• Informacje na temat:

    koncentrat pomidorowy domowej roboty

Przepisy na temat: koncentrat pomidorowy domowej roboty
Artykuły na temat: koncentrat pomidorowy domowej roboty
  • Wiwat pizza!

    Kibicom polskiej reprezentacji serwujemy pizzę domowej roboty.

  • Nie od dziś wiadomo, że ciemne pieczywo należy do najzdrowszych i najbardziej wartościowych. Jak je zrobić w zaciszu własnej kuchni? Fot. 123RF/Picsel Jak wskazują statystyki, spora część Polaków najczęściej sięga po jasny chleb pszenny. Posiada on niewiele błonnika, przez co, jedzony w nadmiarze, może tuczyć. Właśnie z tego względu coraz więcej osób decyduje się na zastąpienie go znacznie zdrowszym pieczywem razowym. Zdecydowanie najzdrowsze jest pieczywo żytnie razowe, powstające z pełnego...

  • Atmosferę przy stole tworzą ludzie

    ...- powstała z potrzeby chwili, z tego, co akurat znalazłam w lodówce - z kapusty pekińskiej, pieczarek, papryki, małej porcji rosołowej, odrobiny jogurtu i koncentratu pomidorowego. Wyjątkowo przypadła(...). Nawet przy tak małej ilości sprzętu da się wszystko stworzyć - wszystko, co znajduje się na moim blogu. Mam też malakser, ale naprawdę można się obejść i bez niego. Roboty kuchenne to z pewnością...

  • Fast food nie musi nam się od razu kojarzyć z czymś złym. Domowej roboty burger, czy kebab zaspokoją największy głód i są znacznie lepszą oraz zdrowszą alternatywą do tych podawanych z budki. Fot.123RF/Picsel Początki fast foodów Kiedy myślisz o fast foodzie, pierwszym krajem, który przyjdzie Ci na myśl, będzie prawdopodobnie USA. To właśnie przez kulturę amerykańską został on rozpowszechniony. Ale fast food nie jest nowym wynalazkiem. Już w starożytności można było kupić szybko przyrządzane...

  • Zapraszam na sobotni obiad - danie - gulasz po wegiersku, placki ziemniaczane

    ...mniej lub wiecej zalezy co kto lubi 5-6 lyzek oliwy 2 lyzki maki 1 lyzeczka kminku bulion do pokrycia miesa, okolo 0,5 l sol, pieprz koncentrat pomidorowy Cebule drobno(...) konserwowanymi... ale jutro podam z kasza gryczana i kapusta kiszona domowej roboty. smacznego.

  • Uprawianie jakiegoś hobby sprawia przyjemność tylko wtedy, gdy prowadzi do sukcesów, a nakład pracy nie przekracza granic rozsądku. Sukces w przypadku warzenia piwa oznacza osiągnięcie wysokiej jakości warzonego trunku. Autor tej książki - piwowar hobbysta z wieloletnim doświadczeniem - podpowiada, jak produkować pierwszorzędne piwo, które nie ustępuje jakością piwom komercyjnym. W poradniku tym znajdziesz mnóstwo informacji niezbędnych do tego, by samodzielnie uwarzyć piwo - od...

  • Makaron to nie tylko spaghetti

    ...szklanki tartego żółtego sera • 2 łyżki masła • po 2 łyżki posiekanej bazylii i natki pietruszki • sól, pieprz, łyżeczka oleju Sos: • pół kg pomidorów w zalewie (ew. koncentrat pomidorowy) • 2 łyżki(...) przykryciem. Podawaj makaron natychmiast po przygotowaniu, polany sosem sojowym i udekorowany natką pietruszki. Wstążki domowej roboty Składniki: Zielone wstążki: • pęczek bazylii • pęczek natki...

  • Zetrzyj i zamroź cukinię - idealnie nada się do wielu potraw przez całą zimę. Kup na targu skrzynkę pomidorów i zrób z nich pikantny sos pomidorowy. Zawekuj nadmiar fasolki szparagowej z własnego ogródka, by móc się cieszyć świeżymi warzywami przez cały rok. Nie potrzeba wiele czasu i lat doświadczeń, aby bez trudu przygotowywać przetwory z owoców i warzyw. Jasne instrukcje dadzą ci poczucie pewności siebie i wiedzę, w jaki sposób zamrażać, suszyć, wekować, przechowywać w piwnicy i w...

  • Zwykle kupujemy go w sklepie, nie będąc w pełni pewnym jego składu. Tymczasem zrobienie domowego majonezu to dosłownie kilka minut roboty. Fot. 123RF/Picsel Jak wiadomo, wszystko co domowe znaczy zdrowsze i lepsze. Kiedy postanawiamy stworzyć coś we własnej kuchni, mamy pewność co do tego, jakie składniki zostały użyte oraz że w majonezie nie znajdziemy żadnych niepożądanych dodatków jak konserwanty czy ulepszacze smaku. Ale co w sytuacji, gdy majonez jest nam potrzebny, a czasu na jego...

  • Domowy makaron to jedno z tych dań, które powinien umieć przygotować każdy kucharz. Doskonale sprawdzi się nie tylko jako dodatek do zupy, ale również podstawa smacznych dań głównych. Fot. 123RF/Picsel Dla Włochów makaron to prawdziwa świętość, a receptura według której jest przygotowywany, w wielu rodzinach stanowi tajemnicę, przekazywaną z pokolenia na pokolenie. Przygotowanie makaronu to już niemal rytuał, wokół którego narosło już wiele mitów. Warto wiedzieć, które z nich są prawdziwe,...