• Informacje na temat:

    klopsy z ryby

Przepisy na temat: klopsy z ryby
  • Przepis wart wypróbowania: "Klopsy rybne"

  • Klopsy zrobione z mięsa wieprzowego i wołowego. Tak zrobionych klopsów możemy użyć do drugich dań oraz do niektórych zup. Klopsy surowe można zamrażać, jeżeli nie było do nich użyte mięso mrożone.

  • Takie klopsy zasmakują wielbicielom ryb, ale i również tym, którzy za rybą nie przepadają. Soczyste z rumianą skórką, bardzo smaczne. Świetna alternatywa na przemycenie dzieciakom ryby. Swego czasu mój syn bardzo lubił paluszki rybne, ale te klopsy są o niebo lepsze i zdrowsze. Można podać z sosem pieczarkowym lub jak u nas z ulubioną surówką. Polecam jako danie główne, również super sprawdzą się jako wkład do burgerów. Na stałe zagoszczą w moim menu, idealny przepis na piątkowy obiad.

  • zdrowe i proste

  • Pyszne kotleciki mielone z ryby z cebulą, natką pietruszki i młodymi pędami czosnku. Pyszne domowe kotlety z ryby na obiad, najlepsze z krążkami cebulowymi i surówką z kapusty.

  • WSPANIAŁA ALTERNATYWA DLA MIĘSA MIELONEGO I SŁYNNYCH KLOPSÓW. IDEALNIE SPRAWDZAJĄ SIĘ RÓWNIEŻ NA ZIMNO JAKO PRZEKĄSKA PIKNIKOWA

  • Było czyszczenie lodówki ;-)Nic się nie zmarnowało,obiad był smaczny :-)Początkowy plan był taki,że będą to klopsiki gotowane a wyszły zapiekane .

  • Wielu zna i robi. Obiecałam i pisze przepis.

  • Pyszna suróweczka pasująca idealnie do ryby, najlepsza wychodzi z młodej kapusty. Przepis znalazłam dawno temu właśnie na Smakerze, ale przepadł gdzieś bez wieści, więc postanowiłam się nim podzielić.

  • Kuchnia wielkopolska. Określenie to pochodzi z gwary i związane jest z faktem, że na powierzchni zupy nie pływa żadne oko tłuszczu.

Artykuły na temat: klopsy z ryby
  • Klopsy z dorsza z sałatką

    Przygotowanie: 1. Rybę dobrze opłukać, zalać wrzątkiem, gotować na małym ogniu osiem minut. Odcedzić, ostudzić, usunąć skórę, wyjąć wszystkie ości. Mięso ryby rozdrobnić widelcem.  2. Czosnek obrać, posiekać razem z kolendrą. Wymieszać z rybą, sokiem z cytryny, jednym rozkłóconym jajkiem. Dodać dwie łyżki mąki, dwie łyżeczki słodkiej papryki, sól, pieprz. Uformować sześć klopsów.  3. Resztę...

  • Pulpety na trzy sposoby

    Pulpety, inaczej klopsy, zwykle przygotowujemy ze zmielonego mięsa z dodatkami. Z masy formujemy kulki. Gotujemy je lub smażymy. Serwujemy z sosem lub w bulionie (czystej zupie).

  • Co jeść, by nie mieć zajadów?

    Warto wprowadzić do jadłospisu produkty bogate w witaminy z grupy B, jak np. mleko i przetwory mleczne, drożdże piekarskie, mięso, fasolę, groch, wątróbkę, ryby, wyroby pełnoziarniste, awokado(...):   Suflet z kakao, herbata wiśniowa albo kanapka z serem dojrzewającym, wędliną, sałatą i pomidorem, woda z limonką.  Obiad: Grochówka, klopsy cielęce, kasza, surówka z marchwi i selera, kompot...

  • Rewolucja na talerzu

    ...mielone, trzeba najpierw przyjrzeć się mięsnym klasykom. Lucyna Ćwierczakiewiczowa w swoich przepisach na mielone klopsy sprzed stu lat pisze, że będą wyborne, jeśli do masy doda się starty czosnek(...) z epoki, kobiece stroje i fryzury, porcelanową zastawę i wytwornie podane mięsa, ryby i galarety, podziwiam dawną sztukę kulinarną, wolną od ograniczeń i braku rąk do pracy. Wszystko to szykowała służba...

  • Wesele bez mięsa?

    ..., czyli z przewagą potraw jarskich, choć na stołach pojawią się również mięsa i ryby. Przykładowo: na obiad można podać krem z jarzyn (doskonała alternatywna dla tradycyjnego rosołu) oraz kotlety z warzyw(...) z gości nie pomyślał, że czegoś na stołach brakuje? Wystarczy, że miejsce schabu w sosie i piersi z kurczaka zajmą klopsy z soczewicy, faszerowane papryki lub pieczarki, kotlety sojowe, placki i roladki...