• Informacje na temat:

    kotlet w sosie

Przepisy na temat: kotlet w sosie
  • Kotlet schabowy w sosie cydrowym

    ...pieczywa 1 łyżeczka kwiatów lawendy Składniki: Cebulę obrać i pokroić w cząstki. Jabłka obrać, pokroić w ósemki, wyciąć gniazda nasienne. Na rozgrzanym oleju obsmażyć kotlety z obu stron, przełożyć do(...) kotletów. Brytfannę przykryć folią aluminiową. Zapiekać w 200 st. C przez 30 minut. Pieczywo, kwiaty lawendy i tymianek zmiksować i przesmażyć na maśle, posypać zapiekankę 15 minut przed końcem...

  • Schab w sosie grzybowym

    Sposób przygotowania: 1. Mięso opłucz, wytrzyj do sucha. Kotlety posyp solą oraz pieprzem. Na patelnię włóż masło. Wlej oliwę. Dobrze rozgrzej. 2. Na gorący tłuszcz włóż kotlety. Smaż je około  4 minuty z każdej strony, do uzyskania brązowego  koloru. Usmażone mięso odłóż na talerz. 3. Sos: czosnek obierz, drobno posiekaj. Na tłuszczu ze smażenia kotletów smaż pieczarki przez 3-4 minuty. Gdy...

  • Kotlet po bałkańsku

    Składniki na 4 porcje: 200 g pestek dyni 100 g sera feta 12 łyżek oleju 800 g kotletów wieprzowych sól pieprz 1 łyżka mąki zioła do dekoracji Przygotowanie: ok(...) pestek dyni mogą być wyczuwalne. 2. Kotlety oczyścić, lekko rozbić przez dwa kawałki folii spożywczej. Poprószyć solą i pieprzem. Rozgrzać na patelni resztę oleju. Kłaść kotlety i smażyć je obu stron...

  • Kotlet w sosie z gorgonzoli

    ...przekrawać na pół. Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Kotlety rozbić i smażyć na oleju z obu stron po 2 minuty. Doprawić solą i pieprzem, zdjąc z patelni. Na pozostałym tłuszczu przesmażyć cebulkę i pomidory, wlać bulion i śmietanę. Dodać ser i mieszać, aż się rozpuści. Doprawić solą pieprzem i ziołami. Makaron, kotlety i sos nakładać na talerze, dekorować bazylią. Czas...

  • Kotlet po burgundzku z zieloną fasolką

    W aromatycznym sosie z czerwonego wina.

  • Medaliony w sosie grzybowym

    Chciałabyś przygotować dla rodziny lekki, pożywny obiad? Nie musisz rezygnować z ulubionych przez wszystkich kotletów. Wystarczy, ze tym razem zrobisz je... troszkę inaczej.

  • Jak sprawić, by zwykły kotlet schabowy podbił serca domowników

    Piotr Ogiński, autor vloga "Kocham Gotować", przygotował kotleta schabowego w nowej odsłonie. Danie, które uwielbiają wszyscy Polacy, podał w formie hamburgera...

  • Pulpeciki ogniste w ostrym sosie

    Kotlety: 40 dag mielonego mięsa  2 ząbki czosnku  jajko 2 łyżki bułki tartej suszony czosnek niedźwiedzi chilli Sos: puszka krojonych pomidorów czerwona papryka garść(...) skórkę, pokrój. Cebule pokrój, zeszklij, dodaj słodką i ostrą paprykę, curry, pomidory, podpieczoną paprykę, kukurydzę, kolendrę, sól i pieprz. Duś 30 minut. Podawaj z kotletami.

  • Kotlet cielęcy w sosie z tuńczyka

    Składniki na 4 porcje: - 4 kotlety cielęce, - 2 łyżki oliwy z oliwek, - sól, biały pieprz, - mała cebula, - puszka tuńczyka (200 g, 150 g ryby), - 100 ml białego wina, - 250 g śmietany, - 2 łyżki zielonego pieprzu, - 1-2 łyżki soku z limonki, - ewentualnie: plasterki limonki i strąki pieprzu Przygotowanie: Kotlety opiec na rozgrzanej oliwie po 3 minuty z każdej strony. Doprawić solą...

  • Mięso z sosem cebulowo-jabłkowym

    Składniki: 8 małych kotletów schabowych 5-6 łyżek masła 2 czerwone cebule 2 jabłka 2 szkl. bulionu warzywnego 1 łyżeczka cukru 2 łyżeczki musztardy francuskiej 1 łyżeczka zasmażki błyskawicznej Sól mielony czarny pieprz  natka pietruszki do dekoracji Przygotowanie: Kotleciki opłucz, wytrzyj do sucha. Na dużej patelni rozgrzej masło. Włóż kotlety. Smaż je ok. 10 minut. Od...

Artykuły na temat: kotlet w sosie
  • Kotlet z młodymi ziemniaczkami

    Sposób przygotowania: 1. Na rozgrzanym oleju usmaż kotlety schabowe oprószone solą i pieprzem.  2. Ziemniaki obierz, pokrój i ugotuj w osolonej wodzie.  3. Namoczone grzyby zmiksuj z bulionem. Dodaj do schabu razem z pieprzem. Duś ok. 30 minut, a potem zabiel śmietaną.  4. Wyłóż mięso i ziemniaki na talerze. Dodaj sałatę, rzodkiewki, koper i ogórki konserwowe. Polej sosem. Zobacz także:

  • Kropelka smaku, która zmienia każdy kęs potrawy w kulinarne dzieło sztuki. Są dopełnieniem każdej potrawy. Odpowiednio dobrane i przyrządzone potrafią nadać nawet najprostszemu daniu niezwykły smak. To nie przypadek, że w najlepszych restauracjach sosy przygotowuje doświadczony kucharz - sauciere - specjalizujący się właśnie w tej dziedzinie oraz w przyrządzaniu ciepłych przekąsek i mięs. Istnieje dużo rodzajów sosów, które możemy podzielić na kilka grup. Na przygotowanie niektórych z nich...

