

    Alternatywa dla typowego mielonego.

  • Mogłoby się wydawać, że przygotowanie kotletów mielonych to przysłowiowa bułka z masłem. Jednak aby smakowały naprawdę dobrze, warto zadbać o kilka detali. Fot. 123RF/Picsel Wiele osób traktuje kotlety mielone jako smaczne, ale dosyć nudne danie, które serwuje się jedynie wtedy, gdy nie ma czasu na przygotowanie czegoś bardziej skomplikowanego. Tymczasem odpowiednio zrobione mięso może stać się gwiazdą każdego posiłku. Należy tylko uzbroić się odpowiedni przepis. Jak kupić dobre mięso...

  • Hreczanyki, czyli kotlety mielone z kaszą gryczaną i mięsem

    ..., jajko, posiekaną cebulę i czosnek. Całość dopraw solą i pieprzem. 3. Z masy formuj kotlety tak, jak mielone i obtaczaj je w bułce tartej. Smaż z obu stron na oleju. 4. Składniki na sos wymieszaj i podawaj jako dodatek do hreczanyków. Ciekawostka: na Lubelszczyźnie w podobny sposób przyrządza się hreczniaki. Różnią się tym, że zamiast mięsa, do kaszy dodaje się biały ser. Zobacz także:

  • Panierując kotlety nie musisz ograniczać się wyłącznie do bułki tartej. Aby mięso nabrało wyjątkowego smaku, warto pokusić się o mały eksperyment kulinarny. Fot. 123RF/Picsel Mogłoby się wydawać, że panierowanie kotletów to banalnie prosta czynność, z którą poradzi sobie nawet bardzo niedoświadczony kucharz. W końcu obtoczenie mięsa w bułce tartej to żadna filozofia. Jeśli jednak chcesz przygotować mistrzowską panierkę, musisz pamiętać o kilku bardzo ważnych szczegółach. Tylko w tedy nie...

  • Z mięsa mielonego

    Z mielonego mięsa można zrobić nie tylko kotlety mielone na niedzielny obiad.

  • Jeśli nie masz pomysłu na to, co przygotować na obiad, a nie chcesz znowu zaserwować rodzinie schabowego lub mielonego, skorzystaj z przepisów naszych użytkowników na siekane kotlety. Siekane kotlety przygotowuje się zazwyczaj z mięsa drobiowego. Jak wiadomo mięso z kurczaka lub indyka ma niewiele kalorii i jest lekkostrawne, dlatego bez obaw możemy podawać je osobom starszym lub dzieciom. Drób zawiera cenne minerały i witaminy, które wpływają zbawiennie na nasz organizm. Dzięki dużej...

Wideo na temat: kotlety z gotowanego mięsa mielonego
  • Czerwona cebula, feta, oliwki, zioła - jak przyprawić mięso mielone na Keftedes?

    Keftedes to danie prosto z Grecji. Piotr Ogiński zaprezentował krok po kroku jak przygotować te pyszne i zaskakujące w smaku kotlety mielone. Istotne są tu dodatki. Czerwona cebulka, feta, oliwki i świeże zioła to tylko część składników, które sprawią, że pulpety będą miały wyjątkowy smak. Jeśli marzą wam się greckie smaki, koniecznie wypróbujcie ten przepis! (Źródło: Kocham Gotować/ x-news)