• Informacje na temat:

    kotleciki z majonezem

Przepisy na temat: kotleciki z majonezem
  • Siekane kotleciki drobiowe

    ...dodaj majonez. Całość starannie wymieszaj. 3. Na patelni rozgrzej olej do głębokiego smażenia. Łyżką nabieraj porcje masy na kotleciki. Kładź je ostrożnie na rozgrzany tłuszcz i smaż z dwóch stron na...

  • Sycące i bardzo smaczne placki z piersi z kurczaka. Delikatny i ciekawy smak zachwyci zarówno dzieci jak i dorosłych.

  • .... Polewamy to majonezem i ketchupem. Zawijamy. Najlepiej podawać jeszcze ciepłe. Życzę smacznego, są naprawdę pyszne. Przyślij nam przepis na twoją ulubioną potrawę...

  • Łatwe i szybkie w przygotowaniu, wystarczy tylko chwilka abyśmy się mogli cieszyć smakiem pysznych i soczystych kotletów mielonych. Kotleciki idealne do obiadu, na kanapkę czy jako dodatek do sałatki.

  • Składniki : 2 piersi z kurczaka,2 jajka,2 łyżki majonezu,2 łyżki mąki ,łyżeczka wegety,2 ząbki czosnku.

  • Smaczny pomysł na "Rybne kotleciki"

  • Składniki: 4 piersi z kurczaka (surowe) pokroić w kostkę, 5 jajek, 5 łyżek mąki, 5 łyżek majonezu, 30 dag sera żółtego i 30 dag pieczarek - zetrzeć na grubej tarce jarzynowej.

  • coś innego,coś pysznego

  • Kotlety z mięsa siekanego

    .... Mieszamy dokładnie całość. Z masy formujemy niewielkie kotleciki. 4. Na patelni rozgrzewamy olej. Smażymy kotleciki z obu stron na rumiano. Po usmażeniu pozbywamy się nadmiaru tłuszczu przy pomocy ręczników...

  • trochę inna wersja kotletów

Artykuły na temat: kotleciki z majonezem
  • Kotleciki rybne

    ...z masy kotleciki i obtocz je w bułce tartej. Smaż na mocno rozgrzanym oleju, z obu stron na złoto. Kotleciki ułóż na papierowych ręcznikach, aby osączyć je z nadmiaru tłuszczu. Przygotuj sos: do jogurtu...

  • Kotleciki z kaszy bulgur

    Kasze są pożywne, zdrowe i lekkostrawne.

  • .... Z masy uformuj niezbyt duże kotleciki. Każdy obtocz w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Wstaw do lodówki na 30 minut. Kotleciki smaż na mocno rozgrzanym oleju na złoty kolor. Po usmażeniu ułóż je na...

  • Śledziowe kotleciki Andżeliki Piechowiak

    ...z mleka i osusz na ręczniku papierowym. Następnie drobniutko pokrój. Do masy śmietanowej dodaj drobno pokrojone jabłko i cebulę. Wszystko połącz z pokrojonymi śledziami. Z masy uformuj kotleciki...

  • Kotlety z mintaja

    Czosnek przeciśnij przez praskę i wymieszaj z majonezem. Dopraw solą i pieprzem. Ryby oczyść, pokrój w drobniutką kostkę i przełóż do miski. Dodaj posiekaną...

  • Burgery rybne z warzywami

    ...majonezem lub sosem. Na jednej części ułóż kotleciki i warzywa. Przykryj drugą częścią bułki.(...)1. Umyj i osusz rybę. Rozdrobnij, np. przy użyciu blendera. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Dodaj mleko i jajko oraz trochę bułki tartej. Uformuj kotleciki i obtocz je w mące. 2. Roztop na patelni...

  • Rybne kotlety

    Czosnek przeciśnij przez praskę i wymieszaj z majonezem. Dopraw solą i pieprzem. Ryby oczyść, pokrój w drobniutką kostkę i przełóż do miski. Dodaj posiekaną pietruszkę, ugotowane starte ziemniaki, parmezan i jajka. Mieszankę dokładnie wymieszaj, dopraw do smaku solą i uformuj kotleciki. Smaż na rozgrzanym oleju po 7 minut z każdej strony, aż ładnie się zrumienią.

  • Wielka księga smaków: Rodzynki

    ...wymieszaj z jogurtem i majonezem. Dopraw do smaku. Kotleciki mielone z dodatkiem rodzynek Rodzynki zalej wrzątkiem i odstaw na 5 minut. Wodę odlej, a rodzynki odsącz z jej nadmiaru. Cebulę obierz(...) i przyprawami: solą, pieprzem i natką pietruszki. Z masy formuj płaskie kotleciki, panieruj je w tartej bułce i smaż na silnie rozgrzanym oleju przez dwie minuty z każdej strony. Następnie zmniejsz ogień i smaż...

  • Ryby inaczej niż zwykle

    ...powtórzyć. Dorsza smażyć w głębokim tłuszczu (musi być dobrze rozgrzany), osączyć na ręczniku papierowym. 3. Jogurt grecki wymieszać z majonezem, solą, pieprzem, cukrem, umytą i drobno posiekaną natką(...), anyżem, doprawić przyprawami, wymieszać z cebulą i czosnkiem, włożyć do lodówki na ok. 2 godziny. Zimną salsę podawać z ciepłą zgrillowaną rybą. Kotleciki z mintaja 1. Bułkę namoczyć w mleku...

  • Kotleciki marchewkowe

    Ryż ugotować, schłodzić. Z jednej marchewki ukroić 3 cienkie plastry, resztę marchewek zetrzeć. Plastry marchewki sparzyć we wrzątku i po usmażeniu pokroić w długie paski. Ryż i tarte marchewki połączyć z żółtkami i bułką tartą, doprawić solą i pieprzem. Formować kotleciki i smażyć na rozgrzanym oleju, po usmażeniu owinąć dekoracyjnie paskami marchewki. Majonez połączyć z jogurtem i doprawić...