• Informacje na temat:

    klej cukrowy jak zrobić

Przepisy na temat: klej cukrowy jak zrobić
  • Najlepsze przepisy na pyszne pączki

    ..., - 1 litr oleju rzepakowego, - łyżka soku z cytryny, - cukier puder do posypania Przygotowanie:  Mąkę przesiać do miski, zrobić wgłębienie, dodać żółtka i sól. Tłuszcz roztopić i dodać 4 łyżki(...), - 2 łyżki Batida de Coco, - 2 krążki kandyzowanego ananasa, - białko z jajka, - cukrowe dekoracje Przygotowanie: Mąkę i sól umieścić w misce, zrobić wgłębienie, wkruszyć drożdże, dodać dwie łyżki cukru...

  • Ulubiony przepis na chleb pszenny ze świeżych drożdży, który zawsze się udaje.

  • Pieczemy pączki!

    ...rzepakowego, - łyżka soku z cytryny, - cukier puder do posypania Przygotowanie: Mąkę przesiać do miski, zrobić wgłębienie, dodać żółtka i sól. Tłuszcz roztopić i dodać 4 łyżki zimnego mleka. Drożdże zmieszać(...) kandyzowanego ananasa, - białko z jajka, - cukrowe dekoracje Przygotowanie: Mąkę i sól umieścić w misce, zrobić wgłębienie, wkruszyć drożdże, dodać dwie łyżki cukru i 50 ml ciepłego mleka. Zarobić i odstawić...

  • Krokant do dekoracji tortów można kupić w sklepie, ale taki domowy jest dużo smaczniejszy i pięknie pachnie.

  • Syrop cukrowy można bez trudu kupić w dobrze zaopatrzonym sklepie, ale przygotowany samodzielnie jest znacznie tańszy. Przydaje się jako syrop barmański do słodzenia drinków, a także kawy czy koktajli owocowo-warzywnych. Używam go również do słodzenia nalewek z delikatnych owoców, na przykład malin.

  • Pizzę może zrobić każdy w domu, dodać takie składniki jakie lubi najbardziej, warto spróbować :)

  • Lubisz oryginalność? Nudzą Cię zwykłe, białe kostki lodu w Twojej lemoniadzie? Zaskocz swoich znajomych tęczowymi kostkami! Oto pomysł jak je zrobić.

  • Krótki film jak przygotować masło czosnkowe.

  • Kilka rad, które spowodują, że Wasze serniki będą idealnie upieczone. Jak przygotować składniki, w jakiej temperaturze piec i jak studzić po upieczeniu.

  • Dziś gotuję pyszną wiosenną zupę - okroshka. Gotuję ten przepis od wielu lat i lubię go zarówno dla dzieci, jak i dorosłych. W razie potrzeby możesz dodać musztardę lub kefir, jak każdy lubi. Okroshka jest bardzo orzeźwiająca w czasie upałów. Smacznego!

Artykuły na temat: klej cukrowy jak zrobić
  • Paznokcie jak biżuteria

    ..., sztrasy, koraliki i diamenciki przyklejać na mokry lakier. Trzymają się tak samo długo jak przyklejane na klej, ale klej może zniszczyć płytkę. Czasem złapie za mocno i podczas ściągania ozdób(...) się na pomalowane paznokcie. Najlepszy efekt uzyskasz, nakładając pyłek na pastelową emalię. Efekt tłuczonego szkła uzyskasz przyklejając na pomalowane już na ciemny kolor paznokcie naklejki z folii...

  • Może i jestem monotonna, ale jako fanka wyrobów cukierniczych nie mogę udawać obojętności wobec blogów, które kuszą wszelkimi słodkościami, jakie można sobie tylko wyobrazić. Odwiedzić blog "Cukrowa wróżka" to tak jakby znaleźć się w fabryce czekolady Willi'ego Wonka , a o tym po przeczytaniu książki lub obejrzeniu filmu (Tim Burton) Charlie i fabryka czekolady marzyła i marzy nie jedna osoba. Cukrowa wróżka jest zupełnie zwyczajna, a pieczenie jest tylko odskocznią od codzienności i...

  • Bożonarodzeniowe słodkości krok po kroku

    ...i udekoruj chatkę z piernika! Takie bajkowe ciasto z pewnością zachwyci domowników. Zobacz jak zrobić chatkę z piernika Jakie produkty wybrać? Mąka: Do słodkich wypieków najlepiej użyj mąki(...) ciasta. Jeśli zrobiłaś zbyt dużo masy, zawiń ją w folię spożywczą i schowaj do lodówki. Zobacz jak zrobić dekoracje z masy cukrowej Jak i czym dekorować? Jeśli chcesz uzyskać jednolitą...

