• Informacje na temat:

    kluski smazone z jajkiem

Przepisy na temat: kluski smazone z jajkiem
  • Sekret udanych klusek i pierogów

    Pierogi niekiedy „lubią” się rozpadać, kluski sklejać, a będące ich podstawą ciasto często przywiera do wałka. Co robić, aby uniknąć takich wpadek podczas przygotowywania specjałów kuchni polskiej?

  • Uwielbiane przez wielu, smażone kluski szpecle z jajkiem sadzonym i szczypiorem.

  • Musztardowe kluski z dziurką

    ...praskę. Masę ziemniaczaną zmieszaj z mąką, kaszą, jajkiem oraz musztardą. Przypraw do smaku solą oraz pieprzem. Zagnieć gładkie, jednolite ciasto. Ręce posyp mąką. Odrywaj kawałeczki ciasta wielkości włoskiego orzecha. Formuj kuleczki. Spłaszczaj je i zrób w każdej niewielkie wgłębienie. W garnku gotuj posoloną wodę. Kluski partiami wkładaj na wrzątek. Gotuj je 5-10 minut. Wyjmuj łyżką...

  • Smaczny pomysł na "Kluski w jajkach smażonych"

  • Schupfnudeln - niemieckie kluski ziemniaczane

    ...i gałką muszkatołową. Wyrobić na gładkie ciasto. Na posypanej mąką powierzchni formować wałeczki o grubości palca. Ciąć na kawałki o długości 5-6 cm, formować szpiczaste końcówki. Kluski gotować w osolonym wrzątku po 3 minuty, aż wypłyną.  Wyjmować łyżką cedzakową.  Cebule pokroić w krążki. Na patelni rozgrzać 4 łyżki masła i smażyć kluski na złoty kolor. Na drugiej patelni usmażyć na...

  • Trochę inne wydanie klusek śląskich . Kluski są z farszem z pieczarek , całość jest ugotowana i usmażona w oleju.

  • Kluski śląskie

    ...ostudzić i przecisnąć przez praskę. Dodać mąkę ziemniaczaną i jajka, dobrze zagnieść. Z ciasta ziemniaczanego formować okrągłe kluski ( rękoma obsypanymi w mące pszennej), kłaść je na stolnicy, lekko(...) wędzonego i jeszcze chwile smażyć. Okrasą polewać kluski. Czas przygotowania 1 h. Przepis na 5 osób. Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi "przyślij go do nas! Możesz...

  • super chrupiące

  • Niemieckie kluski na parze z jabłkiem i boczkiem w sosie winnym

    Bawarskie dampfnudeln przypominają nasze kluski na parze, ale przygotowuje się je w nieco inny sposób...

  • zdrowe i proste

Artykuły na temat: kluski smazone z jajkiem
  • Kluski polskie

    Kluski to wspaniały, pożywny i sycący dodatek do dań mięsnych, ale można je również przygotować na słodko.

  • Ciepłe kluchy

    Knedle, kluski, pyzy - klasyka polskiej kuchni.

  • Makaron z klopsikami

    Wszyscy już głodni, a obiadu nie ma? Z kluskami pójdzie raz-dwa!

  • Gnocchi z masłem ziołowym

    Włoskie mamy i babcie wiedzą, co zrobić, aby gnocchi były delikatne. Bardzo krótko wyrabiają ciasto, bo inaczej kluski po ugotowaniu byłyby twarde. Nie używają też młodych ziemniaków, bo te zawierają dużo wody. A po co wzorek na gnocchi? By we wgłębieniach mógł zbierać się sos!

  • Bartek Kieżun: Twoje serce jest tam, gdzie twój żołądek

    ...klusek, które Włosi nazywają tak pięknie makaronem, choć nadal to kluski - z mąki i wody, ewentualnie jeszcze jajek. Polskie kopytka i włoskie gnocchi są ze sobą bardzo blisko. Włoskie ndundari...

  • Młode ziemniaczki

    Najlepsze są same, z odrobiną masła i koperku, albo pieczone z oliwą i ziołami. Dobrze komponują się też ze szpinakiem, jajkiem sadzonym i kefirem. A ty jak najbardziej lubisz jeść młode ziemniaki?

  • Gulasz wołowy

    ...ogniu około półtorej godziny, aż mięso będzie miękkie. Z mąki, jajek i ewentualnie odrobiny wody zrób kluski. Zagotuj wodę, posól i na wrzątek nakładaj dużą łyżką partiami ciasto, formując kluski. Przelej kluski na durszlaku zimną wodą. Dodaj do gulaszu. Podawaj potrawę posypaną natką pietruszki razem ze świeżym pieczywem. Zobacz także:

  • Tradycyjne polskie dania z ziemniaków

    ...kluski. Rwaki wrzucać na osolony wrzątek i gotować kilka minut. Wyjmować łyżką cedzakową. ***Zobacz także*** Wielkopolska: Szagówki Wykonanie: Ziemniaki umyć, ugotować w mundurkach...

  • Słynne tosty Croque Madame

    Smarować kromki roztopionym masłem i nakładać ser oraz szynkę. Z wierzchu również posmarować roztopionym masłem. Układać na wyłożonej papierem do pieczenia blasze i piec w 200 st. C przez 6-8 minut. Na patelni roztopić masło i smażyć jajka (sadzone). Doprawiać solą i pieprzem. Na tosty nakładać jajko i dekorować szczypiorkiem. Przepisy na dobre kluski...

  • Ewa Wachowicz: Gotowanie po krakowsku

    ...i gałką muszkatołową. Odstawić na 20-25 minut, by kasza spęczniała. Po tym czasie, za pomocą łyżki, uformować kluski i ugotować je w osolonym wrzątku. Następnie zahartować w zimnej wodzie...