• Informacje na temat:

    kluski z gulaszem

Przepisy na temat: kluski z gulaszem
  • Kluski śląskie z gulaszem

    Żeby dodać idealną ilość mąki do ciasta na kluski, podziel utłuczone ziemniaki na 4 części, jedną wyjmij, wsyp w to miejsce mąkę.

  • Kluski śląskie z gulaszem

    Dziś w naszym przepisie kluski śląskie. Smakują doskonale, szczególnie z delikatnym gulaszem.

  • Kluski śląskie z gulaszem

    Przygotowanie: Ziemniaki wyszoruj, ugotuj w osolonym wrzątku (ok. 20 minut). Ostudź, obierz i zmiel w maszynce. Do ziemniaków wbij jajka, dodaj mąkę ziemniaczaną, oprósz solą i zagnieć ciasto. Uformuj kulki wielkości orzecha włoskiego, lekko spłaszcz i w każdej zrób palcem wgłębienie. Kluski wrzuć do osolonego wrzątku, zamieszaj i przykryj. Gdy wypłyną, gotuj 3 minuty. Wyjmij...

  • Kluski śląskie z gulaszem

    ...mąkę i łyżeczkę soli, wyrobić elastyczne ciasto. Formować z niego kulki, w każdej zrobić palcem dziurkę, kłaść na osolony wrzątek. Gotować ok. 2 min od wypłynięcia, podać z gulaszem Nasza rada: Żeby dodać idealną ilość mąki do ciasta na kluski, podziel utłuczone ziemniaki na 4 części, jedną wyjmij, wsyp w to miejsce mąkę.

  • Gulasz wołowy

    ...ogniu około półtorej godziny, aż mięso będzie miękkie. Z mąki, jajek i ewentualnie odrobiny wody zrób kluski. Zagotuj wodę, posól i na wrzątek nakładaj dużą łyżką partiami ciasto, formując kluski. Przelej kluski na durszlaku zimną wodą. Dodaj do gulaszu. Podawaj potrawę posypaną natką pietruszki razem ze świeżym pieczywem.

  • Gulasz z dynią

    Do gulaszu najbardziej pasują kluski kładzione. Jeśli nie masz czasu ich przyrządzić, podaj go z kaszą jęczmienną na sypko.

  • Gulasz z dynią

    Do gulaszu najbardziej pasują kluski kładzione. Jeśli nie masz czasu ich przyrządzić, podaj go z kaszą jęczmienną na sypko.

  • Kopytka z sosem

    Kopytka, to pyszne kluski, które możesz przygotować na wiele sposobów. Smakują doskonale!

  • Kopytka z sosem

    Kluski są jednym z najbardziej lubianych przez dzieci dań. Dziś na obiad proponujemy pyszne kopytka.

  • Kluchy i kluski

    Jak Polska długa i szeroka, w każdym domu goszczą kluski i to w najróżniejszej formie. Nic dziwnego, ponieważ te smaczne dodatki mogą stanowić także samodzielnie, wspaniałe dania. A wybór jest olbrzymi...

Artykuły na temat: kluski z gulaszem
  • Kluski śląskie z gulaszem

    ...mąkę i łyżeczkę soli, wyrobić elastyczne ciasto. Formować z niego kulki, w każdej zrobić palcem dziurkę, kłaść na osolony wrzątek. Gotować ok. 2 min od wypłynięcia, podać z gulaszem Nasza rada: Żeby dodać idealną ilość mąki do ciasta na kluski, podziel utłuczone ziemniaki na 4 części, jedną wyjmij, wsyp w to miejsce mąkę. Zobacz także:

  • Kluski polskie

    Kluski to wspaniały, pożywny i sycący dodatek do dań mięsnych, ale można je również przygotować na słodko.

  • Gulasz z kluskami

    Świetny pomysł na weekendowy bezmięsny obiad.

  • Kluski i kluseczki

    Kluski śląskie z gulaszem Składniki: Kluski: 1 kg ziemniaków, 1-2 jajka, 4 łyżki (60 g) mąki ziemniaczanej, sól. Gulasz: 700 g łopatki wieprzowej, 2 duże cebule, ząbek czosnku, 2 łyżki smalcu(...). Kluski wrzuć do osolonego wrzątku, zamieszaj i przykryj. Gdy wypłyną, gotuj 3 minuty. Wyjmij cedzakiem. Przygotuj gulasz: mięso pokrój w kostkę. Cebule, czosnek obierz i posiekaj. Zeszklij na...

  • Gulasz wołowy

    ...ogniu około półtorej godziny, aż mięso będzie miękkie. Z mąki, jajek i ewentualnie odrobiny wody zrób kluski. Zagotuj wodę, posól i na wrzątek nakładaj dużą łyżką partiami ciasto, formując kluski. Przelej kluski na durszlaku zimną wodą. Dodaj do gulaszu. Podawaj potrawę posypaną natką pietruszki razem ze świeżym pieczywem. Zobacz także:

  • Gulasz z dynią

    Do gulaszu najbardziej pasują kluski kładzione. Jeśli nie masz czasu ich przyrządzić, podaj go z kaszą jęczmienną na sypko.

  • Tajemnica dobrego gulaszu

    ...z papryką (pokrojoną w paski lub sypką), marchewką, a nawet z wieprzowiną. Dziś już nie podaje się do niego tylko pieczywo, ale też ziemniaki, kluski, makaron, ryż, a także kaszę gryczaną. Chudą wołowinę...

  • Wołowina na stole!

    ..., 2 liście laurowe. Na kluski: 1 kg ugotowanych ziemniaków, (najlepsze mączyste), mąka ziemniaczana, 2 jajka. Mięso pokroić w niezbyt grube plastry. Każdy rozbić tłuczkiem, posmarować musztardą, posypać(...) laurowe, ziele angielskie i sól, dusić pod przykryciem aż do miękkości (ok. 1,5 godziny). Rolady podawać posypane ziołami, z koreczkami z ogórków i śląskimi kluskami. Ciasto na kluski zagnieść...

  • Sześć sposobów na dobre mrożenie

    ...do zamrażalnika. A dopiero potem, po kilku godzinach, zsyp je do pudełka lub torebki. Pierogi i kluski można też przemrozić najpierw na tacy albo wysmarować olejem lub wrzucić od razu do pojemnika...

  • Anne Applebaum: Kwaśny smak Polski

    ...z kurczaka i wołowiny. Wyrafinowany. Superrosół. Makaron czy lane kluski? - Lane kluski. Dzieci tak lubią. Próbowała pani z kaszą manną? - Pewnie, ale się nie przyjęła. Rodzina nie przepada...

Wideo na temat: kluski z gulaszem