  • Już niedługo wraz z naszymi bliskimi usiądziemy do wieczerzy wigilijnej. Na świątecznym stole pojawią się tradycyjne potrawy, przygotowane z najwyższą dbałością i starannością. Wśród 12 dań zaserwujemy pierogi i uszka - jak je przygotować, aby były idealne? Fot. 123RF/PicselPierogi znane są każdemu Polakowi i niemal każdemu turyście odwiedzającemu nasz piękny kraj. Jadamy je często, pojawiają się na naszych stołach nawet kilkanaście razy w roku, w tym obowiązkowo w święta Bożego Narodzenia....

  • Masło to podstawowy składnik w każdej kuchni. Niestety, jego ceny wciąż zatrważają. Na szczęście własnoręczne przygotowanie masła jest proste i szybkie. Fot. 123RF/Picsel Ceny masła już od dłuższego czasu mogą szokować. Na sklepowych półkach zaroiło się także od produktów, które jedynie udają osełki, mając niewiele wspólnego z prawdziwym masłem. Nic więc dziwnego, że wiele osób decyduje się na przygotowanie masła w zaciszu własnego domu. Końcowy produkt jest nieco tańszy od swojego...

  • Do ugotowania zupy potrzebujemy dwóch rzeczy: garnka i wywaru. Bez tego ani rusz. A jak zrobić dobry wywar? Wystarczy, że będziemy pamiętać o kilku zasadach. Fot. 123RF/Picsel Po pierwsze: nie korzystamy z kostek rosołowych! To, że są niezdrowe, jeszcze można by jakoś przełknąć, w końcu zjadamy całkiem sporo niezdrowych rzeczy tylko dlatego, że dobrze smakują. A tu właśnie tkwi kostkowy szkopuł. One po prostu dobrze nie smakują. Nie trzeba wytrawnego, kucharskiego nosa, by wyczuć, że przy...

  • Moda na samodzielne produkowanie piwa dotarła także do Polski. Nasi rodacy uwielbiają ten trunek, dlatego wielu z nich decyduje się spróbować swoich sił w roli browarnika. Sekrety domowej produkcji piwa zdradza nam Mirosław Robak - główny piwowar w krakowskiej Starej Zajezdni. Są dwa sposoby na uwarzenie własnego piwa w domu. Pierwszym jest zrobienie go ze słodu (zgodnie ze starą sztuką piwowarstwa), natomiast drugim przygotowanie piwa z tzw. Brewkitu. Warzenie piwa ze słodu daje nam pełne...

  • Leczo jest sycące, a jednocześnie lekkie. Może posłużyć jako dodatek do obiadu lub, częściej, jako pełnowartościowy posiłek. Fot. 123RF/PicselDlaczego lubimy leczo? Po pierwsze, jest to potrawa jednogarnkowa, a po takie pomysły zawsze sięgamy, gdy nie mamy pomysłu lub ochoty na gotowanie. Cały proces wykonania potraw jednogarnkowych z reguły sprowadza się do posiekania składników, wrzucenia ich do garnka, zagotowania i mieszania co jakiś czas.Z reguły gotujemy słuszną porcję, więc nic nie...

  • To jedno z tych ciast, bez których trudno wyobrazić sobie wielkanocny stół. Jak je zrobić, aby nie tylko pięknie wyglądało, ale także smakowało równie dobrze? Fot. 123RF/Picsel Mazurek to wielkanocny szlagier, którego nie może zabraknąć na świątecznym stole. Ciasto to znano już w czasach szlacheckich, a swoją nazwę zawdzięcza ono regionowi, z którego się wywodzi. Początkowo bowiem ciasta te były popularne tylko na Mazowszu. Współcześnie jest podawane niemal w każdym zakątku naszego kraju,...

  • Knedle to idealny pomysł na letni obiad. Jak je przygotować, aby smakowały równie dobrze co te, zrobione przez babcię? Fot. 123RF/PicselZ pewnością każdy z was pamięta letnie obiady u babci, kiedy to na stole królowały przepyszne knedle. Zwykle były one przykryte grubą warstwą zrumienionej na maśle bułki tartej, a ich wnętrze kryło w sobie smakowite, owocowe nadzienie. Jak odtworzyć ten smak? Jak wybrać ziemniaki na knedle? Podstawą doskonałych knedli jest oczywiście ciasto. W...