• Informacje na temat:

    kokosanki ucierane

Przepisy na temat: kokosanki ucierane
  • Ciasta i ciasteczka zbożowe

    Smaczne desery w nieco zdrowszej wersji. Możesz się na nie skusić będąc na diecie.

  • Pachnące, smaczne i na jeden kęs :) Idealne na urodzinowe przyjęcie, na niedzielne popołudnie, albo na podjadanie na co dzień. Dzisiaj proponuję wersję z czekoladową polewą.

  • Bardzo podzielne,pyszne,super się przechowują ,warto zrobić .

  • Przecież kokosanki to jeden z prostszych przepisów, czyli w sam raz na to cale zabieganie. Nagle mój wzrok przyciągnęły kokosanki czekoladowe, czyli tzw. lamingtony. Nie żebym o nich nie słyszała, nawet parę razy zapisywałam przepis na nie. Wiedziałam, ze podjęłam się zadania ambitnego, a przynajmniej pracochłonnego. No ale nie mogłam inaczej, czasem coś trzeba zrobić i koniec. Dla spokoju ducha, samozaspokojenia.

  • Smakowite kokosanki, biszkoptowe ciasteczka w polewie kakaowej, obtoczone wiórkami kokosowymi i orzechami.

  • Przed podaniem schłodzić w lodówce.

  • Rozkosznie kaloryczne z odrobiną egzotyki.

  • Przygotowuję te kokosanki zawsze wtedy, gdy pozostają mi białka po pieczeniu tarty. Cóż... każdy pretekst jest dobry!

  • Kokosanki jak za dawnych lat :) Warto wrócić do tych czasów :)

  • Chrupiąca skorupka i miękki, kokosowy środek. Mój ideał kokosanek.

Artykuły na temat: kokosanki ucierane
  • Babka kokosanka

    Przygotowanie: Jajka ubić mikserem z olejem, ajerkoniakiem, cukrem pudrem i cukrem wanilinowym na puszystą masę. Mąkę pszenną i ziemniaczaną przesiać wraz z proszkiem do pieczenia. Małymi porcjami wsypywać do ucieranej masy. Dobrze wymieszać mikserem wszystkie składniki. Foremkę z kominkiem wysmarować tłuszczem, oprószyć mąką. Napełnić przygotowanym ciastem. Wstawić do piekarnika nagrzanego...

  • Blok czekoladowy

    Ten przepis rodem z PRL-u warto uszlachetnić... Margarynę zastąp masłem, a herbatniki wafelkami grylażowymi, batonami, ciasteczkami z bakaliami, siekanymi figami czy orzechami.

  • Ciasta z kokosem

    ...z proszkiem do pieczenia. Małymi porcjami wsypywać do ucieranej masy. Dobrze wymieszać mikserem wszystkie składniki. Foremkę z kominkiem wysmarować tłuszczem, oprószyć mąką. Napełnić przygotowanym ciastem...