• Informacje na temat:

    klasyczna pieczeń z mielonego miesa

Przepisy na temat: klasyczna pieczeń z mielonego miesa
  • Smakowita, mięsna zapiekanka

    Klasyczna zapiekanka z resztek – wystarczy trochę mielonego i dodatki!

  • Pieczeń rzymska z jajkiem

    Składniki: - 80 dag mięsa mielonego, - 4 jajka na twardo, - 1 jajko surowe, - sól, pierz, papryka, - 3 łyżki smalcu, - łyżka cebulki prażonej, - 1 kostka bulionowa, - majeranek, - 3 łyżki(...). Kostkę rosołową rozrobić w 3 łyżkach gorącej wody. Polać gotową pieczeń. Odstawić jeszcze na 5-10 min do piekarnika. Gotową ostudzić. Wyjąć z formy podawać udekorowaną grzybkami i marynowaną papryką.

  • Grzyby - smak jesieni

    Borowiki, kurki, podgrzybki, maślaki… Jesienny stół pachnie świeżymi grzybami. To tradycyjny polski przysmak, który w kuchni znajduje wiele zastosowań. Oprócz gotowania, pieczenia czy smażenia świeżych grzybów doskonale nadają się one również do suszenia, marynowania, mrożenia, a nawet kiszenia. Dzięki temu ich smakiem możemy się cieszyć przez cały rok. Połączone z innymi, wysokiej jakości składnikami, np. mięsem, warzywami czy makaronem doskonale urozmaicą i wzbogacą, nie tylko jesienne menu.

  • Oryginalny pasztet dyniowy z Kurczakiem Zagrodowym

    Dla wszystkich miłośników kulinariów, Boże Narodzenie to czas przygotowywania najbardziej wykwintnych dań. W tym okresie zwracamy również szczególną uwagę na jakość składników, sięgając po najlepsze produkty gwarantujące doskonały smak. Świąteczne potrawy, którymi uraczymy gości przy świątecznym stole, tworzymy zarówno na bazie klasycznych, rodzinnych przepisów, jak i oryginalnych receptur. Marka Zagrodowy podpowiada, jak połączyć tradycję z nowoczesnymi trendami, piekąc wyśmienity pasztet...

  • Ziemniaki bronią się, bo są smaczne!

    .... Podawaj od razu, z resztą śmietany, posypaną zielonymi gałązkami, pozostałymi z kopru włoskiego oraz odrobiną świeżo zmielonego czarnego pieprzu. Placuszki z gulaszem 40 g masła 3 papryki...

  • Hamburger - Maciej Kuroń

    Na jedną osobę: 250 g mielonej chudej wołowiny, liść zielonej sałaty, 1 bułka na hamburger, 2 plastry ogórka kiszonego lub konserwowego, 2 plastry pomidora i 2 plastry cebuli, 30 ml oleju, sól, pieprz, dodatki: ketchup, musztarda, majonez, ew. plaster żółtego sera. Z mielonego mięsa formujemy sporego, typowo amerykańskiego hamburgera. Ja radzę nie dodawać soli i pieprzu przed grillowaniem, gdyż...

  • Tradycyjne polskie żeberka na 6 sposobów

    Na ostro lub w delikatnym sosie, z owocami, warzywami, ziołami, w pysznej glazurze, pieczone albo duszone... Żeberka palce lizać!

  • Burgery i makarony dla całej rodziny

    ...i zdrową alternatywę dla mielonego "jak u mamy". Zamiast mięsnego kotleta, podaj najbliższym mielone kotlety, ale zrobione z... kalafiora i kaszy jaglanej. Dzięki dodatkowi pieprzu ziołowego i sosu sojowego...

  • Wyjściowy obiad: do pracy i na wycieczkę

    ...smacznego posiłku. Co powiesz na smakowite pulpeciki z mielonego mięsa? Bez problemu zmieszczą się do plastikowego pojemnika, a po podgrzaniu będą również wyśmienite. Możesz zatopić je w kremowym...

