• Informacje na temat:

    kluski z tuńczykiem

Przepisy na temat: kluski z tuńczykiem
  • Pomysły na śniadanie, obiad i kolację

    Tosty z tuńczykiem i ogórkiem Sposób przygotowania 1. Miękkie masło wymieszaj z solą, czosnkiem granulowanym, słodką i ostrą papryką w proszku. Tuńczyka osącz z zalewy i wymieszaj z majonezem(...), posiekaną marchewkę i czosnek. Dodaj obrane ze skórki i pokrojone w kostkę pomidory oraz listki bazylii. Przypraw, zmiksuj. Polej sosem kluski, podawaj z fasolką i oregano. 

  • Kolacja na smaczny sen

    ...zaproponować brzdącowi płatki kukurydziane lub kluski lane na mleku krowim (najlepiej 3,2 proc.) lub mleku junior. Staraj się wybierać dla dziecka produkty jak najmniej przetworzone (np. płatki...

Artykuły na temat: kluski z tuńczykiem
  • Sałatka makaronowa z tuńczykiem

    Włosi przyrządzają kluski na kilkaset sposobów! A te należą do ich ulubionych. Polecamy przepis na lekką sałatkę z tuńczykiem i makaronem, idealną na upalne dni.

  • Dania mączne cieszą się w polskiej kuchni sporą popularnością. Skąd ona się bierze i za co tak bardzo lubimy kopytka? Obecna kuchnia polska jest wypadkową kuchni szlacheckiej i kuchni chłopskiej. Ta pierwsza to dania wykwintne, często goszczące na świątecznych stołach, druga jest kuchnią codzienną, ekonomiczną, prostą i szybką. Jej potrawy możemy spotkać w barach szybkiej obsługi, a także w restauracjach tradycyjnych. Kopytka zaliczają się do kuchni chłopskiej. Są potrawą tanią w...

  • Problemy z trawieniem? To możne być śledziona

    ..., kukurydzy, koperku, herbata.  Drugie śniadanie  Sałata z ogórkiem, papryką, oliwą, biały chleb, herbata lub płatki kukurydziane z mlekiem, woda.  Obiad  Rosół z makaronem, kluski śląskie, potrawka(...) suchary niesłodzone, kompot owocowy.  Kolacja Makaron pszenny z mięsem indyczym, woda z limonką lub kasza jaglana z tuńczykiem, rukolą i pomidorkami cherry, herbata. Zobacz także:  

  • Dla Ślązaków są one niemal świętością. Wielu z nich nie może sobie wyobrazić tradycyjnego, niedzielnego obiadu bez rolady, modrej kapusty i rozpływających się w ustach klusek. Jak je zrobić, aby były naprawdę smaczne? Fot. 123RF/Pcisel Mają różne nazwy. Jedni nazywają je gimuklyjzami, inni twierdzą, że to kluski biołe lub guminowe, a jeszcze inni określają je mianem kartofelmeklez. Poza terenami województw śląskiego, dolnośląskiego i opolskiego nazywa się je zwykle po prostu kluskami...

  • Dieta, która złagodzi objawy menopauzy

    Jadłospis został ułożony przez naszą ekspertkę na tydzień, ale możesz stosować go dowolnie długo, a posiłki ze sobą zamieniać. Dzięki tej diecie dolegliwości będą dużo słabsze!

  • Kopytka, knedle, pyzy i zacierki niezwykle często goszczą na naszych talerzach, a pośród nich bezapelacyjnie królują kluski śląskie. Jak je zrobić i z czym zaserwować? Odpowiedzi na te pytania doskonale znają nasi użytkownicy. Fot. 123RF/Picsel Obecna kuchnia polska jest wypadkową kuchni szlacheckiej i kuchni chłopskiej. Ta pierwsza to dania wykwintne, często goszczące na świątecznych stołach, druga jest kuchnią codzienną, ekonomiczną, prostą i szybką. To właśnie za sprawą kuchni chłopskiej w...

  • Bartek Kieżun: Polska to Włochy tylko na północy

    Książkę Bartka Kieżuna chłonie się wszystkimi zmysłami. To Italia do zjedzenia, patrzenia i słuchania (fascynujących opowieści z podróży). Widać w niej rękę antropologa i pasjonata włoskiej kuchni. Estety i gawędziarza. Miłośnika sztuki i poszukiwacza oryginalnego smaku. Kucharza z żyłką bibliofila i ciekawskiego turysty.

  • Polacy uwielbiają kluski i dla wielu z nas jest to jedno z kulinarnych wspomnień z dzieciństwa. Jak odtworzyć smak potraw gotowanych przez mamę i babcię? Nasi użytkownicy mają na to sposób. Fot. 123RF/Picsel Kluski kładzione są wręcz idealną propozycją obiadową na chłodne dni. O tym, że mogą wystąpić w niejednej odsłonie, wie każdy miłośnik kulinarnych eksperymentów, opartych na sprawdzonych wzorcach. Tradycyjny przepis na kluski zakłada użycie zaledwie kilku składników. Zwykle jest to mąka,...

  • Przyjemna dieta dla osób, które mają cukrzycę

    ..., byś mogła pozwolić sobie od czasu do czasu na mączne danie, które kocha twoja rodzina. Kluski czy ziemniaki możesz zjeść, ale koniecznie z dużą surówką. A sałatkę, w której są fasolka lub ciecierzyca...

  • Polacy to naród kluskowy. Kopytka, pyzy, śląskie, pierogi, knedle, zacierki – długo można by wymieniać polskie kluski. Te potrawy to odbicie kuchni ludowej, chłopskiej – prostej, sycącej i na wskroś tradycyjnej. Fot. 123RF/Picsel Bardzo lubianymi kluskami są idealne na jesień ciepłe kluchy, czyli kluski kładzione. A o tym, że mogą wystąpić w niejednej odsłonie, wie każdy miłośnik kulinarnych eksperymentów, opartych na sprawdzonych wzorcach. Sprawdzone wzory Składniki:1,5 szklanki mąki½...