• Informacje na temat:

    kolorowa potrawy

Przepisy na temat: kolorowa potrawy
  • Camembert w karmelu z kolorowym pieprzem

    Idealna przystawka na chłodne dni to ser camembert zapieczony w karmelizowanym kolorowym pieprzu. Jesienią łatwiej wybaczamy sobie kaloryczne potrawy, spróbujmy więc czegoś niebanalnego.

  • Chyba każdemu przynajmniej raz w życiu zdarzyło się coś przesolić.Na szczęście jest kilka sposobów by zbyt słoną potrawę uratować.

  • Ulubione potrawy dzieci

    Każdy z nas ma swoje kulinarne upodobania, dzieciaki również. Większość maluchów gustuje w naleśnikach i plackach, chętnie jada także potrawy z makaronu oraz zapiekanki. Zwykle jednak chcą co dzień(...) potrawy. Uruchom wyobraźnię, a jeśli brak ci pomysłów, sięgnij po sprawdzone receptury. Oczywiście zadbaj, by każde danie było dostosowane do wymogów podniebienia brzdąca i dostarczało mu składników...

  • Sprawdzony przepis na "Kolorowa sałatka warstwowa"

  • Ulubione potrawy dzieci

    Każdy z nas ma swoje kulinarne upodobania, dzieciaki również. Większość maluchów gustuje w naleśnikach i plackach, chętnie jada także potrawy z makaronu oraz zapiekanki. Zwykle jednak chcą co dzień(...) potrawy. Uruchom wyobraźnię, a jeśli brak ci pomysłów, sięgnij po sprawdzone receptury. Oczywiście zadbaj, by każde danie było dostosowane do wymogów podniebienia brzdąca i dostarczało mu składników...

  • W każdej kuchni coś smażymy:ryby, mięso, warzywa lub pączki. Największą zmorą smażonych potraw jest gorący tłuszcz, który pryska parząc nasze dłonie i brudząc wszystko wkoło. Jest jednak kilka patentów , których zastosowanie zdecydowanie ograniczy ten problem.

  • Wielkanocne potrawy dwóch wersjach cenowych

    Każdą potrawę, którą chcesz podać na święta, możesz przyrządzić drożej lub taniej. Wszystko zależy od użytych składników, na przykład rodzaju mięsa czy dodatków.

  • Kolorowa sałatka do obiadu, ale i na gościnny stół.

  • Proste potrawy z mięsa mielonego

    Zapiekanki i inne pomysłowe dania, które przyrządzisz szybko i bez trudu. Tylko z łatwo dostępnych składników!

  • Przepyszna kasza z warzywami, która może stanowić dodatek do obiadu lub samodzielną przekąskę. Zdrowa, apetyczna i kolorowa. Polecam!

Artykuły na temat: kolorowa potrawy
  • Kolorowa frittata

    Sposób przygotowania: 1. Szynkę lub boczek pokrój w kostkę i podsmaż na oleju. Uważaj, aby za mocno nie zrumienić.  2. Groszek odsącz z zalewy. Pestki słonecznika upraż na suchej patelni do lekkiego zrumienienia.  3. Oregano drobno posiekaj, zostaw 2 gałązki do przybrania gotowej potrawy.  4. Papryczkę oczyść, usuń pestki i pokrój w cienkie plasterki.  5. Jajka roztrzep, dodaj do nich starty ser...

  • Małgosia postanowiła nasączyć biszkopt herbatą i rumem, a konfiturę przygotować z agrestu. To słodko-kwaśne połączenie jest na medal! Biszkopt 5 jajszczypta soli ¾ szklanki drobnego cukru2/3 szklanki mąki tortowej1/3 szklanki kakao Masa 200 ml śmietanki 36% (mocno schłodzonej)200 g serka mascarpone1½ łyżki cukru pudru1 łyżka soku z cytryny Konfitura z agrestu 400 g agrestu152 g cukru drobnego2 łyżeczki agaru woda do rozpuszczenia agaru1 kiwi Polewa 100 ml śmietanki 36%100 g gorzkiej...

  • Kolorowa mięsna galaretka

    Tradycyjne potrawy przygotowane nieco inaczej będą o wiele smaczniejsze i zdrowsze. Dostarczą też domownikom witamin i mikroelementów niezbędnych w walce z wirusami.