  • Burgery z kotletami z wątróbki

    Sposób przygotowania: 1. Wątrobę umyj i osusz. Zmiel razem z jajkiem.  2. Posiekaj cebulę i czosnek. Żółty ser pokrój w kosteczkę. Dodaj wszystko do wątróbki. Wsyp mąkę, sól i pieprz. Uformuj kotlety i usmaż je na oleju po 3-5 minut z obu stron.  3. Przekrój bułki. Ułóż na nich sałatę, pokrojone ogórki, kotlety i plastry pomidorów.  4. Wymieszaj jogurt z ketchupem i majonezem. Polej sosem...

  • Na polskich stołach od lat królują zasmażane pierogi i kotlet schabowy w chrupiącej panierce. Można wiele mówić o niezdrowych przyzwyczajeniach Polaków, ale prawda jest taka, że nasza dieta szybko się nie zmieni, ponieważ uwielbiamy smażone potrawy. Zamiast więc walczyć z gustami kulinarnymi, zacznijmy od „odchudzenia” naszego tradycyjnego menu. Dietetyczna jajecznica Jajka zawierają świetnie przyswajalne białko (które zaspokaja apetyt i zwiększa uczucie sytości), przyspieszają przemianę...

  • Kotlet wieprzowy z ziołami prowansalskimi

    Składniki: 2 szt. kotleta wieprzowego 15 g ziół prowansalskich w oleju Sól, pieprz 25 ml oliwy Dopraw kotlety solą i pieprzem, posmaruj ziołami. Posmaruj patelnię z rusztem oliwą z oliwek. Smaż kotlety 4-5 minut z każdej strony na średnim ogniu. Możesz również upiec je na grillu. Podawaj z ziołami i sosem raita.

  • Nadaj im smak! Sięgnij po nowe Sosy do warzyw na ciepło Knorr: serowo-kremowy do brokułów i kalafiora, czosnkowo-serowy do szpinaku, ziołowo-maślany do mieszanki warzyw oraz tradycyjny do marchewki z groszkiem. Znakomitym sposobem na podanie rodzinie warzyw jest przygotowanie ich na ciepło - jako dodatek do obiadu lub samodzielne danie. Teraz dzięki Sosom do warzyw na ciepło Knorr nabiorą one zupełnie nowego charakteru. Nowe sosy Knorr doskonale sprawdzają się w połączeniu ze świeżymi, jak i...

  • Śródziemnomorskie puree z kotletem jagnięcym

    Kotlet jagnięcy 3 łyżki oleju słonecznikowego 8 kotletów jagnięcych 2 łyżki octu winnego Pieprz, sól 1 łyżeczka miodu 1 szalotka 300 g pomidorów Mięso doprawić solą i smażyć(...), oprószyć pieprzem. Kotlety jagnięce podawać z sałatką z pomidorów i śródziemnomorskim puree ziemniaczanym. Śródziemnomorskie puree z ziemniaków Składniki: 1 kg ziemniaków Sól 3 łyżki...

  • Ten pomysł na burgery zachwyci nie tylko amatorów warzyw, ale i prawdziwych mięsożerców. Burgery marchewkowe z dodatkiem aromatycznych przypraw, nasion i orzechów to znakomita przekąska lub kolacja. Składniki:- 2-3 łyżki masła klarowanego- 2 plastry korzenia imbiru- 3 plastry świeżej kurkumy- 8 młodych marchewek- 3 łyżki ugotowanej kaszy orkiszowej- bułka tarta orkiszowa do obtoczenia - słodszy olej- mieszanka pestek słonecznika/dyni/ pokrojonych orzechów lub migdałów- pęczek zielonej...

  • Pomysł na kotleta

    W winnej marynacie Składniki na 4 porcje: 1/4 l czerwonego wina, 2 łyżki koncentratu pomidorowego, 4 kotlety schabowe (po ok. 20 dag), 3 cebule, sól, 3 pomidory, pieprz, 1 słoik kurek marynowanych, pół pęczka natki pietruszki, 3 łyżki oleju, 10 dag śmietany kremówki. Wino wymieszać z koncentratem pomidorowym, przyprawić solą i pieprzem. Kotlety włożyć do marynaty, przykryć, odstawić na 6-12

  • Keczup wymyślili Chińczycy, do Europy sprowadzili go Anglicy, a Amerykanie uznali go za warzywo. Sos, który podbił cały świat, robi się z pomidorów lub... bananów! Fot. 123RF/Picsel Dodajemy go do kanapek, frytek, pizzy czy potraw mięsnych. Ten zimny sos pomidorowy może być łagodny lub ostry, klasyczny - ciemnoczerwony lub zielony, zawsze jednak poprawia smak potraw. Zazwyczaj kupujemy gotowy keczup w sklepie, ale niektórzy przyrządzają go sami w domu, używając do tego przecieru pomidorowego,...

Zdjęcia na temat: kotlet w sosie
Wideo na temat: kotlet w sosie
  • Jak zrobić sos pomidorowy do greckich kotletów mielonych?

    Keftedes to danie prosto z Grecji. Piotr Ogiński zaprezentował krok po kroku jak przygotować te pyszne i zaskakujące w smaku kotlety mielone. Istotne są tu dodatki. Czerwona cebulka, feta, oliwki i świeże zioła to tylko część składników, które sprawią, że pulpety będą miały wyjątkowy smak. Jeśli marzą wam się greckie smaki, koniecznie wypróbujcie ten przepis! (Źródło: Kocham Gotować/ x-news)