• Informacje na temat:

    konfitura z żurawiny i gruszek przepis

Przepisy na temat: konfitura z żurawiny i gruszek przepis
  • Indyk po królewsku - Maciej Kuroń

    ...1 duży indyk; 2 dorodne piersi indyka; 1 kg pieczarek; 4 duże cebule; 4 ząbki czosnku; 4 duże gruszki; po 2 duże ziemniaki do pieczenia na osobę; 4 łyżki konfitury z borówek lub żurawiny; 1 łyżka miodu; po 1 łyżeczce: tymianku i majeranku; olej; sól, pieprz; ew. możemy dodać wątróbkę i tartą bułkę.

  • Zamknij lato w słoiku

    ..., żeby się rozgotować, więc tylko zalewamy je zalewą" - dodaje. Drugą propozycją jest konfitura z surowych owoców - brzoskwiń, jabłek, śliwek oraz żurawiny. "Zagotowujemy dużą ilość cukru i wody, którą(...)I tak wedle jego przepisu słoik z pomidorami można zrobić z tymi warzywami nie tylko w kolorze czerwonym, ale i żółtym oraz zielonym - te należy wcześniej pokroić w kostkę i podsmażyć na occie...

  • Nie jedz indyka w święta!

    Gęś w gruszkowym sosie balsamicznym z knedlami serwetkowymi Składniki: - 6 gruszek, - 6 cebul, - cynamon, - majeranek, - gęś, - sól, - 8 czerstwych bułek, - 600 ml mleka, - 4 jajka(...) i pieprzem. Kluski ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Sos z blachy zlać do naczynia, na blachę wylać bulion i zlać do naczynia. Z sosu zebrać tłuszcz. Sos zagotować, zagęścić bazą do sosów...

Artykuły na temat: konfitura z żurawiny i gruszek przepis
  • Żurawinowe słodkości

    ...z masą. Ciasto przelej do natłuszczonej formy. Piecz w temp. 180° C ok. 45 min. 3. Budyń przygotuj wg przepisu. Gdy ostygnie, wstaw do lodówki na 15 min. Margarynę utrzyj z cukrem pudrem w makutrze(...), a następnie masę budyniową. Przykryj trzecim plackiem. Wierzch ciasta i boki posmaruj pozostałą masą. Ozdób płatkami czekoladowymi, listkami mięty i owocami żurawiny. Wstaw do lodówki na 2 godziny...

  • Nie jedz indyka w święta!

    Gęś w gruszkowym sosie balsamicznym z knedlami serwetkowymi Składniki: - 6 gruszek, - 6 cebul, - cynamon, - majeranek, - gęś, - sól, - 8 czerstwych bułek, - 600 ml mleka, - 4 jajka(...) i pieprzem. Kluski ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Sos z blachy zlać do naczynia, na blachę wylać bulion i zlać do naczynia. Z sosu zebrać tłuszcz. Sos zagotować, zagęścić bazą do sosów...