• Informacje na temat:

    kiełki fasoli mung przepis

Przepisy na temat: kiełki fasoli mung przepis
  • Makaron ryżowy z kiełkami

    Kiełki są niezwykle bogate w składniki odżywcze, dlatego warto dodawać je do potraw.

  • Pyszna i sycąca sałatka z przyprawami kuchni chińskiej.

  • Przepis: - 400 g. piersi z kurczaka lub indyka - 30 g. grzybów Mu-Err (w razie braku mogą być jakiekolwiek grzyby dostępne w Polsce) jeśli grzyby są suszone, należy je uprzednio moczyć w cieplej wodzie, ok.20 min. - 1 duży por - 2 ząbki czosnku - 2 papryki czerwona i żółta (świeże) - 1 puszka fasoli Mung (w razie braku puszka czerwonej fasoli kidney) - 1 puszka pędów bambusa...

  • Sprawdzony przepis na "Placki egzotyczne z kiełkami mung"

  • Potrawka orientalna

    Składniki: - marchew, - kiełki fasoli mung, - papryka, - groch zielony, - por, - grzyby chińskie, groch cukrowy, - przyprawy ziołowe Inne potrzebne składniki na 2-3 porcje - 30 dag filetów(...) minut 1 porcja zawiera 410 kcal Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi "przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!" . Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

  • Zupa z fantastycznych kiełków fasoli mung, lekka, pikantna i sycąca. Smaczna również w wersji bezmięsnej, dla podrasowania smaku można wtedy dodać glony kombu. W wersji z makaronem lub bez.

  • Szybki obiad dla singla

    ...na 1 porcję: - 150 g marchewki, - 75 g groszku cukrowego, - 50 g ryżu basmati, - sól, - 150 g piersi z kaczki, - 2 łyżki sosu sojowego, - 50 g pędów bambusa, - 20 g kiełków fasoli mung, - 2 łyżki(...) w osolonej wodzie wg przepisu na opakowaniu. Rybę przyprawić solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny i obtoczyć w mące. Smażyć (obracając) na maśle ok 5 minut. Cebulę i pomidory przesmażyć na oliwie...

  • Sprawdzony przepis na "Egzotyczne placki ziemniaczane z kiełkami mung"

  • Kuchnia fit w wersji orientalnej

    ...termicznej. Indonezyjczycy zjadają także ogromne ilości rozmaitych kiełków (np. dostępnej także w Polsce fasoli mung), zawierających mnóstwo witamin oraz soli mineralnych. Bardzo popularny jest również makaron(...) z restauracji "Galeria Bali & Buddha Club" przygotowali przepis na danie kuchni indonezyjskiej: Azjatycka Paella...

Artykuły na temat: kiełki fasoli mung przepis
  • Kiełkujące witaminy

    Wystarczy odrobina wody, aby nasiona zmieniły się w pędy pełne najcenniejszych składników odżywczych. Kiełki warto jadać codziennie. Dla zdrowia i dla urody.

  • Wszystkie rodzaje kiełków dostarczają nam ogromnej ilości witamin i minerałów, nierzadko więcej niż ich "dorosłe" odpowiedniki. Czy na pewno nie mają żadnych wad? Fot. 123RF/Picsel Kiełki to wczesna faza rozwoju rośliny. Zawierają dużo łatwo przyswajalnych witamin i minerałów, gwałtownie wytwarzanych w procesie kiełkowania z substancji zapasowych. Wśród całego dobra, jakiego mogą nam dostarczyć, są wszystkie witaminy (co prawda, w różnych proporcjach), a także minerały: wapń, magnez, cynk,...

  • Pyszności z Azji

    Z podróży przywozimy nie tylko pamiątki, ale też nowe, ciekawe przepisy. To idealny moment, aby spróbować smacznych, orientalnych dań.

