• Informacje na temat:

    konfitura winogronowa

Przepisy na temat: konfitura winogronowa
  • Lato zamknięte w słoiku

    ...smakują chyba wszystkim! Konfitura z owoców jagodowych Składniki: 500g dowolnych owoców jagodowych (czarnych jagód, malin, czarnych porzeczek) łyżeczka skórki startej z cytryny ¼ szklanki(...). Jedzmy na zdrowie! Konfitura brzoskwiniowa Składniki: 1 kg dojrzałych brzoskwiń łyżka soku wyciśniętego z cytryny 800 g cukru ¼ szklanki wody Przygotowanie: 1. Brzoskwinie umyj...

  • Nadmiar winogron ogrodowych można przetworzyć na konfiturę.

  • Mazurek kruchy z owocami

    Składniki: - 35 dag masła, - 12 dag cukru pudru, - 12 dag migdałów, - skórka otarta z cytryny, - 35 dag mąki, - 4 gotowane żółtka, 1 jajko Do dekoracji: - dowolne owoce, konfitura, - 3 łyżeczki żelatyny, - 1 szklanka soku jabłkowego lub winogronowego, - łyżka cukru Przygotowanie: 1. Migdały sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki, drobno posiekać. 2. Masło utrzeć na puszystą masę. Dodać...

  • Winogron kupiony. A może jakaś sałatka ? I taki efekt.

  • Bardzo smaczna sałatka.

  • Przepyszna sałatka owocowo-warzywna na imprezę.

  • Przepis wart wypróbowania: "Winogronowa terrina na biszkopcie"

  • Sprawdzony przepis na "Strucla winogronowa z twarogiem"

  • Bardzo smaczna konfitura do gofrów.

  • Smaczna konfitura do naleśników dla naszych pociech.

Artykuły na temat: konfitura winogronowa
  • Konfitura agrestowa

    Agrest jest bogaty w luteinę, która wspomaga pracę wzroku. Konfitura agrestowa przywoła smak lata.

  • Konfitura figowa El Baraka powstaje w Maroku, ze starannie dobranych i dojrzałych fig. Owoce te słyną z wielu dobroczynnych właściwości. Produkt jest naturalnie słodzony, nie zawiera konserwantów. Słodki smak i naturalny skład zachwycają nawet wymagających smakoszy. Konfitura figowa El Baraka powstaje w Maroku, ze starannie dobranych i dojrzałych fig. Owoce te wspomagają prawidłową pracę układu hormonalnego, układu pokarmowego oraz odpornościowego. Słyną również z właściwości...

  • Ciasta bez pieczenia

    ..., 1 galaretka winogronowa 1. Masło stopić. Ciastka pokruszyć i wymieszać z masłem. Masą wylepić spód tortownicy (26 cm). Wstawić do lodówki na około 30 minut. 2. W tym czasie żelatynę namoczyć w kilku...

  • Konfitury są świetnym dodatkiem do ciast, można posmarować nimi grzanki, naleśniki lub chrupiące bułeczki do porannej kawy, nadają sosom do mięs lub warzyw oryginalny smak. Babcie słodziły konfiturą malinową herbatę, by nie dać się jesiennemu przeziębieniu. Na dnie każdego słoika z konfiturami, czy to dyniowymi czy śliwkowymi z pomarańczą, znajduje się troska i miłość, najzdrowszy składnik każdego dania przygotowanego w domu. W książce przedstawiono ponad 80 oryginalnych pomysłów na...

  • Niezwykle smaczny deser, który koniecznie powinniście spróbować przygotować sami. Konfitura różana i dwa rodzaje masy, a do tego urocze świnki, to musi smakować wybornie! Biszkopt 7 jaj szczypta soli himalajskiej210 g cukru100 g masła 40 g kakao140 g mąki Konfitura porzeczkowa 1 kg czerwonych porzeczek500 g cukru Konfitura różana 300 g płatków dzikiej róży200 g cukru100 ml wody Nasączka limonkowa 100 ml wody ½ szklanki soku z limonki Masa biała 200 ml śmietanki 36%200 g serka mascarpone Masa...

  • W ósmym odcinku "Bake Off Junior" Julka zaprezentowała przepis na różowy tort bezowy. Pavlova6 białek300 g drobnego cukru do wypieków1 łyżka soku z cytryny 1 łyżeczka skrobi ziemniaczanejróżowy barwnik Masa z zabajone6 żółtek7½ łyżki cukru75 g białego wina wytrawnegoskórka starta z 1 pomarańczy15 g żelatyny500 g śmietanki 36% Frużelina wiśniowa3 łyżeczki żelatynywoda do zalania żelatyny (tyle, by ją przykryć)750 g wydrylowanych wiśni75 g cukru2 łyżki soku z cytryny Konfitura z owoców leśnych...

  • Pyszne drożdżowe ciasto z mirabelkową konfiturą, to znakomite słodko-kwaśne połączenie smaków. Nadzienie migdałowe300 g zmielonych migdałów300 g cukru trzcinowego1 łyżeczka ekstraktu migdałowego300 g masłaskórka starta z jednej pomarańczy Kruszonka100 g masła w temperaturze pokojowej6 czubatych łyżek cukru trzcinowego13 czubatych łyżek mąki Ciasto drożdżowe20 g świeżych drożdży1 łyżka cukru¼ szklanki mleka550 g mąki pszennej80 g cukru100 g zmielonych migdałów1 szklanka letniego mleka 3...

  • Dżem truskawkowy jest świetnym dodatkiem do obiadów, śniadań i deserów, dlatego warto zawsze mieć go w spiżarni. A jak wiadomo, najlepiej smakują te, które zrobiliśmy samodzielnie. Fot. 123RF/Picsel Sklepowe półki wręcz uginają się pod naporem szerokiego wyboru dżemów, dlatego decyzja o zakupie jest najłatwiejszą drogą do zaspokojenia apetytu na owocowe rarytasy. Niestety, wielu z nas nie zdaje sobie sprawy z tego, że te małe, urocze słoiczki, często opatrzone hasłami w stylu „jak u mamy" lub...

  • Ciemny biszkopt nasączony odrobiną wiśniówki, do tego polewa czekoladowa i śmietanowy krem. Wszystko ozdobione samochodzikami z kolorowej masy cukrowej. Biszkopt 6 jaj150 g cukru115 g mąki pszennej25 g kakao40 g masła Nasączenie 1/3 szklanki wiśniówki2/3 szklanki wody Krem 1 łyżka żelatyny5 łyżek wody550 ml śmietanki kremówki2 łyżeczki cukru pudru Konfitura wiśniowa 500 g wiśni200 g cukru1 cytryna Polewa czekoladowa 100 ml śmietanki kremówki60 g gorzkiej czekolady (70% kakao)60 g mlecznej...

  • Nietypowy przepis na sernik: Migdałowy spód, konfitura z kumkwatów i karmelizowane gruszki. To świąteczna propozycja Grzegorza. Migdałowy spód140 g migdałów 3 łyżki kandyzowanej skórki pomarańczowej25 g zimnego masła3 łyżki mąki pszennej1 jajko Masa serowa600 g półtłustego twarogu250 ml crème fraîche4 duże jajka¾ szklanki drobnego cukru do wypieków3 łyżki mąki ziemniaczanej1 łyżka miodu gryczanego2 łyżeczki startego, świeżego imbiru1 laska waniliimielony kardamon (lub utarty w moździerzu)...