• Informacje na temat:

    kotlety na kapuście

Przepisy na temat: kotlety na kapuście
  • Roladki z kurczaka z kapustą

    Sposób przygotowania 1. Piersi podziel na kotlety, rozbij, przypraw solą i pieprzem. Mąkę wymieszaj ze słodką papryką. W przygotowane kotlety włóż kabanosy, zwiń. Roladki obtocz w roztrzepanym jajku(...) kapusta zmięknie, dodaj soczewicę i jeszcze duś. Roladki podawaj na kapuście. 

  • Młoda kapusta na trzy sposoby

    ...papryką oraz cząbrem. Dobrze wyrób.  2. Z masy uformuj 6 grubszych burgerów. Na patelni rozgrzej olej. Włóż kotlety. Smaż po 5 minut z każdej strony. Przed podaniem posyp posiekanym koperkiem(...), grubo posiekaj. Pieczarki oraz mięso pokrój w kosteczkę. Na patelni rozgrzej 1 łyżkę masła. Podsmaż na nim cebulę i pieczarki. Wymieszaj je z kurczakiem i rozłóż na kapuście.  2. Pozostałe masło...

  • Pyszny obiad dla całej rodziny

    ...rozwałkuj, wytnij krążki, na każdym wyłóż farsz i zalep brzegi. Smaż w głębokim tłuszczu. Układaj na posiekanej kapuście.   Wołowina po irlandzku Sposób przygotowania 1. Mąkę wymieszaj(...) i ugotuj do miękkości. Dodaj do buraków. Cebule i czosnek posiekaj i zrumień. Dodaj do masy wraz z mąką. Przypraw, wsyp natkę.  2. Uformuj kotlety, ułóż je na papierze do pieczenia i piecz 20 minut...

Artykuły na temat: kotlety na kapuście
  • Dietetyczne dylematy ciężarnych

    ...przebieg ciąży. Drażni mnie zapach mięsa Przed ciążą bardzo lubiłam kotlety schabowe czy mielone, jednak teraz przeszkadza mi zapach smażonego mięsa. Ograniczam jego jedzenie, ale boję się, że(...) w suszonych morelach, figach, szprotkach, zielonej sałacie, kapuście oraz brokułach. Mam ochotę tylko na słone Zawsze lubiłam dość słone potrawy, a w ciąży to upodobanie się nasiliło. Słyszałam jednak...

  • Wieprzowina na stół!

    Schab na kapuście Składniki na 4 porcje: ok. 80 dag - 1 kg schabu bez kości, 1 nieduża główka kapusty białej lub włoskiej, 4-5 dużych, dojrzałych pomidorów, 1 ząbek czosnku, 2 duże cebule, suszony(...) porcje, lekko utłuc. Każdego kotleta smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Posypać solą i pieprzem, można również oprószyć ulubionymi ziołami. Podawać od razu na gorącej kapuście...