• Informacje na temat:

    kostka lodowa ciasto

Przepisy na temat: kostka lodowa ciasto
  • Melon, pizza i kefir na upalne dni

    Melony i lody - tym żywi się wielu Włochów w najgorętszych porach dnia trwającej od kilku tygodni fali upałów. Zastąpienie obiadu lodowym posiłkiem jest obecnie jeszcze łatwiejsze, bo lodziarnie oferują coraz więcej niesłodkich smaków.

  • Lubię takie stare przepisy, zawsze się sprawdzają. Spód o lekko kawowym smaku, wierzch " słodkie góry ".

  • Zamiast kanapek, zrób do szkoły trzykolorową tortillę

    ..., szklanki bardzo ciepłej wody. Do miski wlewamy wodę, olej, dodajemy mąkę i sól. Wyrabiamy robotem lub ręcznie. Ciasto powinno być miękkie i elastyczne. Przykrywamy je folią spożywczą i odstawiamy, by(...) koniec kładziemy awokado. Przekrawamy ciasto na pół, kładziemy na kawałku folii spożywczej i zwijamy za jej pomocą rulony, mocno dokręcając na końcach. Powtarzamy z drugą połową ciasta. Przygotowanie...

  • Ciasto "Góra lodowa" oprócz tego, że świetnie smakuje, nie jest trudne w przygotowaniu. Jest to ciasto z kategorii szybkich i przyjemnych. Jednocześnie kogę wam powiedzieć, że ciasto "Góra lodowa" świetnie sprawdzi się na każdym przyjęciu czy imieninach. Co tu dużo mówić trio biszkopt kakaowy, biszkopty i krem waniliowy to od zawsze zestaw udany, który wszystkim smakuje. Efektowność akurat tego ciasta polega na dosyć ciekawym ułożeniu biszkoptów kształt "gór".

  • Egzotyczne kiwi na słodko i na ostro

    .... Następnie dodaj żółtko oraz 1-2 łyżki lodowatej wody. Szybko zagnieć ciasto. Uformuj je w kulę, zawiń w folię, po czym włóż do lodówki na około 30 minut. Schłodzone ciasto rozwałkuj na cienki placek(...). Ciasto rozłóż w natłuszczonej blaszce i upiecz w piekarniku (180°C, ok. 10-15 min). Następnie ostudź i małą foremką wytnij z ciasta kółka. Kiwi obierz i pokrój w plasterki. Umyj owoce do dekoracji...

  • Dziś przepis na ciasto to świetnej nazwie góra lodowa. Jest to kakaowy biszkopt przełożony kremem budyniowym, polany delikatną polewą na bazie mleka w proszku i masła. Okrągłe biszkopty sprawiają wrażenie górek i dolinek, które wspaniale prezentują się na talerzu. Więcej na blogu www.smacznebodomowe.pl

  • To musisz wiedzieć o diecie bezglutenowej!

    ...z w/w zbóż, ciasto- świeże, suche, nadziewane, produkty pieczone słodkie lub słone np. paluszki, chleb, suchary, krakersy, pizza, torty, ciastka drożdżowe. Ryzykowne, których lepiej unikać...

  • To ciasto nie tylko pięknie wygląda ale również smakuje wyśmienicie.

  • Jajka na świątecznym stole

    ..., - pęczek natki pietruszki Przygotowanie: Mleko z masłem, "Warzywkiem" i gałką muszkatołową podgrzać w garnku Mocno mieszając, wsypać mąkę. Mieszać tak długo, aż ciasto będzie odchodziło od garnka. Zdjąć z ognia i dodać 3 jajka, ser i posiekaną natkę. Po wymieszaniu ciasto jeszcze przez chwilę wyrabiać na stolnicy. Pozostałe 8 jajek ugotować, ostudzić i obrać z łupinek. Ciasto podzielić na...

  • GÓRA LODOWA

Artykuły na temat: kostka lodowa ciasto
  • Ciasto czekoladowe ZBRODNIA I KARA

    ...). Z wielkim trudem będziecie od ciasta odganiać różnych natrętów, ale... Nie zniechęcajcie się:-) A oto prosty przepis, nie tylko dla wytrawnych kuchennych graczy :-) : Składniki: kostka masła(...): ciasto będzie mokre, nie przerażajcie się, bo ze środka będzie mogła sączyć się Wam czekolada... Ciasto nie jest wysokie, nie rośnie za specjalnie... Podawać na gorąco, pokrojone w kwadraty...

