• Informacje na temat:

    kotlet burger

Przepisy na temat: kotlet burger
  • Serwujemy burgery

    .... Posmaruj tym spody bułek. Potem połóż sałatę i plastry pomidora oraz hamburgery. Gorące kotlety przykryj serem, boczkiem oraz ananasem i buraczkami. Na tym połóż jajka sadzone oraz wierzchy bułek(...).  3. Dymki i obrany drugi ząbek czosnku posiekaj, wrzuć do mięsa, wyrób z mąką i kolendrą. Przypraw solą, pieprzem, imbirem, chili i sosem sojowym. Uformuj 4 kotlety.  4. Na patelni rozgrzej 2-3 łyżki...

  • Burger z kurczakiem i żurawinowym musem

    Spróbuj wykonać burgery samodzielnie w domu. To proste!

  • Serowy burger z orzechami włoskimi

    Sposób przygotowania Cebulę drobno kroimy, pietruszkę siekamy i dodajemy wraz z jajkiem do mielonego mięsa, doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy i formujemy kotlety, które następnie smażymy. Ser pleśniowy kroimy na grube plasterki. Bułki kroimy na pół, każdą połówkę smarujemy musztardą. Łączymy burgery na spodzie bułki kładąc plaster sera, odrobinę sałaty, kotlet, kolejny plaster sera...

  • Wegetariański burger z płatkami migdałów

    ...gotowe wszystkie składniki, łączymy je w burgera. Bułki przekrawamy na pół, smarujemy musztardą i górę posypujemy płatkami migdałów. Dodajemy plasterek upieczonej cukinii, krążek cebuli, kotlet(...) i pieczemy przez 20 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Gdy warzywa się pieką, przygotowujemy kotlety: marchewkę mieszamy z kaszą jaglaną, dodajemy sezam, płatki migdałów, jajko mąkę i sos sojowy...

  • Domowe burgery z soczystym kurczakiem

    Kiedy spojrzymy na definicję burgera, standardowo danie to składa się z bułki z kotletem wołowym, warzywami oraz sosem, który dopełnia smak potrawy. Jednak zamiast tłuściejszego mięsiwa, do środka można dać ser halloumi, delikatne mięso z kurczaka czy nawet marynowane tofu. Smak będzie rewelacyjny!

  • Burger z czerwonej fasoli – fast food w zdrowej odsłonie!

    ...hasła Beko #jedzjakmistrz zaproponuj swoim pociechom smaczne i pełne wartości odżywczych burgery z czerwonej fasoli polecane przez samego Paulinho.

  • Burgery buraczane

    .... Dodaj kaszę, olej, mąkę i pestki. Masę przypraw szczyptą soli i pieprzu, kolendrą, imbirem. Uformuj 8 kotletów. Ułóż na blasze przykrytej pergaminem. Piecz 40 min w 200 st. C. Bułeczki rozetnij. Każdą napełnij dwoma burgerami i dodatkami.

  • Światowy Dzień Burgera. Czego jeszcze nie wiesz o ulubionej kanapce?

    Z wołowiną, wieprzowiną, rybny a może wegetariański? Opcji jest wiele, a każdy z nas ma na pewno swoją ulubioną kanapkę, na widok której aż cieknie ślinka. 28 maja obchodzony jest na całym świecie Dzień Burgera, podczas którego wszyscy wyruszają na podbój burgerowych budek. Jeśli ciekawi cię kilka zaskakujących faktów o tym przysmaku, koniecznie przeczytaj!

  • Vege burger

    Burger z zielonego groszku z dressingiem cytrynowo maślankowym będzie nie tylko idealną propozycją dla wegetarian, ale również zadba o sylwetkę. Dressing słodzony jest syropem z agawy i jest idealny dla osób uczulonych na gluten.

  • Burgery i makarony dla całej rodziny

    ...papierem do pieczenia. Piecz 30 minut w temperaturze 200 stopni. Po 15 minutach pamiętaj, aby obrócić kotlety na drugą stronę. Podawaj w bułce z klasycznymi dodatkami do hamburgerów: sosem, krążkami(...). Zblenduj na gładką masę Wymieszaj pesto na patelni z makaronem. Tak przygotowaną potrawę rozłóż na talerzach i podawaj rodzinie. Kotlet bez mięsa O ile dzieci można w łatwy sposób przekonać do...

