• Informacje na temat:

    kotlety mielone w sosie własnym

Przepisy na temat: kotlety mielone w sosie własnym
  • Kotleciki z ziemniaków

    ...szczypiorku, ewentualnie ta sama ilość koperku lub natki pietruszki; przyprawy: szczypta świeżo mielonego pieprzu, szczypta soli, łyżeczka suszonego czosnku niedźwiedziego (wymiennie z lubczykiem); dwie łyżki bułki tartej; olej rzepakowy. Krok po kroku: robimy kotlety 1. Ziemniaki ugotowane w dniu, w którym zamierzamy robić kotlety trzeba dobrze osuszyć z wody, dlatego po jej odlaniu...

  • Tradycyjny schab w sosie. Na tyle uniwersalny i ekonomiczny czasowo, że następnego dnia wystarczy podgrzać, podać z innymi dodatkami i... mamy nowy obiad.

  • Burgery i makarony dla całej rodziny

    ...i zdrową alternatywę dla mielonego "jak u mamy". Zamiast mięsnego kotleta, podaj najbliższym mielone kotlety, ale zrobione z... kalafiora i kaszy jaglanej. Dzięki dodatkowi pieprzu ziołowego i sosu sojowego(...) wzgardzi nim też głodny mąż.  Myślisz, że w tej potrawie można "ukryć" warzywa tylko w sosie? Nic bardziej mylnego! Warto zaproponować rodzinie zamiennik tradycyjnego makaronu. Większość z nas słyszała...

  • Przekąska na Sylwestra w mniej niż 15 minut

    Sokołowa. Mięso jest już uformowane w kotlety, które wystarczy wrzucić na patelnię i podsmażyć. Oszczędzamy w ten sposób czas, ponieważ nie musimy nic mielić ani formować idealnych mięsnych krążków(...) i wylewamy na nią odrobinę oleju. Kotlet wołowy z mięsa mielonego Sokołów Prima układamy na gorącej patelni i smażymy ok. 1-2 min. z każdej strony. Mięso zdejmujemy, gdy się zarumieni. W trakcie smażenia...

  • Uwielbiamy spaghetti:). Stąd pomysł na te mielone w sosie bolońskim. Często zdarza mi się usmażyć za dużo mielonych na obiad, na drugi dzień nie są już tak smaczne. Wystarczy zrobić taki sos by zyskały nowe życie i nowy smak:).

  • Wielkanocne potrawy dwóch wersjach cenowych

    ...: Składniki: ●2 puszki tuńczyka w sosie własnym ●4 jajka na twardo ●jajko surowe ●żółtko ●dymka ●natka ●10 dag ugot. ryżu ●4 łyżki ketchupu ●10 dag masła ●50 dag mroż. ciasta francuskiego ●sól, pieprz(...) ●kieliszek białego wytr. wina ●musztarda franc. ●3 łyżki posiekanej natki ●olej ●cytryna ●sól, pieprz Sposób przygotowania: Mięso pokrój na 4 kotlety. Lekko rozbij. Jajka gotuj w osolonej, wrzącej...

  • Czy Wam też zdarza się usmażyć za dużo kotletów mielonych? Na drugi dzień nie smakują już tak dobrze jak prosto z patelni. Ale mam na to sposób:). Polane sosem koperkowym zyskają nowe życie i nowy smak.

  • Często gotujemy obiad na dwa dni ale drugiego dnia nie zawsze mamy ochotę na to samo danie. Można je podac w innym wydaniu, tak jak kotlety mielone.

  • Bardzo lubię mielone,w sosie z brokułów wyszły wyśmienite. Serdecznie polecam:)

Artykuły na temat: kotlety mielone w sosie własnym
  • Księga smaków: Rozmaryn

    ...się na słońcu, gdyż zawarte w nim olejki eteryczne i substancje czynne w warunkach nasłonecznienia ulegają rozkładowi. Mielone z rozmarynem z grilla Cebulę obierz i posiekaj. Czosnek rozgnieć. Mięso mielone (ok. 60 dag) połącz z cebulą, czosnkiem, jajkiem i bułką tartą. Dopraw solą, szczyptą pieprzu i ostrej mielonej papryki. Uformuj z masy 8 kotlecików. Umyj i osusz gałązki rozmarynu. W każdy...

  • Mogłoby się wydawać, że przygotowanie kotletów mielonych to przysłowiowa bułka z masłem. Jednak aby smakowały naprawdę dobrze, warto zadbać o kilka detali. Fot. 123RF/Picsel Wiele osób traktuje kotlety mielone jako smaczne, ale dosyć nudne danie, które serwuje się jedynie wtedy, gdy nie ma czasu na przygotowanie czegoś bardziej skomplikowanego. Tymczasem odpowiednio zrobione mięso może stać się gwiazdą każdego posiłku. Należy tylko uzbroić się odpowiedni przepis. Jak kupić dobre mięso...

