• Informacje na temat:

    kiszone pomidory do czego

Przepisy na temat: kiszone pomidory do czego
  • Tomasz Jakubiak zachęca do robienia kiszonek

    Na sezon jesienno-zimowy zaopatrujemy się w słoikowe przetwory. Kucharz Tomasz Jakubiak zachęca do robienia kiszonek. - Są fenomenalne, a my ich nie doceniamy - zauważa. Jakubiak radzi PAP Life, aby tak samo jak ogórki kisić czosnek, chili czy pomidory.

  • Maluch po infekcji - najlepsze menu

    Smyk ostatnio chorował. Zastanawiasz się, co może dodać mu sił i uchronić przed kolejną infekcją. Na pewno zdrowa dieta. Sprawdź, czego potrzebuje mały rekonwalescent.

  • Smalec Szlachetny Profi: Domowa receptura w nowej odsłonie

    Należący do kanonu tradycyjnych specjałów polskiej kuchni smalec to bez wątpienia gratka dla wielbicieli rodzimych i treściwych dodatków do świeżego pieczywa. Dlatego też zupełnie nowy Smalec Szlachetny Profi, dostępny w trzech różnych wersjach smakowych, z pewnością powitany zostanie z entuzjazmem przez rzesze smakoszy. Szczególnie, że nie wymaga wielogodzinnych przygotowań w kuchni, a od apetycznego kęsa dzieli nas zaledwie kilka sekund, potrzebnych do otwarcia słoiczka.

  • Zdrowe i pyszne jedzenie dla dziecka

    .... Opowiedzieć historię. Zaprosić do wspólnego gotowania. Ale jak sprawić, aby spróbowało ten pierwszy raz coś, czego nie zna? Przede wszystkim niech dzieci gotują razem z nami, oczywiście na miarę(...) dowiadują się, że pomidory nie są naszym polskim warzywem, że przypłynęły do Europy z Ameryki za czasów Kolumba i na początku były traktowane jak trucizna! Demonstrujemy, że można je jeść na setki sposobów...

  • Dzieci lubią zdrowo jeść

    ...coś, czego nie zna? - Przede wszystkim niech dzieci gotują razem z nami, oczywiście na miarę swoich możliwości. Wystarczy, gdy wymieszają sos, porwą liście sałaty. Potem zdecydowanie chętniej będą(...) pochodzi. Bo dzieci często nic o tym nie wiedzą, poza tym, że produkty kupuje się w sklepie! A tu dowiadują się, że pomidory nie są naszym polskim warzywem, że przypłynęły do Europy z Ameryki za czasów...

  • Wirusom wstęp wzbroniony

    ...zaszczepić przeciwko wirusowi grypy, odmian wirusa grypy jest wiele, dlatego na grypę możemy chorować wiele razy. To jak długo i z jaką intensywnością będziemy chorować zależy od czynnika chorobotwórczego(...) roślinnego, przede wszystkim w warzywach i owocach. Jej bogatym źródłem jest natka pietruszki, czerwona papryka, czarna porzeczka, warzywa kapustne, w szczególności kiszone, owoce jagodowe i cytrusowe np...

  • Zdrowe przekąski dla szkraba

    Małe dzieci potrzebują sporej dawki energii i składników odżywczych, dlatego powinny jeść często, niewielkie posiłki. Na szczęście zdrową przekąskę nietrudno przygotować. Pod warunkiem, że wiesz, czego szukać. Pod uwagę powinnaś wziąć kulinarny gust malucha, jego apetyt, porę roku i rozkład dnia. Ciasteczko dla niemowląt zamiast z cukierni Miśkopty czy Chrupaczki, stworzone specjalnie dla...

Artykuły na temat: kiszone pomidory do czego
  • Dieta dla wrzodowca

    Osobie, która ma wrzody, mogą zaszkodzić nawet takie pokarmy, które są zalecane i uważane za bardzo zdrowe. Dowiedz się, czego unikać!

  • Pomidory były raz w roku

    W Alwerni, gdzie dorastał, pieniądze nie dawały szczęścia. Bo co za nie kupić? Nie było o czym marzyć, czego zazdrościć...

  • Anna Starmach: Byłam dość specyficznym dzieckiem

    Anna Starmach przyznaje, że była specyficznym dzieckiem. "Już jako dwulatka lubiłam ogórki kiszone. Nie lubiłam za to chipsów" - mówi jurorka "Masterchefa". Starmach długo nie mogła przekonać się do barszczu czerwonego. "Od kilku lat go lubię" - dodaje.

  • Jedz to, co cię leczy

    Od lekarza wyszłaś z receptą na leki i zaleceniem zmiany diety. Leki wykupić łatwo, ale co z jedzeniem? Nie wolno już ani grama tłuszczu? Jeść mięso czy lepiej nie? Nasza ekspertka radzi, na co zwrócić uwagę i od czego zacząć.

  • Dlaczego należy unikać folii aluminiowej?

    Sięgamy po nią codziennie, bez zastanowienia - do zawijania kanapek, do grillowania i pieczenia. Folia aluminiowa to dla wielu z nas coś, bez czego nie wyobrażamy sobie życia. A czy zastanawialiście się kiedyś jak jej stosowanie oddziałuje na zdrowie?

  • Warzywa sezonowe

    ...soczyste pomidory, które, trzeba zaznaczyć, zgodnie z nomenklaturą są owocami.   Sierpień Drugi miesiąc wakacji rozpieszcza nasze kubeczki smakowe młodą fasolką, kapustą i patisonami. Plony...

  • Co jeść, aby nie chorować?

    ...największe jego ilości zawierają: papryka, brukselka, kapusta (w tym kiszona), kalafior, szpinak, natka pietruszki, pomidory, ziemniaki, truskawki i żurawina. Wchłanianie i długość działania wit. C wspiera...

  • Rozszerzamy dietę niemowlęcia

    Nie wiesz, od czego zacząć, gdy przychodzi pora na zapoznanie maluszka z nowymi smakami? Podpowiemy ci, jak krok po kroku wprowadzać do menu malca kolejne produkty.

  • Rozgrzej się dietą

    Każda pora roku ma swoje wymagania dietetyczne. Jesienią, gdy organizm bardziej jest narażony na infekcje wirusowe i bakteryjne, dieta powinna wzmacniać i rozgrzewać. Co zatem jeść, a czego unikać, aby jesienią nie chorować?

  • Maluch po infekcji - najlepsze menu

    Smyk ostatnio chorował. Zastanawiasz się, co może dodać mu sił i uchronić przed kolejną infekcją. Na pewno zdrowa dieta. Sprawdź, czego potrzebuje mały rekonwalescent.