• Informacje na temat:

    kociolek z mielonym

Przepisy na temat: kociolek z mielonym
  • Kociołek rozmaitości

    Przygotowanie Ryż ugotować na sypko, zostawić pod przykryciem, by nie wystygł. W niedużym rondlu podgrzać mleko, dodać serek topiony, zamieszać. Gdy ser się rozpuści, sos doprawić solą, świeżo mielonym pieprzem i gałką muszkatołową. Mrożone warzywa wrzucić na rozgrzaną na patelni oliwę, smażyć ok. 5 minut. Dodać połówki umytych pomidorków, przesmażyć razem, doprawić ziołami i przyprawami...

  • Pozywne,idealne na zimowe dni

  • Kociołek z pesto

    Oryginalne danie na obiad

  • Wypróbowany przepis na "Rzodkiewkowy kociołek z mielonym"

  • Węgierski kociołek

    Ziemniaki obierz i ugotuj w osolonej wodzie. Ubij je tłuczkiem lub przeciśnij przez praskę i wystudź.

  • Pyszne, rozgrzewające danie z grzybami. Pachnące jałowcem i tymiankiem.

  • Warzywny kociołek

    Wyjątkowo pikantny!

  • danie dobre na każdą porę roku

  • Dania jednogarnkowe z różnych stron świata

    Od japońskiego kociołka po karaibską jambalaye.

  • Duszony filet z kurczaka w paprykach, pieczarkach, marchewce i cebuli z dodatkiem czerwonej fasoli.

Artykuły na temat: kociolek z mielonym
  • Kociołek rozmaitości

    Przygotowanie: Ryż ugotować na sypko, zostawić pod przykryciem, by nie wystygł. W niedużym rondlu podgrzać mleko, dodać serek topiony, zamieszać. Gdy ser się rozpuści, sos doprawić solą, świeżo mielonym pieprzem i gałką muszkatołową. Mrożone warzywa wrzucić na rozgrzaną na patelni oliwę, smażyć ok. 5 minut. Dodać połówki umytych pomidorków, przesmażyć razem, doprawić ziołami i przyprawami...

  • Węgierski kociołek rozmaitości

    Oryginalny przepis na leczo pochodzi z Węgier i opiera się na kiełbasie, pomidorach i papryce. Ale ty możesz dodać do niego dosłownie wszystko: cukinię, kiszone ogórki, pieczarki a nawet kotlety sojowe.

  • Uroki wsi

    .... Bułkę odcisnąć, zmieszać z mięsem mielonym, wątróbką, jajkiem, grzybami, posiekaną natką pietruszki, koncentratem pomidorowym, solą i pieprzem. Kurczaka natrzeć solą od wewnątrz i nadziać...

  • Na grzyby!

    Prawdziwki, podgrzybki, kurki... Jesienią w kuchni królują grzyby. To one sprawiają, że nawet najprostsze dania zyskują wyjątkowy smak!

  • 10 pomysłów na szybki obiad

    Chcesz przygotować coś smacznego, pomysłowego, co jednocześnie nie zajmie zbyt dużo czasu? Mamy dla ciebie 10 przepisów na dania, które zrobisz w 30 minut!

  • Nie tylko marcepan

    Lubeka słynie z marcepanu, ale kuchnia regionu Szlezwik-Holsztyn ma o wile więcej do zaoferowania.

  • Przewodnik po smacznej Polsce Magdy Gessler

    Magda Gessler przygotowała regionalny przewodnik kulinarny „Smaczna Polska”. Pięknie wydana książka zawiera regionalne produkty z całego kraju i najlepsze tradycyjne przepisy. Oto skrócony przewodnik po polskich smakach.

  • Pyszne i sycące dania jednogarnkowe

    Mogą być wykwintne i bardzo proste, słynne na cały świat albo stanowiące specjalność tylko jednej pani domu.