• Informacje na temat:

    kluski z bananem

Przepisy na temat: kluski z bananem
  • Mleczna droga

    ...i plasterkami chrupiącej rzodkiewki to pomysł na pełnowartościowe śniadanie. Z białego sera zrobisz też pyszne naleśniki, pierogi lub kluski leniwe. Na wakacyjny obiad lub pożywną letnią kolację możesz...

  • Kolacja na smaczny sen

    ...zaproponować brzdącowi płatki kukurydziane lub kluski lane na mleku krowim (najlepiej 3,2 proc.) lub mleku junior. Staraj się wybierać dla dziecka produkty jak najmniej przetworzone (np. płatki...

Artykuły na temat: kluski z bananem
  • Problemy z trawieniem? To możne być śledziona

    ..., kukurydzy, koperku, herbata.  Drugie śniadanie  Sałata z ogórkiem, papryką, oliwą, biały chleb, herbata lub płatki kukurydziane z mlekiem, woda.  Obiad  Rosół z makaronem, kluski śląskie, potrawka z kurczaka, gotowana marchewka, kompot jabłkowy albo zupa z karczocha, risotto z cukinią, woda.  Podwieczorek  Jogurt z bananem, truskawkami i cynamonem, zielona herbata lub pięć biszkoptów i dwa...

  • Dania mączne cieszą się w polskiej kuchni sporą popularnością. Skąd ona się bierze i za co tak bardzo lubimy kopytka? Obecna kuchnia polska jest wypadkową kuchni szlacheckiej i kuchni chłopskiej. Ta pierwsza to dania wykwintne, często goszczące na świątecznych stołach, druga jest kuchnią codzienną, ekonomiczną, prostą i szybką. Jej potrawy możemy spotkać w barach szybkiej obsługi, a także w restauracjach tradycyjnych. Kopytka zaliczają się do kuchni chłopskiej. Są potrawą tanią w...

  • Jak jeść, by nie tyć?

    ...węglowodanów (np. ziemniaki, chleb, makarony, pierogi, kluski itp.). Dlaczego to ostatnie jest tak ważne? Ponieważ - jak wspomniano wyżej - białko i węglowodany są trawione oddzielnie, tzn. że do...

  • Porządna dawka energii, dzięki której przetrwasz nawet najcięższy dzień. SKŁADNIKI - 100 g płatków owsianych - 500 ml mleka - 2 banany - 1 jogurt naturalny mały - 2-3 łyżki masła kokosowego - płatki kokosowe - 1 łyżeczka cynamonu - 6 kostek białej czekolady (opcjonalnie) PRZYGOTOWANIE Krok 1Do garnka wsypujemy płatki owsiane i zalewamy je mlekiem. Zagotowujemy. Dodajemy masło kokosowe. Gotujemy przez około 6-7 minut, mieszając od czasu do czasu.Krok 2Owsiankę przekładamy do 2 lub 3 miseczek w...

  • Coś na drogę

    ...wrzątek, kluski włóż do pojemnika. Głodna? Połącz składniki. Inny sposób? Gorąca kasza kuskus z łyżką masła i szczyptą soli. Zabierz w miseczce z przykrywką suchą kaszę z dodatkami (i włóż do torby...

  • Polacy to naród kluskowy. Kopytka, pyzy, śląskie, pierogi, knedle, zacierki – długo można by wymieniać polskie kluski. Te potrawy to odbicie kuchni ludowej, chłopskiej – prostej, sycącej i na wskroś tradycyjnej. Fot. 123RF/Picsel Bardzo lubianymi kluskami są idealne na jesień ciepłe kluchy, czyli kluski kładzione. A o tym, że mogą wystąpić w niejednej odsłonie, wie każdy miłośnik kulinarnych eksperymentów, opartych na sprawdzonych wzorcach. Sprawdzone wzory Składniki:1,5 szklanki mąki½...

  • 10 najpiękniejszych wysp na urlop

    Skąpana w słońcu Kreta, Capri z Lazurową Grotą, Cypr czy Majorka? A może Uznam lub Bornholm na Bałtyku? Wszystkie wyspy bardzo kuszą... Pomożemy ci wybrać tę najlepszą dla ciebie i twojej rodziny.

  • Dla Ślązaków są one niemal świętością. Wielu z nich nie może sobie wyobrazić tradycyjnego, niedzielnego obiadu bez rolady, modrej kapusty i rozpływających się w ustach klusek. Jak je zrobić, aby były naprawdę smaczne? Fot. 123RF/Pcisel Mają różne nazwy. Jedni nazywają je gimuklyjzami, inni twierdzą, że to kluski biołe lub guminowe, a jeszcze inni określają je mianem kartofelmeklez. Poza terenami województw śląskiego, dolnośląskiego i opolskiego nazywa się je zwykle po prostu kluskami...

  • Przyjemna dieta dla osób, które mają cukrzycę

    ..., byś mogła pozwolić sobie od czasu do czasu na mączne danie, które kocha twoja rodzina. Kluski czy ziemniaki możesz zjeść, ale koniecznie z dużą surówką. A sałatkę, w której są fasolka lub ciecierzyca...

  • Kopytka, knedle, pyzy i zacierki niezwykle często goszczą na naszych talerzach, a pośród nich bezapelacyjnie królują kluski śląskie. Jak je zrobić i z czym zaserwować? Odpowiedzi na te pytania doskonale znają nasi użytkownicy. Fot. 123RF/Picsel Obecna kuchnia polska jest wypadkową kuchni szlacheckiej i kuchni chłopskiej. Ta pierwsza to dania wykwintne, często goszczące na świątecznych stołach, druga jest kuchnią codzienną, ekonomiczną, prostą i szybką. To właśnie za sprawą kuchni chłopskiej w...