• Informacje na temat:

    kotlety mielone duszone na wodzie

Przepisy na temat: kotlety mielone duszone na wodzie
  • Kotlety mielone w lżejszej wersji

    Brokułowe mielone z pomidorami Sposób przygotowania: 1. Tost namocz. Brokuł ugotuj w posolonej wodzie. Odcedź, rozgnieć. Cebulę, czosnek i pomidory posiekaj. 2. Rozdrobnione warzywa połącz(...) zalewy, dobrze jest przed użyciem moczyć je przez 20-30 minut w letniej wodzie, w winie lub lekkim bulionie warzywnym. Tymiankowe mielone z cebulką Sposób przygotowania: 1. Tost namocz...

  • Mielone w wersji mini

    Kotlety mielone w wersji nieco pomniejszonej. Do tego - smażenie na smalcu, które pomoże wydobyć z nich pełnię smaku. Warto się o tym przekonać!

  • "Mielone" z surówką z kapusty kiszonej

    Smakują jak prawdziwe mielone. Przyrządzone z tofu, które pomaga obniżyć stężenie złego cholesterolu. Można je usmażyć lub upiec w piekarniku. Najlepiej smakują w towarzystwie ziemniaków i surówki z kiszonej kapusty.

  • Soczyste kotleciki

    .... Kotlety ziemniaczane Sposób przygotowania 1. Ziemniaki ubij dokładnie tłuczkiem lub zmiel w maszynce. Przełóż je do miski. Jajka roztrzep i dodaj do ziemniaków, razem z gałką, mąką, solą i chilli. Dokładnie wymieszaj, następnie dodaj groszek i natkę pietruszki. Wymieszaj.  2. Z masy uformuj 8 owalnych kotletów. Rozgrzej olej na patelni i smaż partiami kotlety z obu stron, po 5 minut. Po...

  • Składniki : 0.5kg. mięsa mielonego (tak jak na kotlety mielone), 1 litr bulionu (może być z kostki), 3 średnie pory (tylko białe części łodygi), 30 dkg serka topionego (śmietankowy, ziołowy- wedle uznania), trochę oleju, sól i pieprz do smaku.

  • Świąteczny obiad

    Kotlety siekane 1. Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w drobną kostkę.  2. W drobną kostkę kroimy też papryki, pieczarki, cebulkę. Czosnek rozdrabniamy lub przeciskamy przez praskę. Natkę(...) z zielem angielskim i listkiem laurowym, zalewamy litrem wody. Gotujemy całość pod przykryciem ok. 40 minut, aż warzywa staną się miękkie.  2. W misce łączymy mielone mięso, jajko, szczypior, koperek...

  • Obiady kryzysowe

    Jarskie kotlety ziemniaczane 1. Ziemniaki obieramy, myjemy i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. 2. Przepuszczamy ugotowane ziemniaki przez maszynkę do mielenia mięsa. 3. Cebulki drobno(...)" - ciasto powinno się sklejać, by można było formować z niego kotlety). Do ciasta dodajemy sól, pieprz oraz przyprawę do ziemniaków. Wszystko starannie mieszamy.  5. Z ciasta tworzymy kotleciki, namaczamy...

  • Leczo wegetariańskie

    Składniki na ok. 4 porcje: - 20 dag kotletów sojowych, - cukier, - 1/2 kg papryki kolorowej i cebuli, - 1/2 kg marchwi i pieczarek, - 4 ogórki kiszone, czosnek, olej, - słoiczek koncentratu pomidorowego i keczupu, - papryka mielona, ostra, - przyprawa uniwersalna Przygotowanie: Kotlety sojowe ugotować w wodzie z dodatkiem przyprawy uniwersalnej, pokroić w paski. Cebulę, paprykę...

  • Mięsa bez grama tłuszczu

    .... Włóż do foliowego rękawa, w środku podlej bulionem, zawiąż rękaw i piecz w brytfannie 30-40 min. Po 25 min przetnij rękaw u góry, aby mięso się dopiekło. Żeberka duszone z porami Składniki: - około(...) sycylijskie Składniki: - 4 kotlety schabowe - po pęczku świeżego tymianku i oregano - cebula - ząbek czosnku - łyżka mąki - opakowanie przecieru pomidorowego - 3 łyżki małych czarnych...

  • Gdy maluch nie chce jeść warzyw, mięsa, nabiału

    ...oczyszczone. Pieczone, gotowane lepsze niż smażone Przyrządzane na tłuszczu kotlety czy ryby tracą swoje wartości odżywcze. Dużo lepsze i na pewno zdrowsze jest mięso gotowane na wodzie, pieczone w specjalnym rękawie lub duszone, szczególnie ze sporą ilością warzyw. Przyzwyczajając malucha do takich zdrowych smaków zapewnisz mu zdrowy start. Gdy twój smakosz jest wybredny Czasem zdarza się...

