• Informacje na temat:

    kiszona kapusta podsmazana

Przepisy na temat: kiszona kapusta podsmazana
  • Kiszona kapusta zasmażana

    Pasuje do różnego rodzaju mięs i doskonale uzupełnia posiłki serwowane jako drugie dania. Kojarzy się z tradycyjnym obiadem niedzielnym, ale warto serwować ją częściej, zwłaszcza że jej przygotowanie nie przysparza trudności.

  • Naleśniki z kapustą kiszoną i pieczarkami

    Polecamy rewelacyjny przepis na chrupiące krokiety.

  • Bezglutenowe pierogi z kapustą i grzybami

    Kiedyś widziałam pierogi bezglutenowe, jako rozpadłe ciasto zrobione z mąki gryczanej. Dzisiaj wiem, że mogą wyglądać niemalże identycznie jak oryginalne, a do tego być zdrowsze i lepiej smakować. Dlatego zachęcam do przetestowania poniższego przepisu.

  • Bezglutenowe pierogi z kapustą i grzybami

    Koniecznie wypróbuj bezglutenowego przepisu na pyszne pierogi.

  • Pyszne krokiety

    Sposób przygotowania: 1. Składniki na ciasto miksuję i odstawiam na kwadrans. Kapustę kiszoną zalewam wrzątkiem i gotuję przez 10 minut. 2. Boczek...

  • Zamknij lato w słoiku

    "Róbmy kiszonki nie tylko z ogórków czy kapusty" - radzi Jakub Steuermark. Kucharz poleca sezonowe warzywa - jak pomidory - i owoce, np. śliwki. Podkreśla, że ważna jest pasteryzacja. "Słoiki wystarczy przelać wrzątkiem"- mówi.

  • Super kapustka - przysłał Markus

    1kg kapusty kiszonej - niekwaśnej; 1kg pieczarek; 1 kostka masła; 3 średnie cebule; sól; pieprz; warzywko.

  • Składniki : 1 duża cebula, ok. 60 dag mielonego mięsa, 3 ząbki czosnku, paczka makaronu, 40 dag kapusty kiszonej, sól, pieprz, olej.

  • Składniki : 80 dag peklowanych żeberek wieprzowych, 20 dag wędzonego boczku wieprzowego, 50 dag kiszonej kapusty, 10 dag cebuli pokrojonej w kostkę, 2 ząbki czosnku, 20 dag włoszczyzny, 200 ml bulionu, 30 ml oleju do smażenia, kminek, liść laurowy, ziele angielskie, czarny pieprz, sól.

Artykuły na temat: kiszona kapusta podsmazana
  • Tarta z tuńczykiem i koprem włoskim

    Podajmy z surówką z kapusty kiszonej.

  • Wigilijny wieczór to szczególny czas dla nas i naszych bliskich, których chcemy ugościć najlepiej, jak to możliwe. Posiłki przygotowujemy z dbałością o najmniejszy szczegół tak, żeby były nie tylko związane z wieloletnią tradycją, ale także pyszne i zdrowe. Fot. 123RF Na stole wigilijnym niepodzielnie króluje karp i barszcz czerwony, ale w wielu domach wśród dwunastu potraw znajdziemy też kapustę kiszoną w różnych wydaniach. Skąd wzięła się na naszych stołach? Jedna z dwunastu Powszechnie...

  • Księga smaków: Kapary

    To bliscy kuzyni kapusty. Do Europy trafiły już 2000 lat temu wraz z podróżami Arabów i bardzo szybko stały się nieodzownym składnikiem śródziemnomorskiej kuchni.

  • Z dodatkiem grzybów lub grochu. Solo, w pierogach, krokietach lub pasztecikach. Bez względu na formę podania, kapustę znajdziemy niemal na każdym wigilijnym stole. Fot. 123RF/Picsel Do kapusty przylgnęła łatka warzywa ciężkostrawnego, które zupełnie nie nadaje się dla osób, chcących zrzucić kilka zbędnych kilogramów. Skąd to przekonanie? Otóż w tradycyjnej, polskiej kuchni kapustę zwykle serwuje się z ciężkimi dodatkami - golonką, boczkiem lub kiełbasą. Jednak w wydaniu bożonarodzeniowym...

  • Szybki bigos

    Do dania pasują łazanki ze skwarkami.

  • Kapusta kiszona już od setek lat jest obecna w polskiej kuchni. Jak ją przygotować, aby była zdrowa i naprawdę smaczna? Fot. 123RF/Picsel Wieki temu kiszona kapusta stała się dla ludzi symbolem trwałości sił natury i życiodajnej mocy sprawiającej, że przyroda budziła się do życia na wiosnę. Dobrze przygotowana kapusta była bardzo trwała, dlatego według starych wierzeń chroniła od złego, zapewniała także siłę i witalność, a gotowana z dodatkiem grochu bądź grzybów miała ponadto chronić przed...

  • Zapiekanka z purée i mięsa

    Zamiast mięsa możesz dodać grzyby.

  • Kiedy ostatnio jedliście kapustę kiszoną? Jeśli było to dawno temu, radzimy wam ponownie się z nią zaprzyjaźnić gdyż jest nie tylko bardzo smaczna, ale i wyjątkowo zdrowa. Oto kilka pomysłów na jej wykorzystanie. Fot. 123RF/PicselKiszona kapusta to podstawa wielu tradycyjnych dań kuchni polskiej. Kupując ją, powinniśmy wybierać tę sprzedawaną z beczki, gdyż jest ona najzdrowsza i posiada najwięcej wartości odżywczych. Kapusta stanowi cenne źródło witamin C, B, K, A i E, które pomagają w...

  • Zapiekanka z purée i mięsa

    1. Ziemniaki obieramy i gotujemy do miękkości. Przepuszczamy przez praskę, dodajemy mleko, masło, doprawiamy pieprzem i solą, mieszamy na gładkie purée....

  • Wykorzystajcie sezon na młodą kapustę i przygotujcie pyszne dania z tym warzywem w roli głównej. Jak zwykle, sprawdzonymi przepisami służą nasi użytkownicy. Fot. 123RF/Picsel Jedząc kapustę dostarczymy do naszego organizmu wiele innych składników odżywczych. Czy wiedzieliście, że kapusta zawiera tyle samo cennej witaminy C, co cytryna, a głąb nawet więcej? Substancja ta jest niezbędna do prawidłowego funkcjonowania naszego organizmu, a zwłaszcza układu odpornościowego, o czym z pewnością...