• Informacje na temat:

    koreczki śledzie marynowane w oleju

Przepisy na temat: koreczki śledzie marynowane w oleju
  • Śledzie po królewsku

    Składniki na 8 porcji: - 6 płatów śledzi solonych, - 5 jajek, - strąk czerwonej papryki (najlepiej marynowanej), - po 3 łyżki oleju i gęstego majonezu, - listki zielonej sałaty, - 1 cytryna, natka pietruszki Przygotowanie: Śledzie moczyć 3 godziny w przegotowanej i ostudzonej wodzie. Dokładnie osuszyć ręcznikiem papierowym. Płaty podzielić na połówki, skropić sokiem z 1/2 cytryny...

  • Można je przygotować tydzień wcześniej, wtedy lepiej przejdą i będą pyszne.

  • ...4 filety śledziowe, 2 łyżki rodzynek. Marynata: szklanka białego octu winnego, łyżeczka ziaren gorczycy, 3 zmielone ziarenka ziela angielskiego, liść laurowy, szczypta cukru, pieprz. Sos: po 1/3 szklanki keczupu i oleju, 1 łyżka drobno pokrojonej marynowanej czerwonej papryki, łyżka natki pietruszki.

  • Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po dwóch dniach w lodówce są gotowe do spożycia :)

  • To przepis mojej Teściowej, bardzo łagodna wersja bez udziwnień, chociaż można moczyć w mleku i dodać inne przyprawy, według uznania, ale ten przepis jest bardzo prosty i smaczny.

  • Na Wigilię szykujemy wiele potraw. Między innymi śledzie. Na różnych kucharskich portalach znajdujemy wiele sposobów na ich przyrządzenie. Ale i tak wracamy do klasycznego śledzia w oleju. Ja troszeczkę zmodyfikowałam przepis. Lecz ogólnie to klasyka.

  • Kiedyś jadłam takie kupne, a że bardzo mi zasmakowały to trzeba było je zrobić samemu :)

  • smaczne, niezbyt kwaśne śledzie

  • Śledzie marynowane, to potrawa, której nie może zabraknąć na wigilijnym stole. Przygotowuje się je bardzo szybko i prosto.

Artykuły na temat: koreczki śledzie marynowane w oleju
  • Śledź - świąteczna przekąska

    Śledzie - ulubiona przekąska Polaków. Mają wszechstronne zastosowanie: od pikantnych koreczków, przez sałatki, po smażone filety. Na świąteczny stół pasują idealnie.

  • Sylwester 2012

    ...z piekarnika odłóż do ostygnięcia. Mięso umyj i pokrój w kostkę. Pieczarki oczyść, pokrój w plasterki (nie myj ich, wystarczy zdjąć z nich skórkę) i smaż na oleju 5 min. Następnie dodaj mięso i smaż(...) listków świeżej kolendry, marchewka, 2 zielone jabłka, sól, pieprz, gałązki świeżego koperku, plasterki suszonych jabłek Przygotowanie: Łososia pokrój w drobną kostkę. Śledzie osącz, jeśli mają...