• Informacje na temat:

    kopytka z sosem

Przepisy na temat: kopytka z sosem
  • Włoskie kopytka w pomidorach

    Polacy uwielbiają kopytka. Warto, dla odmiany, spróbować ich we włoskiej wersji.

  • kopytka z serem

  • Kopytka z sosem

    Kopytka, to pyszne kluski, które możesz przygotować na wiele sposobów. Smakują doskonale!

  • Zostało mi ziemniaków od obiadu,więc poczyniłam kopytka.Moi chłopcy nie lubią,a mi smakują najbardziej podsmażone.

  • Kopytka z sosem

    Kluski są jednym z najbardziej lubianych przez dzieci dań. Dziś na obiad proponujemy pyszne kopytka.

  • Kopytka podaję w dwóch wersjach: jako danie główne na słodko lub na słono, jako dodatek do mięs, z sosem.

  • Zapiekane pod serem kopytka z mięsem w sosie pomidorowym

    ...odrobinie masła przesmażamy mięso mielone, dodajemy przygotowany sos pomidorowy, chwilę razem dusimy. Do naczynia żaroodpornego wkładamy porcję mięsa z sosem, przykrywamy kopytkami, posypujemy tartym serem(...)Sposób przygotowania KOPYTKA: Ziemniaki gotujemy (musimy ugotować ich więcej, tak by po obraniu był 1 kg). Odcedzamy, studzimy, przeciskamy przez praskę. Dodajemy jajko, szczyptę soli, mąkę...

  • Kopytka to połączenie ziemniaków z małą ilością mąki. Są miękkie i delikatne. U nas w domu najczęściej jemy je polane masłem i posypane cukrem, ale można je również podać w wersji wytrawnej, wystarczy tylko polać je sosem mięsnym lub grzybowym. Mój mąż najbardziej lubi kiedy polane są skwareczkami z boczku.

  • Kopytka z bobem i pieczarkami

    ...jeszcze chwilę. Dopraw do smaku solą, pieprzem oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Kopytka rozłóż na talerze. Polej sosem z bobem i pieczarkami. Udekoruj świeżym majerankiem lub tymiankiem.(...)Sposób przygotowania 1. Kopytka wrzuć na osolony wrzątek i ugotuj według przepisu na opakowaniu. W tym czasie obierz i posiekaj czerwoną cebulę. Pieczarki oczyść, pokrój w plasterki. Bób wrzuć na...

  • Tradycyjne kluchy dla każdego-dla małego,dla dużego i dla bardzo głodnego.

Artykuły na temat: kopytka z sosem
  • Kopytka w sosie pieczarkowym

    ..., dodaj pokrojone pieczarki. Gdy się lekko zrumienią, zalej je bulionem i podduś ok. 10 minut. Dopraw solą, pieprzem i majerankiem, połącz ze śmietaną. Kopytka polej sosem. Zobacz także:

  • Kopytka w sosie pieczarkowym

    ...zrumienią, zalej je bulionem i podduś około 10 minut. Dopraw solą, pieprzem i majerankiem, połącz ze śmietaną. Kopytka polej sosem.  Zobacz także:

  • Jak przyrządzić kopytka?

    Tradycyjny dodatek w polskiej kuchni, kopytka można przyrządzać na wiele sposobów. Mogą być one także samodzielnym daniem, na przykład w połączeniu z pysznym sosem!

  • Kopytka z sosem

    ...lekko spłaszcz i ostrym nożem odetnij kopytka. W dużym garnku zagotuj wodę z łyżką soli. Partiami wrzucaj do wrzątku (po 10 sztuk). Gdy kopytka wypłyną na wierzch wody, wyłów je łyżką cedzakową, przekładając kopytka na durszlak, żeby dobrze je odcedzić. Gotowe przełóż do pojemnika, polej odrobiną oleju i potrząśnij, żeby się nie posklejały. Kopytka podawaj z masłem lub podsmażone, albo polane...

  • Kopytka z sosem grzybowym

    Tradycyjne polskie kluski z grzybami zadowolą nie tylko wielbicieli tradycji.

  • Kolorowe pomidory z kopytkami

    ..., szpinaku i szczypty soli zagnieść ciasto, pokroić na kopytka, ugotować. Boczek zrumienić na suchej patelni, zdjąć, przesmażyć kopytka. 3. Na półmisku ułożyć plastry pomidorów, na nie wyłożyć kopytka, boczek. Polać sosem z octu, oliwy i przypraw. Przybrać orzechami i liśćmi szpinaku.

  • Włoskie kopytka z dyni

    Gnocchi można jeść same, z sosem pomidorowym lub pesto, ale świetnie się sprawdzają jako dodatek do mięs.

  • Pyzy w sosie pieczarkowym

    Równie dobre jak pyzy będą kluski śląskie, kopytka lub placki ziemniaczane.

  • Gnocchis czyli kopytka wedlug Emmanuel Renaut

    ...kopytka, polac sosem ulozyc ser i listki ziol. Rozkoszowac sie... Mozna tez jak radzi szef pokryc te kopytka "bulka tarta" z wysmazonego boczku czy surowej szynki. Przepis z CVF 12/2012  

  • Bartek Kieżun: Twoje serce jest tam, gdzie twój żołądek

    ...- My jemy dużo chleba i Włosi jedzą dużo chleba. Jemy dużo klusek, które Włosi nazywają tak pięknie makaronem. Polskie kopytka i włoskie gnocchi są ze sobą bardzo blisko. Włoskie ndundari i polskie leniwe również. Być może stąd bierze się przekonanie, że znamy się na włoskiej kuchni. A to nie jest taka prosta sprawa – mówi Bartek Kieżun, autor książki „Italia do zjedzenia”, dziennikarz kulinarny...

Wideo na temat: kopytka z sosem
  • Kuchnia z burakiem w roli głównej

    - Buraki mają bardzo dużo wartości mineralnych - powiedział Andrzej Polan, który przygotował w kuchni "Dzień Dobry TVN" dania z burakiem w roli głównej. W menu znalazły się potrawy takie, jak: zupa z ciecierzycy z pieczonymi burakami, kopytka buraczane z sosem oraz smażony dorsz i buraki z żurawiną. (DDTVN/x-news)