  • Majówkowe grillowanie – zaskocz swoich gości

    Burger z grillowaną piersią z kurczaka i żurawiną Majówkowy grill jest doskonałą okazją do przyrządzenia domowych burgerów. Klasyczny amerykański burger przyrządzamy na wolnym powietrzu w trakcie tzw. barbecue składa się z pszennej bułki, mielonego mięsa wołowego, sałaty, pomidora, ogórka konserwowego i sosu. My proponujemy burgera z soczystej wołowiny ze słodkim sosem żurawinowym. Składniki...

Artykuły na temat: klasyczna pieczeń z mielonego miesa
  • Ulubione mielone

    Koniec roku skłania do spojrzenia wstecz. Staram się uświadomić sobie, co nowego wydarzyło się w moim gastronomicznym życiu. I zdaję sobie sprawę, że obok rzeczy nowych pojawiły się także te już prawie zapomniane.

  • Indyk na Wielkanoc. Jak przyrządzić pieczony drób na świąteczny stół?

    .... Warto do tych wariantów dobrać przyprawy, których użyjemy do nacierania skórki i np. przyrządzić słodko-ostrą pieczeń, w której delikatny miodowy środek stoi w kontrze do ostrego, natartego chili...

  • Nie tylko mięso. Pyszne dodatki do dań z grilla

    .... Produkt pełen białka doskonale sprawdzi się, gdy podawany będzie w klasyczny sposób: w bułce i z sosami, ale także jako zamiennik kotleta mielonego. To także idealne rozwiązanie wtedy, gdy zaproszenie...

  • Miel i smaż

    Pojawia się w różnych formach w większości kuchni świata. W Meksyku z mięsa mielonego przygotowuje się głównie chilli con carne, czyli... gulasz z dużą ilością papryki i czerwonej fasoli. Serwowane w chlebie danie powstało jako obiad kryzysowy. W Stanach Zjednoczonych mielone mięso się grilluje i podaje w bułce, tak powstają znane nam wszystkim hamburgery. Klasyczna polska kuchnia każe nam...

  • Tradycyjne polskie dania z mielonego mięsa

    .... Przygotowanie: 30-40 min Porcja: 300 kilokalorii Wielkopolska pieczeń z jajem Składniki na 8 porcji: 80 dag mięsa mielonego, 4 jajka na twardo, jajko surowe, po 3 łyżki smalcu i bułki tartej, sól(...)Kotlety siedleckie z kalafiorem Składniki na 5 porcji: 60 dag mięsa mielonego, jajko, 10 bardzo małych różyczek kalafiora, duża cebula, 4 suszone pomidory wyjęte z zalewy olejowej, sól, pieprz...

  • Pokochaj mascarpone

    Zrób z niego klasyczny włoski deser lub dodaj do mięsa. ​

  • We włoskim stylu

    ...kapusty włoskiej, 3 dag masła, 3 łyżki mąki, 300 ml mleka, sól, pieprz, 300 ml bulionu warzywnego, gałka muszkatołowa, 1 cebula, 2 łyżki oleju, 40 dag mielonego mięsa wieprzowo-wołowego, 2 łyżki(...) do brytfanki 10 minut przed końcem pieczenia. Makaron tagliatelle ugotować według przepisu podanego na opakowaniu. Plasterki cukinii dodać do makaronu 3 minuty przed końcem gotowania. Gotową pieczeń...

  • Wieprzowina na stół!

    Nawet klasycznego schabowego możesz zaserwować inaczej. Smacznego!

  • Naleśnikowe różności

    Rulony z mięsem Składniki na 2-3 porcje: Na ciasto: 1 szklanka mąki, 1 szklanka mleka, 1 jajko, sól, 1 łyżeczka oleju Na farsz: 2 nieduże marchewki, 1 szklanka mrożonego zielonego groszku, 30 dag mielonego mięsa, 2 pomidory, 1 por, 20 dag żółtej fasolki szparagowej, pieprz, sól, ulubione zioła, olej do smażenia. Mąkę przesiać, dodać mleko, roztrzepane jajko, olej i sól. Zmiksować. Odstawić na...

  • Smaki z Czech

    Smakołyki naszych południowych sąsiadów to nie tylko słynne knedliki, ale także pyszne pieczone kiełbaski, nadziewane placki oraz smażony żółty ser.