  • Gdy temperatury zaczynają oscylować wokół 30 stopni, na naszych stołach zaczynają królować chłodniki i lekkie sałatki. A co zaserwować na deser? Oczywiście lody i wszelkiego rodzaju wariacje na ich temat! Fot. 123RF/Picsel Przygotowując orzeźwiające desery, ograniczacie się jedynie do wyciągnięcia pudełka lodów z zamrażalnika? Oczywiście, upały nie zachęcają do spędzania długich godzin w kuchni. Jednak czasem warto się trochę bardziej wysilić, aby zaskoczyć bliskich niebanalnym deserem z...

  • Moje wypieki na 4 pory roku, Dorota Świątkowska

    ...z bloga m.in.:  - kostka Truskawkowe Pole  - Malinowa Chmurka   - tort Mojito  - Pijana Śliwka  a także mnóstwo innych inspiracji.  - WIOSNA obfituje w ciasta radosne, lekkie i... zielone...

  • Gdy temperatury zaczynają oscylować wokół 30 stopni, na naszych stołach zaczynają królować chłodniki i lekkie sałatki. A na deser? Oczywiście lody i wszelkiego rodzaju wariacje na ich temat. Fot. 123RF Przygotowując orzeźwiające desery, ograniczacie się jedynie do wyciągnięcia pudełka lodów z zamrażalnika? Oczywiście, upały nie zachęcają do spędzania długich godzin w kuchni. Jednak czasem warto się trochę bardziej wysilić, aby zaskoczyć bliskich niebanalnym deserem z lodami w roli głównej....

  • Księga smaków: Kukurydza

    To "złoto Azteków", a także Inków i Majów - w ich kuchni obecna jest od ponad siedmiu tysięcy lat! Majowie wierzyli nawet, że bogowie ulepili pierwszych ludzi z mąki kukurydzianej.

  • W gorące dni lody kuszą, ale i straszą. Powszechnie nazywane są bomba kaloryczną. Czy możliwe jest, by lody były pyszne, a jednocześnie zdrowe i odchudzające? Paradoksalnie lody mogą być zdrowym przysmakiem. Na czym polega ich sekret? Lody przede wszystkim zawierają mleko. Tym samym dostarczają sporej ilości wapnia oraz białka, a także zawierają witaminy A, B2 i B12, D i E, potas i fosfor. A te pierwiastki zapobiegają osteoporozie, miażdżycy i chorobom nowotworowym. Oczywiście mowa o lodach...

  • Powody, dla których warto jeść buraki

    .... Przestudź i dodaj do ciasta, wymieszaj. Formę natłuść, wysyp bułką tartą. Przełóż ciasto. Piecz 35-45 min w temp. 180 st. Ozdób polewą oraz posiekanymi orzechami. Naturalne kosmetyki Buraki(...) pomocą wacika nałóż na twarz. Po 10 min spłucz wodą. Metoda na pryszcze: Surowy burak obierz, zmiksuj z 1/2 szkl. poszatkowanej kapusty i 1/4 szkl. wody. Pastę rozsmaruj na kostkach lodu, wstaw do...

  • Drożdżowe ciasto z owocami i kruszonką. Idealne do herbaty lub kawy. Zachwyca prostotą i smakiem. Ciasto:1 kg mąki1 kostka masła6 jaj10 g drożdży½ szklanki mleka1 łyżeczka mąkiskórka starta z 1 pomarańczyzapach waniliowy (całe małe opakowanie)garść rodzynekmleko (do uzyskania odpowiedniej, wilgotnej konsystencji ciasta)oliwa (do smaku)szczypta soli Owoce:1 kg śliwek1 kg jabłek Kruszonka:¼ szklanki cukru¼ kostki masła3 łyżki mąki CiastoMąkę przesiać, masło rozpuścić. Oddzielić żółtka od...

  • Dieta bez glutenu

    Ostatnio jest o nim głośno i modnie jest go nie jeść. Zanim jednak wyeliminujesz gluten ze swojej diety, poznaj prawdy i mity na jego temat.

  • Fanów ciasta drożdżowego jest wielu, jednak jego przygotowanie może nastręczać wielu problemów. Na co powinniście zwracać uwagę, chcąc przygotować perfekcyjny wypiek? Fot. 123RF/Picsel Delikatne, puszyste i rozpływające się w ustach - takie powinno być idealne ciasto drożdżowe. Niestety, bardzo często zdarza się, że zamiast wypieku, którego nie powstydziłaby się żadna babcia, wyjmujemy z piekarnika zbite i niezbyt apetyczne ciasto nienadające się do zjedzenia. Na co powinniście koniecznie...