  • Daj się zaskoczyć MAGGI!

    ...zapiekanki, kotlety, farsze czy omlet. Maggi dopełni smak każdej potrawy. Przekonaj się i odkryj różnorodność jej zastosowania w codziennym gotowaniu * Średnia cena rynkowa: Przyprawa w płynie MAGGI(...) rozgrzanym do 180°C przez około 50 minut i gotowe! Jeżeli masz taką fantazję – przepis na warzywa z farszem możesz urozmaicić też własnymi składnikami. Smacznego! Na pyszne obiadowe, nie tylko niedzielne...

  • Uwielbiasz prostą, polską kuchnię, ale czasem chciałabyś wprowadzić powiew nowości do znanych od lat receptur? Masz dość tradycyjnych mielonych? Poznaj przepis, który, odmieni smak tej klasycznej potrawy. Ten przepis jest prosty i tani. W dodatku posmakuje zarówno miłośnikom „babcinych" obiadów, jak i koneserom bardziej „współczesnych" smaków. Kotlety mielone na INTERIA.TV.   Składniki: 500 g mięsa mielonego 1 duża cebula kawałek pora 1 jajko 1 bułka mleko do namoczenia bułki 1 łyżeczka...

  • Zapieczone smaki

    ..., mielonego mięsa oraz sosów: pomidorowego i beszamelu. Niezbędnym składnikiem wszystkich zapiekanek jest tarty ser. Powinien być wyrazisty w smaku. Doskonale sprawdza się też mozzarella. Ziemniaczana ze szpinakiem Składniki (4 porcje) : 60 dag ziemniaków, 30 dag mrożonego szpinaku, czerwona papryka, 4 kotlety schabowe, łyżeczka oleju, sól, pieprz, 4 dag masła, 5 dag mąki, 250 ml mleka, 250 ml...

  • Najczęściej jadamy śledzie w tradycyjnej postaci, czasem jednak warto spróbować czegoś nowego. Burgery ze śledzia norweskiego na pewno zasmakują nie tylko dorosłym, ale przede wszystkim dzieciom. Składniki: 75 dkg filetów z surowego śledzia norweskiego 2 łyżeczki soli Pół łyżeczki pieprzu 2 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki 1 cebula 150 ml mleka Olej do smażenia Przygotowanie: 1.Filety z surowego śledzia norweskiego oczyścić, wymoczyć w mleku i...

  • Rewolucja na talerzu

    ..., Stasiu, że jesteś", wypogadza się jak wiosenny ranek po długiej zimie. Ćwierczakiewiczowa własnym nakładem wydaje Obiady u Gebethnera i Wolffa w Warszawie - w działającej zaledwie od trzech lat(...) mielone, trzeba najpierw przyjrzeć się mięsnym klasykom. Lucyna Ćwierczakiewiczowa w swoich przepisach na mielone klopsy sprzed stu lat pisze, że będą wyborne, jeśli do masy doda się starty czosnek...

  • Kotlety mielone to kulinarny szlagier, który w żaden sposób nie może nas zaskoczyć? Nic z tych rzeczy! Dzięki przepisom naszych użytkowników przekonasz się, że można zaserwować je w bardzo ciekawy sposób. Fot. 123RF/Picsel Dla wielu kucharzy, mięso mielone jest sprawdzonym "planem awaryjnym", po który sięga się zawsze, gdy brakuje pomysłu na obiad. Mogłoby się wydawać, że w tym temacie nie da się wymyślić już nic nowego. Na szczęście nasi użytkownicy udowodnią wam, że mielone wcale nie muszą...

  • Cuda na kiju

    ...i nadziewajcie je na patyczki. Dla bardzo głodnych przedstawiamy szaszłykowe rarytasy.  Klops na patyku Składniki na 4 porcje: 0,5 kg mięsa mielonego, rzymska sałata, 12 pomidorków koktajlowych, jajko(...) składniki curry i zalej bulionem. Poczekaj, aż całość zawrze, zmniejsz płomień i gotuj 20 minut. Przed końcem gotowania do garnka dodaj mieszankę azjatycką. Kotlety schabowe umyj, osusz i ponabijaj...

  • Panierując kotlety nie musisz ograniczać się wyłącznie do bułki tartej. Aby mięso nabrało wyjątkowego smaku, warto pokusić się o mały eksperyment kulinarny. Fot. 123RF/Picsel Mogłoby się wydawać, że panierowanie kotletów to banalnie prosta czynność, z którą poradzi sobie nawet bardzo niedoświadczony kucharz. W końcu obtoczenie mięsa w bułce tartej to żadna filozofia. Jeśli jednak chcesz przygotować mistrzowską panierkę, musisz pamiętać o kilku bardzo ważnych szczegółach. Tylko w tedy nie...