• Informacje na temat:

    konfitura malinowa przepis

Przepisy na temat: konfitura malinowa przepis
  • Konfitura malinowa

    Konfitura z malin jest bodaj najprostsza w przygotowaniu, dlatego wydaje się znakomita dla początkujących. Na jej przykładzie możesz się nauczyć, jak powinno się przygotowywać ten rodzaj przetworów i czym się on wyróżnia spośród innych - pisze Patrycja Machałek, autorka książki "Przetwory z pomysłem".

  • esencja smaku, nieco odmienionego :-) pyszna, kremowa konsystencja i bez pestek - przepis na 3 słoiczki ok 250 g

  • Rolada z konfiturą

    Prosty przepis na pyszny deser.

  • Smaczna konfitura do kanapek dla naszych pociech.

  • Tarta malinowo-miętowa

    Sposób przygotowania 1. Przygotuj porcję kruchego ciasta, tak jak w przepisie podstawowym. Podłużną foremkę wyłóż pergaminem. Schłodzone ciasto przełóż na stolnicę lekko oprószoną mąką. Cienko je rozwałkuj. Plackiem wylep spód i brzegi przygotowanej formy.  2. Czekoladę stop w kąpieli wodnej, przestudź. Kruchy spód wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 175 st. Piecz 25 minut. Wystudź...

  • Zdrowa i smaczna konfitura dla dzieci.

  • Z masą czekoladową i konfiturami

    Gdy mamy ochotę na słodki deser możemy sięgnąć po przepis na ciasteczka z dodatkiem czekolady i konfitur. Smakują naprawdę doskonale. W zależności od tego jakie macie foremki, ciasteczka przybiorą różne kształty.

  • Jak każdego lata przed urlopem szykujemy mnóstwo przetworów. Nie mogliśmy przepuścić malinom...do tego płatki jaśminu...spróbujcie sami.

  • Tort Grażyny

    Za tym tortem przepadają i dorośli, i dzieci. Zapewne przez masę kajmakowo- czekoladową, która rozpływa się w ustach. Zapraszamy do wypróbowania naszego przepisu.

  • Sprawdzony przepis na "Malinowa beza"

Artykuły na temat: konfitura malinowa przepis
  • Konfitura malinowa z owocami leśnymi

    Konfitura z malin jest prawdziwym rarytasem. Jeżyny wzmocnią jej piękny rubinowy kolor, poziomki dodadzą aromatu. Jeżyny zawierają dużo potasu, pierwiastka, który odgrywa ważną rolę w funkcjonowaniu układu nerwowego oraz pracy mięśni, przez co konfitura jest nie tylko smaczna, ale i zdrowa.

  • Świąteczny wypiek Małgosi, który podpił serca jurorów w siódmym odcinku "Bake Off - Ale Ciacho!". Składniki:Ciasto: 175 g mąki pszennej 25 g cukru pudru 100 g masła, schłodzonego pół łyżki kwaśnej śmietany 18% 1 żółtko szczypta soli pistacje niesolone, nieprażone Konfitura: maliny 300 g jeżyny 300 g pektyna 8g szklanka cukru woda różana 50 ml limonka ganasche z białej czekolady: śmietanka 200 ml czekolada biała 400 g Do ozdoby: pistacje zielone, niesolone owoce liofilizowane ( maliny i...

  • Wanda Jackowska, Konfitury

    Babcie słodziły konfiturą malinową herbatę, by nie dać się jesiennemu przeziębieniu. Na dnie każdego słoika z konfiturami, czy to dyniowymi czy śliwkowymi z pomarańczą, znajduje się troska i miłość(...) przepisów na smaczne i zdrowe domowe jedzenie, ale też stworzyła modę na kolejne, podobne projekty realizowane w innych stacjach telewizyjnych.  Dziennikarka ma też na swoim koncie liczne poradniki...

  • W trzecim odcinku "Bake off - Ale ciacho!" Marcin zaprezentował przepis na nieco inną karpatkę. Ciasto parzone125 ml wody 125 ml mleka125 g masłaszczypta soli150 g mąki pszennej5 średnich jaj (rozmiar M) Krem muślinowy waniliowy375 ml mleka1 laska wanilii65 g cukru3 żółtka1½ łyżki mąki ziemniaczanej1½ łyżki mąki pszennej150 g masła (w temperaturze pokojowej)50 g orzechów laskowych Krem muślinowy malinowy300 g malin (mogą być mrożone)100 ml mleka65 g cukru3 żółtka1½ łyżki mąki ziemniaczanej1½...

  • Kocie oczka

    Przepis Anny Starmach.

  • W półfinałowym odcinku uczestnicy programu "Bake Off - Ale Ciacho" musieli zmierzyć się z ciastem parzonym. Oto przepis Justyny, który podbił serca jurorów. Ciasto parzone: 125 g wody 125 g mleka 3,2 % 125 g masła 5 g soli 10 g cukru 150 g mąki pszennej 250 g jajek (ok. 5 sztuk) Krem pistacjowy: 300g wyłuskanych niesolonych pistacji 6 łyżek syropu cukrowego 400g mascarpone 200ml śmietany 30%   Syrop cukrowy* 50g cukru drobnego 50g wody skórka z ½ cytryny Frużelina malinowa: 250 g...

  • Krajanka biszkoptowa

    Polecamy przepis na pyszną krajankę.

  • Konfitury są świetnym dodatkiem do ciast, można posmarować nimi grzanki, naleśniki lub chrupiące bułeczki do porannej kawy, nadają sosom do mięs lub warzyw oryginalny smak. Babcie słodziły konfiturą malinową herbatę, by nie dać się jesiennemu przeziębieniu. Na dnie każdego słoika z konfiturami, czy to dyniowymi czy śliwkowymi z pomarańczą, znajduje się troska i miłość, najzdrowszy składnik każdego dania przygotowanego w domu. W książce przedstawiono ponad 80 oryginalnych pomysłów na...

  • Ewa Wachowicz zdradza sposób na domową wędlinę ze słoika

    ...2 godzin. Można przechowywać przez 3 tygodnie, jednak po otwarciu należy zjeść w ciągu 2 dni. Na następnej stronie znajdziesz przepis na drożdżówkę na z konfiturą malinową...

  • Ola przygotowała deser z dużą ilością słodkich malin, czekoladą i wspaniałymi ciasteczkami migdałowymi, które nadają chrupkości całemu daniu. Migdałowe amarettki:1 białko80 g zmielonych migdałów 80 g drobnego cukru10 ml likieru amarettocukier i cukier puder do posypania ciasteczek Mus malinowy:3 g żelatyny łyżeczka wody100 g świeżych lub mrożonych malin15 g cukru pudru Mus czekoladowy:200 ml śmietany kremówki 30%2 żółtka 50 g czekolady mlecznej50 g czekolady gorzkiej Dekoracja:50 g świeżych...