  • Czerwone buraczki to jedne z najzdrowszych i najbardziej uniwersalnych warzyw. Są niedrogie, pyszne i świetnie znoszą przechowywanie. Sprawdźcie, jakie pomysły na potrawy z ich wykorzystaniem mają nasi użytkownicy. Fot.123RF/Picsel Burak to prawdziwy superbohater wśród warzyw. Nie dość, że zawiera mnóstwo dobroczynnych składników odżywczych takich jak wapń, żelazo, magnez i fosfor, to dzięki zawartym w jego czerwonym barwniku antycyjanom opóźnia starzenie i zapobiega nowotworom. Warzywo to...

  • Kolorowa sałatka z kurczakiem i truskawkami

    Przyrządzaj potrawy ze świeżych i tanich o tej porze roku warzyw oraz owoców. Przyprawiaj je ziołami.

  • Użycie odpowiednich przypraw może przesądzić o sukcesie lub kulinarnej porażce. Dlatego warto poznać różnorodne przyprawy, a przede wszystkim wiedzieć jakie produkty „lubią się” z poszczególnymi dodatkami. Fot.123RF/Picsel Dostępnych obecnie poprawiaczy smaku nie sposób wymienić. Najważniejsze z nich, czyli zioła, możemy odnaleźć na sklepowych półkach w najróżniejszych wariantach. Oddzielną kategorię stanowią mieszanki przygotowywane z różnorodnych warzyw i przypraw. Możemy różnież zdecydować...

  • Koszyk pełen pomysłów na wielkanocne potrawy  z marką WINIARY!

    ...na zimno, z Sosem czosnkowym WINIARY. Więcej inspiracji na pyszne, wielkanocne potrawy znajdziemy na www.winiary.pl. ### WINIARY to marka, która od lat jest gwarancją sukcesu w kuchni. Jej...

  • Umiejętne łączenie składników sprawia, że dania są nie tylko smaczniejsze, ale również zdrowsze. Wbrew pozorom, nie potrzebujecie do tego specjalistycznej wiedzy. Poszukując produktów, które swym cennym składem mogłyby wzbogacić nasz codzienny jadłospis, bardzo często zapominamy o przyprawach. To duży błąd, gdyż te niepozorne dodatki do dań zazwyczaj kryją w sobie mnóstwo składników odżywczych, doskonale wpływających na funkcjonowanie naszego organizmu. Oto kilka dodatków, które z pewnością...

  • Ulubione potrawy dzieci

    Każdy z nas ma swoje kulinarne upodobania, dzieciaki również. Większość maluchów gustuje w naleśnikach i plackach, chętnie jada także potrawy z makaronu oraz zapiekanki. Zwykle jednak chcą co dzień(...) potrawy. Uruchom wyobraźnię, a jeśli brak ci pomysłów, sięgnij po sprawdzone receptury. Oczywiście zadbaj, by każde danie było dostosowane do wymogów podniebienia brzdąca i dostarczało mu składników...

  • Dobra wiadomość dla osób lubiących pikantne jedzenie: te najostrzejsze przysmaki wspomagają nas w walce z nadprogramowymi kilogramami. Oprócz nich istnieją także inne produkty, które sprawiają, że spalamy kalorie w nich zawarte jeszcze w czasie ich jedzenia i trawienia. Fot. 123RF/Picsel Co zrobić, aby jedzenie było sprzymierzeńcem w walce z niechcianymi kilogramami?   Termogenik z warzywniaka Termogeniki to środki, które pobudzają organizm do tego, aby produkował ciepło i tym samym spalał...

Wideo na temat: kolorowa potrawy
  • Orientalne żeberka i pstrąg w soi, czyli azjatycka kuchnia Maliki Szyc-Juchnowicz

    Kuchnia azjatycka to jedna z najbardziej kolorowych i pełnych smaku kuchni na świecie. W "Dzień Dobry TVN" Malika Szyc-Juchnowicz przygotowała swoje ulubione potrawy inspirowane Azją. Opowiedziała również o swoim dzieciństwie spędzonym w Algierii. Na stole pojawiły się takie dania jak: orientalne żeberka wieprzowe, pierś z indyka z sosem sojowym oraz pstrąg w soi z marchewką i liściem laurowym.