• Informacje na temat:

    kiszona kapusta pekińska

Przepisy na temat: kiszona kapusta pekińska
Artykuły na temat: kiszona kapusta pekińska
  • Kimchee, czyli "serek" z kiszonej kapusty

    Szef Irek prezentuje przepis na kimchee, czyli "serek" zrobiony z kiszonej pekińskiej kapusty oraz migdałów.

  • Trzy warzywa rządzą na talerzu

    Dziś proste połączenie kapusty pekińskiej, czerwonej papryki i kiszonych ogórków, które, według uznania, może być dodatkiem do posiłku lub jego bazą. Wszystko zależy od tego, z czym zdecydujemy się je serwować.

  • Kimchi: Co, jak i z czym jeść?

    ...warto Podczas kiszenia rośnie liczba szczepów probiotycznych, bakterii octowych, które poprawiają odporność, i polifenoli, a te z kolei walczą z otyłością, cukrzycą i nowotworami. Ukiszona kapusta ma...

  • Kulinarne trendy na 2019

    ​Polacy marnują ponad 9 ton jedzenia rocznie. Z kolei liczba osób niedożywionych w naszym kraju sięga prawie 2 milionów. Co zrobić, by to zmienić?

  • Czenaki litewskie

    Jednak można je także przygotować w garnku. Dobrze nadaje się do tego celu szybkowar. W oryginalnych przepisach występuje biała kapusta, ale z powodzeniem można zastąpić ją kapustą pekińską. Ta gęsta zupa jest rozgrzewająca i bardzo treściwa, a dodatek śmietany i ogórków idealnie przełamuje smak duszonych warzyw. Cebulę kroimy na ćwiartki, a następnie w plasterki. Kapustę pekińską szatkujemy...

  • ​Jednym z sekretów młodzieńczego wyglądu Koreanek jest jedzenie kimchi

    ...niematerialnego dziedzictwa UNESCO. Bazę klasycznej wersji tego przysmaku stanowi kapusta pekińska wzbogacona o marchew, rzodkiewkę, pora, czosnek i cebulę dymkę. Wyrazistości dodaje mu sproszkowane chili...

  • Karmimy zmysły

    Wszyscy lubimy patrzeć na dobrze przygotowane i estetycznie podane jedzenie. Kwarantanna to dobry czas, by pobawić się nie tylko w gotowanie, ale komponowanie posiłków. Jedząc zaspokajamy nie tylko głód, ale szereg pozaodżywczych potrzeb. Dobrze wykarmić zmysły kontrastami i kolorami pysznych dań.

  • Białe warzywa - miks dla zdrowia

    ...ekspert. Białe warzywa to prawdziwi przyjaciele naszego układu pokarmowego. "Probiotyki to źródło bakterii kwasu mlekowego - probiotykiem jest na przykład kiszona kapusta. Ale wśród białych warzyw są...

  • Budowanie odporności u całej rodziny w paru krokach

    ..., szpinak czy pomidory to cenne źródło witamin A, C i E. Koniecznie włącz w dietę kiszonki. Kapusta czy ogórki to naturalne probiotyki, które pomagają nie tylko w zachowaniu prawidłowej flory bakteryjnej...

  • Przeciwutleniacze  – co to takiego?

    ...wnikanie do nich wirusów. Bierze udział w produkcji kolagenu, nadającego skórze i naczyniom krwionośnym elastyczność. Źródła: owoce dzikiej róży oraz cytrusowe, żurawina, jabłka, jagody, kapusta kiszona(...), paznokci. Źródła: oleje roślinne, migdały, orzechy, żółtka jaj, marchew, dynia, kiełki pszenicy, mąka pełnoziarnista, mleko, brukselka, szpinak, kapusta pekińska. Beta-karoten (prowitamina...

Wideo na temat: kiszona kapusta pekińska
  • Jak przygotować kimchee

    Szef Irek prezentuje przepis na kimchee, czyli "serek" zrobiony z kiszonej pekińskiej kapusty oraz migdałów.