• Informacje na temat:

    kompot z rabarbaru jak zrobić

Przepisy na temat: kompot z rabarbaru jak zrobić
  • Rabarbar - czy można go pokochać?

    ...chętnie częstowani przez nasze babcie kompotem z rabarbaru. Dziś, w dobie napojów izotonicznych i gazowanych rzadko kto zadaje sobie trud, by kompot rabarbarowy był częstym gościem na naszych stołach(...) apetytu lub powracających niestrawności. Poza tym, nalewka ma działanie wzmacniające i witaminujące. Jak radzą autorzy książki "Nalewki. Z całą mocą", zrobimy ją z pół kg rabarbaru, 400 ml czystej...

  • Sok, herbatka czy woda?

    ...zbyteczny w diecie dziecka. Czy roczny maluch może pić kompoty np. z rabarbaru? Domowe kompoty bez sztucznych barwników i konserwantów są dla dziecka doskonałe. Najsmaczniejsze są te o zdecydowanym(...) C) i nie dodano do nich dużej ilości cukru. Maluchowi nie należy jedynie podawać kompotu z rabarbaru, gdyż zawiera on za dużo szczawianów, które utrudniają wchłanianie wapnia. Czy mogę podać dziecku ziółka...

Artykuły na temat: kompot z rabarbaru jak zrobić
  • Rabarbar – warzywo, które lubi obróbkę termiczną

    ...antyalergiczne, antyoksydacyjne i wspiera pracę serca.   Kompot z rabarbaru - gasi pragnienie   Wiosna to dobry czas, by rozkoszować się smakołykami z rabarbarem. Pod koniec czerwca ogonki liściowe stają się twarde, łykowate i gorzkie. Kompot z rabarbaru jest doskonałą propozycją na wyjątkowo gorące dni. Jest orzeźwiający i skutecznie gasi pragnienie. Aby nie używać cukru, dodajmy...

  • Dlaczego warto się do niego przekonać i jak przygotować kompot, który trafi w gusta nawet tych najbardziej do niego zniechęconych? Fot. 123RF/Picsel Tradycję przygotowania napoju z suszonych owoców zawdzięczamy Łemkom. To właśnie oni przez całe lato zbierali i suszyli owoce, by jesienią i zimą przygotowywać z nich kompot o niezwykłym smaku i właściwościach. Dlaczego warto pić kompot z suszu? Mimo, że dziś napój kojarzy nam się wyłącznie jako dodatek do wigilijnej wieczerzy, warto pamiętać o...

  • Wakacje według Kasi Zielińskiej

    ...jakieś weekendowe wypady dojdą do skutku, jeśli chodzi o lipiec i sierpień. A we wrześniu planuję coś większego poza naszą kochaną Europą. I nic więcej nie zdradzę, bo nie chcę zapeszać. W czerwcu(...) przecież jak będzie późno, to nas zawołają. Ja i moja siła perswazji zrobiłyśmy swoje. W odpowiednim według mnie czasie, wystrojona w letnią sukienkę, w biżuterię, w szpilki i kapelusz - zbliżam się...

  • Wiele osób w Wigilię unika picia tradycyjnego kompotu z suszu. To duży błąd, gdyż ten napój ma wiele prozdrowotnych właściwości, o których wiedziały już nasze babcie. Fot. 123RF/Picsel Tradycję przygotowania napoju z suszonych owoców zawdzięczamy Łemkom. To właśnie oni przez całe lato zbierali i suszyli owoce, by jesienią i zimą przygotowywać z nich kompot o niezwykłym smaku i właściwościach. Dziś dzbanki wypełnione po brzegi tym orzeźwiającymi napojem pojawiają się na stole głównie podczas...

  • Sok, herbatka czy woda?

    ...zbyteczny w diecie dziecka. Czy roczny maluch może pić kompoty np. z rabarbaru? Domowe kompoty bez sztucznych barwników i konserwantów są dla dziecka doskonałe. Najsmaczniejsze są te o zdecydowanym(...) C) i nie dodano do nich dużej ilości cukru. Maluchowi nie należy jedynie podawać kompotu z rabarbaru, gdyż zawiera on za dużo szczawianów, które utrudniają wchłanianie wapnia. Czy mogę podać dziecku ziółka...

  • Wróćcie wspomnieniami do dzieciństwa. Wyobraźcie sobie niedzielny obiad u babci. Czego nie mogło na nim zabraknąć? Oczywiście kompotu! Dzisiaj dzielimy się z wami sprawdzonymi przepisami naszych użytkowników, których nie powstydziłyby się nawet nasze babcie. Fot. 123RF/Picsel Smaczny i pożywny kompot to sekret naszych babć i mam. Niestety, coraz rzadziej gości na naszych stołach, gdyż został wyparty przez kupne soki i napoje. To duży błąd, gdyż domowe kompoty, przygotowywane ze świeżych i...

  • Czy znacie kogoś, kto nie lubi rabarbaru? Jest to jedno z najsmaczniejszych źródeł witamin A, C i E oraz cennych składników odżywczych takich jak kwas foliowy czy też potas. Ponadto, ma bardzo szerokie zastosowanie w kuchni. Fot. 123RF Na sklepowych półkach już od dłuższego czasu mienią się zielono-czerwone łodygi rabarbaru. Ich smak, choć kwaskowaty, uwodzi nas w kuchni i z pewnością wielu osobom kojarzy się z babcinymi, letnimi wypiekami. Bo w końcu cóż smakowało lepiej niż ciasto z...

  • Czy znacie kogoś, kto nie lubi rabarbaru? Jest to jedno z najsmaczniejszych źródeł witamin A, C i E oraz cennych składników odżywczych takich jak kwas foliowy czy też potas. Ponadto, ma bardzo szerokie zastosowanie w kuchni. Fot. 123RF/Picsel Na sklepowych półkach już od dłuższego czasu mienią się zielono-czerwone łodygi rabarbaru. Ich smak, choć kwaskowaty, uwodzi nas w kuchni i z pewnością wielu osobom kojarzy się z babcinymi, letnimi wypiekami. Bo w końcu cóż smakowało lepiej, niż ciasto...

  • Kompot z suszu dla wielu osób, delikatnie mówiąc, nie jest ulubionym daniem na wigilijnym stole. Szczególnie nie lubią go dzieci oraz osoby wrażliwe na intensywne smaki i zapachy. Znaleźliśmy sposoby na poprawę jego smaku oraz ciekawy napój "na zastępstwo". Kompot z suszu może być prawdziwą zmorą, szczególnie dla maluchów. / 123rf.com Wiele osób broni kompotu z suszu przede wszystkim ze względu na jego właściwości wspomagające trawienie. Jest idealny do picia w trakcie spożywania...

  • Tradycję przygotowania napoju z suszonych owoców zawdzięczamy Łemkom. To właśnie oni przez całe lato zbierali i suszyli owoce, by jesienią i zimą przygotowywać z nich kompot o niezwykłym smaku i właściwościach. Dziś dzbanki wypełnione po brzegi tym orzeźwiającymi napojem pojawiają się na stole głównie podczas wieczerzy wigilijnej. Jednak wielu dietetyków uważa, że powinniśmy sięgać po niego znacznie częściej. Dlaczego warto się do niego przekonać i jak przygotować kompot, który trafi w...