  • Wszystkie rodzaje kiełków dostarczają nam ogromnej ilości witamin i minerałów, nierzadko więcej niż ich "dorosłe" odpowiedniki. Czy na pewno nie mają żadnych wad? Kiełki - eliksir zdrowia czy zagrożenie?      Fot. © 123RF.COM/PICSEL Co dają nam niepozorne kiełki? Kiełki to wczesna faza rozwoju rośliny. Zawierają dużo łatwo przyswajalnych witamin i minerałów, gwałtownie wytwarzanych w procesie kiełkowania z substancji zapasowych. Wśród całego dobra, jakiego mogą nam dostarczyć, są wszystkie...

  • 21 sposobów na poprawę odporności

    ...? KIEŁKUJĄCA PLANTACJA: Wczesna wiosna to najlepszy sezon na kiełki. Rzodkiewkowe wzmacniają odporność. Sojowe dodają sił witalnych, z fasoli mung usprawniają przemianę materii. Wszystkie mają dużo błonnika(...) uwalnia się najwięcej przeciwutleniaczy - z nich organizm wytwarza ważną dla odporności witaminę A. Smaczne danie przygotujesz z... mrożonki. Przepis na sałatkę do pracy lub do szkoły: Podsmaż w woku...

  • Wszystkie przepisy zawarte w artykule można śledzić w programie „Bitwa na smaki: David vs Matteo" na kanale Kuchnia + w każdy piątek o godzinie 22:00. Fasola kojarzy nam się zwykle z kulinarną nudą. I z wszystkim tym, co w dzieciństwie na siłę wciskali nam rodzice. Okazuje się jednak, że ta wyjątkowa, strączkowa roślina nie musi wcale odrzucać od talerza zapachem i konsystencją. Zapomnijcie więc o fasolce po bretońsku podawanej - stanowczo zbyt często i zbyt chętnie! - na festynach, w...

  • Nie wahaj się jej użyć w swojej kuchni, gdyż właśnie teraz, zimą jest najsmaczniejsza i ma najwięcej wartości odżywczych Fot. MioMedia Monika Stefaniak Już 10 tysięcy lat temu uprawiano fasolę na terenach dzisiejszego Peru. To właśnie z Ameryki Południowej pochodzą smaczne strączki, które zawojowały cały świat. Dziś plantacje fasoli znajdują się w 150 krajach, a coroczne zbiory sięgają 19 mln ton. Fasola to blisko 400 gatunków, z których w Polsce najpopularniejsze są jaś oraz perłowa. W...

  • Jeśli fasola kojarzy wam się jedynie z daniem wytrawnym, to oznacza, że nie odkryliście jeszcze nawet połowy możliwości tego warzywa. Poza fasolką po bretońsku możemy z niej przygotować… ciasta i musy czekoladowe. To nie żart! Fot. 123RF/Picseli Dosyć powszechnie wiadomo, że wszelkiego rodzaju rośliny strączkowe takie jak fasola, groszek czy też ciecierzyca, zawierają bardzo dużo błonnika, który kojarzony jest przede wszystkim jako substancja ułatwiająca trawienie. Ale czy wiedzieliście, że...

  • Rośliny strączkowe są smaczne, łatwe do przygotowania i niedrogie. Zaleca się je wegetarianom, bo zawierają dużo łatwo przyswajalnego białka. Ale jak zamienić je w pyszne danie? Fot. 123RF/Picsel Dosyć powszechnie wiadomo, że wszelkiego rodzaju rośliny strączkowe takie jak fasola, groszek czy też ciecierzyca, zawierają bardzo dużo błonnika, który kojarzony jest przede wszystkim jako substancja ułatwiająca trawienie. Ale czy wiedzieliście, że pomaga on także obniżyć poziom cholesterolu we...

  • Jeśli fasola kojarzy nam się jedynie z daniem wytrawnym, to oznacza, że nie odkryliśmy jeszcze nawet połowy możliwości tego warzywa. Poza fasolką po bretońsku możemy z niej przygotować… ciasta i musy czekoladowe. To nie żart! Wystarczy kilka składników, żeby wyczarować niezwykle smaczny deser. Poniżej propozycje przepisów, przygotowane przez ekspertów marki Sandra. Fot. materiały prasowe Fasola jest bogata w potas, wapń i fosfor. Dodatkowo posiada więcej białka niż mięso. Jest więc doskonałym...