Artykuły na temat: kotlet burger
  • Burgery jaglano-buraczane

    Domowy burger w wersji wegetariańskiej to idealny pomysł na zdrowy lunch. Wypróbuj ten prosty przepis i ciesz się obłędnym smakiem!

  • Przyznajcie się – kto nie lubi od czasu do czasu zjeść soczystego burgera? Ten klasyczny przepis kuchni amerykańskiej przywędrował do nas wprost ze Stanów Zjednoczonych i szybko podbił nasze serca. Jeśli szukacie oryginalnych pomysłów na to danie, z pomocą jak zwykle przyjdą Wam użytkownicy Smakera. Fot. 123RF/Picsel Wszyscy kojarzymy hamburgery z kuchnią amerykańską, ale czy wiedzieliście, że wywodzą się one z kuchni naszych zachodnich sąsiadów? To właśnie w Niemczech, a dokładniej w...

  • Wegetariański burger

    Kasza jęczmienna, gryczana, pęczak... Każda gospodyni ma swoją ulubioną kaszę. Możesz przygotować na jej bazie pyszną, gęstą zupę, ale też pożywne kotlety to wegetariańskich burgerów.

  • Ten pomysł na burgery zachwyci nie tylko amatorów warzyw, ale i prawdziwych mięsożerców. Burgery marchewkowe z dodatkiem aromatycznych przypraw, nasion i orzechów to znakomita przekąska lub kolacja. Składniki:- 2-3 łyżki masła klarowanego- 2 plastry korzenia imbiru- 3 plastry świeżej kurkumy- 8 młodych marchewek- 3 łyżki ugotowanej kaszy orkiszowej- bułka tarta orkiszowa do obtoczenia - słodszy olej- mieszanka pestek słonecznika/dyni/ pokrojonych orzechów lub migdałów- pęczek zielonej...

  • Burgery z kotletami z wątróbki

    Marzą ci się domowe burgery? Polecamy przepis na oryginalniejszą i nieco zdrowszą wersję z wątróbką.

  • Maczanka krakowska często nazywana jest prababką hamburgera. Skąd się wzięła i czemu jest niezwykłym przysmakiem? Fot. 123RF Jak mawiają starsi krakowianie - maczankę wymyślono, aby w jakiś sposób wykorzystać pieczeń i duże ilości sosu, które powstały z innych potraw. Gościła zarówno w stałym menu eleganckich restauracji, na czele ze słynnym lokalem Koscha i Wybirała na rogu Grodzkiej i Poselskiej, ale i w zwykłych barach. Maczanką zajadali się niezamożni studenci oraz dorożkarze. Była jadłem...

  • Soczysty burger wołowy

    Do burgera możesz dołożyć wszystkie dodatki, które lubisz.

  • 28 maja to Światowy Dzień Hamburgera, w którym bezkarnie możemy się zajadać tymi jedynymi w swoim rodzaju kanapkami. Od dłuższego czasu triumfują w lokalach gastronomicznych, ciesząc się uznaniem starszych i młodszych. Trudno przejść obok nich obojętnie, bo urzekają bogactwem składników, fantazją podania, smakiem i efektem, jaki gwarantują - czujemy się po nich naprawdę spełnieni kulinarnie. O czym mowa? Oczywiście - o burgerach! Nic dziwnego, że i one mają swoje święto! Proponujemy jednak...

  • Kotlet z probówki. Zapraszamy do stołu

    Kiedy w 2013 roku holenderski naukowiec Mark Post serwował swojego burgera, nikt nie poprosił o dokładkę. Mięso było suche, kęsy trudne do pogryzienia, a blady kolor odbierał apetyt. Niektórzy twierdzili też, że w potrawie zabrakło soli i pieprzu. Choć akurat za ten mankament winić należy raczej kucharza, a nie Posta - twórcę pierwszego na świecie mięsa z probówki. Kurczak z probówki Mimo, że...

  • Na polskich stołach od lat królują zasmażane pierogi i kotlet schabowy w chrupiącej panierce. Można wiele mówić o niezdrowych przyzwyczajeniach Polaków, ale prawda jest taka, że nasza dieta szybko się nie zmieni, ponieważ uwielbiamy smażone potrawy. Zamiast więc walczyć z gustami kulinarnymi, zacznijmy od „odchudzenia” naszego tradycyjnego menu. Dietetyczna jajecznica Jajka zawierają świetnie przyswajalne białko (które zaspokaja apetyt i zwiększa uczucie sytości), przyspieszają przemianę...