• Informacje na temat:

    kotlety mielone w sosie koperkowym

Artykuły na temat: kotlety mielone w sosie koperkowym
  • Tradycyjne polskie dania z mielonego mięsa

    Można przyrządzić z niego nie tylko klasyczne kotlety z cebulką. Warto skusić się też na inne regionalne potrawy - pulpety, klopsy i pieczenie.

  • A na talerzu maj

    ...polane roztopionym masłem. Pieczony klops na ciepłej sałatce z groszku w sosie winegret Dla 6 osób Czas przygotowania: 2 godziny Poziom trudności: 2 Klops: 1 kg mięsa mielonego wołowo(...) łyżeczki ostrej papryki, 3 drobno posiekane ząbki czosnku, sól i świeżo mielony pieprz Wymieszaj w misce wszystkie składniki marynaty, zalej nią kotlety, przykryj, odstaw na noc do lodówki. Następnego dnia...

  • Kolorowy talerz

    ...i każda surówka. Złocisty schabowy lub filet drobiowy, brązowawe kotlety mielone, panierowana ryba będą tak samo dobrze wyglądać, jak mięsa bez panierki, pieczone na grillu czy nowoczesnych patelniach beztłuszczowych. Każdy gulasz czy potrawa z mięs duszonych także. Ale już klopsiki w białym sosie koperkowym lub chrzanowym lepiej będą  wyglądać z równie bielutkim ryżem niż kaszą gryczaną. Potrawy...

  • Sezon na bób

    ..., świeży tymianek oraz koper, masło. Przypraw. Możesz posypać je również parmezanem. Z wegetariańską nutą A co powiesz na kotlety z ziemniaków i bobu? Warzywa przepuść przez maszynkę, wbij jajko, zeszkloną cebulę, dodaj bułkę tartą i przypraw. Formuj kotlety, obtocz je w bułce i smaż na patelni na gorącym oleju. Podawaj z warzywami na ciepło, np. z sosem koperkowym lub jogurtowym.