Artykuły na temat: kotlety mielone duszone na wodzie
  • Mielone z warzywami

    Z mięsa mielonego zwykle formujemy kotlety. Dziś mielone w roli farszu - z dodatkiem ogórka, kapusty lub buraka.

  • Mogłoby się wydawać, że przygotowanie kotletów mielonych to przysłowiowa bułka z masłem. Jednak aby smakowały naprawdę dobrze, warto zadbać o kilka detali. Fot. 123RF/Picsel Wiele osób traktuje kotlety mielone jako smaczne, ale dosyć nudne danie, które serwuje się jedynie wtedy, gdy nie ma czasu na przygotowanie czegoś bardziej skomplikowanego. Tymczasem odpowiednio zrobione mięso może stać się gwiazdą każdego posiłku. Należy tylko uzbroić się odpowiedni przepis. Jak kupić dobre mięso...

  • Tradycyjne polskie dania z mielonego mięsa

    Można przyrządzić z niego nie tylko klasyczne kotlety z cebulką. Warto skusić się też na inne regionalne potrawy - pulpety, klopsy i pieczenie.

  • Uwielbiasz prostą, polską kuchnię, ale czasem chciałabyś wprowadzić powiew nowości do znanych od lat receptur? Masz dość tradycyjnych mielonych? Poznaj przepis, który, odmieni smak tej klasycznej potrawy. Ten przepis jest prosty i tani. W dodatku posmakuje zarówno miłośnikom „babcinych" obiadów, jak i koneserom bardziej „współczesnych" smaków. Kotlety mielone na INTERIA.TV.   Składniki: 500 g mięsa mielonego 1 duża cebula kawałek pora 1 jajko 1 bułka mleko do namoczenia bułki 1 łyżeczka...

  • Węgierski kociołek rozmaitości

    Oryginalny przepis na leczo pochodzi z Węgier i opiera się na kiełbasie, pomidorach i papryce. Ale ty możesz dodać do niego dosłownie wszystko: cukinię, kiszone ogórki, pieczarki a nawet kotlety sojowe.

  • Najczęściej jadamy śledzie w tradycyjnej postaci, czasem jednak warto spróbować czegoś nowego. Burgery ze śledzia norweskiego na pewno zasmakują nie tylko dorosłym, ale przede wszystkim dzieciom. Składniki: 75 dkg filetów z surowego śledzia norweskiego 2 łyżeczki soli Pół łyżeczki pieprzu 2 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki 1 cebula 150 ml mleka Olej do smażenia Przygotowanie: 1.Filety z surowego śledzia norweskiego oczyścić, wymoczyć w mleku i...

  • Indyk na Wielkanoc. Jak przyrządzić pieczony drób na świąteczny stół?

    .... Mamy więc większą możliwość wyboru. W Delikatesach Centrum można również liczyć na fachową pomoc w doborze rodzaju mięsa oraz usługi takie jak krojenie na kotlety i kawałki lub mielenie. W ten...

  • 14 października 2014 r. Polskę odwiedził Marco Pierre White, jeden z najsłynniejszych szefów kuchni na świecie, kulinarny geniusz i ambasador Bulionetki do duszonych dań Knorr. Na specjalnej konferencji prasowej pokazywał, jak przyrządzać znakomite dania duszone. Fot. materiały prasowe Tego dnia było to z pewnością najsmaczniejsze miejsce na mapie Warszawy. Goście zgromadzeni w Domu Towarowym Braci Jabłkowskich w Warszawie, przedstawiciele mediów, blogerzy, miłośnicy kuchni, mieli wyjątkową...

  • Bakłażan - najlepszy w sierpniu

    ...roladki z grillowanych plastrów, np. z farszem z sera feta doprawionego ziołami. Z grubszych plastrów przygotujemy bakłażanowe kotlety - panierujemy je jak schabowe i smażymy. Wydrążone połówki bakłażana...

  • Panierując kotlety nie musisz ograniczać się wyłącznie do bułki tartej. Aby mięso nabrało wyjątkowego smaku, warto pokusić się o mały eksperyment kulinarny. Fot. 123RF/Picsel Mogłoby się wydawać, że panierowanie kotletów to banalnie prosta czynność, z którą poradzi sobie nawet bardzo niedoświadczony kucharz. W końcu obtoczenie mięsa w bułce tartej to żadna filozofia. Jeśli jednak chcesz przygotować mistrzowską panierkę, musisz pamiętać o kilku bardzo ważnych szczegółach. Tylko w tedy nie...