• Informacje na temat:

    kiełbasy domowe przepisy

Przepisy na temat: kiełbasy domowe przepisy
  • Żur wielkanocny – polska tradycja od pokoleń

    ...stołach w wielu polskich domach podczas Wielkanocy.  Dobry zakwas to podstawa Co region, to inny przepis na żurek. Niemal w każdym z domów w Polsce przygotowuje się go w inny sposób. Przepisy są różne(...) zakwas, ale jak wiemy – wszystko, co domowej roboty, jest najlepsze. Dlatego warto zrobić taki zakwas samodzielnie. Będziemy do tego potrzebować kamionkowego garnka, tzw. żurownika, który możemy...

  • Przepis wart wypróbowania: "Przepisy na drugi dzień świąt"

  • Grill idealny – jak zaskoczyć gości?

    Co powiesz na szaszłyki z mięsem na słodko? Takie przepisy na pewno zrobią furorę wśród twoich najbliższych. Na początku możesz spróbować czegoś prostszego, jak polędwiczki wieprzowe w ostrej(...)! Burgery Przygotowanie burgerów zamiast kiełbasy będzie ciekawym urozmaiceniem dla tradycyjnego grilla. Jeśli lubisz eksperymentować, oprócz tradycyjnych dodatków do bułki i mięsa, spróbuj przyrządzić...

  • Szykując się na długą jesień i zimę warto zbierać podobne przepisy na sycące i rozgrzewające dania:). Schab, kiełbasa, fasola a do tego aromatyczne i rozgrzewające przyprawy - wszystkiego dużo i treściwie.

  • Made in USA

    ...połówkami bułki i przebij patyczkami. W wersji na lunch burgera można podawać z frytkami. Przepis na domowe hamburgery Hamburger Macieja Kuronia Teksańskie burgery z sosem Amerykańskie śniadanie Wypieki z amerykańskiej cukierni Hot dog zagrodowy Składniki: 4 bułki do hot dogów, 500 g kiełbasy (cienka biała lub jagnięca), 300 g boczku parzonego w plastrach, 2 jabłka...

  • Bardzo smaczne, łatwe i szybkie do zrobienia domowe kluseczki z sosikiem z kiełbasy

  • Sekretem udanego grilla jest marynata. To ona nadaje charakter potrawom z grilla, dlatego warto starannie dobrać jej składniki. To całkiem proste i pozwala na dużą dowolność. Kompozycje do marynowania mogą być słodkie, wytrawne, czy pikantne. Zależy to od naszej wyobraźni. Podstawą dobrej i smacznej marynaty jest dobór odpowiednich przypraw. Drugim ważnym składnikiem jest płyn, czyli oliwa, albo olej, ocet lub sok z cytryny, czy wino, miód. I cała gama dodatków jak np. musztarda, ketchup,...

  • Dzisiaj jest świeżo mrożony śledź marynowany. Wcześniej ryby należy rozmrozić w lodówce. Następnie wyczyść i umyj pod bieżącą wodą. Następnie możesz ugotować śledzie.

  • Wrzesień i październik w moim rodzinnym domu zawsze pachniały domowym i dobrze doprawionym leczem. Papryka, cukinia, pomidory, wędzona lub grillowana kiełbasa, boczek i mnóstwo papryki w proszku. Dla mnie to smakowite wspomnienie dzieciństwa.

Artykuły na temat: kiełbasy domowe przepisy
  • Święconka na ciepło. Pomysły na podanie

    ...postawimy w niedzielę na stole. Do czego ich użyć? Przede wszystkim można podać jajka wyłożone na półmisku w asyście majonezu czy domowego sosu tatarskiego. Do dyspozycji mamy także gamę różnego rodzaju sałatek. W repertuarze zawsze jest tradycyjna sałatka warzywna, która nie może obyć się bez dodatku jajek. Ci, którzy są mniej przywiązani do tradycji mogą sięgnąć bo nowoczesne przepisy...

  • Drapanie w gardle, ból mięśni, uciążliwy katar i łzawienie oczu – większość z nas doskonale wie, że te objawy nieuchronnie zwiastują przeziębienie. Jak sobie poradzić? Sięgnijcie po sprawdzone metody naszych użytkowników. Fot. 123RF Syrop z cebuli czy też nalewka czosnkowa zajmowały bardzo istotne miejsce w apteczkach naszych babć. Jednak czy we współczesnym świecie znajdziemy miejsce dla tak archaicznych medykamentów? Okazuje się, że jak najbardziej tak. Stare, sprawdzone metody są...

  • Kuroniowie: Smaki rodzinne z historią w tle

    ...weekendy w sezonie letnim na robienie sosów cały kolejny rok. W sklepach ciężko o dobre domowe sosy. A tak mam własne chutney’e, sos polski i ketchup. Zwłaszcza, że mój drugi dziadek Benedykt ma(...) było ugotowane po domowemu, smacznie i z pełną krasą, nie na skróty. Szykowaliśmy więc wielkie porcje, dbając o to, by nikomu nie brakło jedzenia i o szczegóły, żeby każde danie wszystkim smakowało...

  • Dżemy i marmolady już dawno przestały być jedynie "smarowidłem" idealnym na kanapki. Dżemy i marmolady już dawno przestały być jedynie "smarowidłem" idealnym na kanapki. Nasz gust zmienił się znacznie od czasów babć, a przetwory te coraz częściej kuszą nas słodkimi korzennymi nutami lub ostrym aromatem chili i octu. Stały się też doskonałym dodatkiem do serów, mięs i deserów. Przygotowuje się je w mgnieniu oka. Bez względu na to, czy są słodkie, pikantne, czy łagodne, zawsze smakują...

  • Nasze czytelniczki przetestowały Multicookery

    ...mankament. Cała reszta przemyślana, instrukcja prosta, a przepisy wybitne. Kilka dni użytkowania, a ja nie mam wątpliwości, że przyszłość zaowocuje ciekawymi przepisami. Ład, jaki wprowadził się do(...) dodawać tłuszczu jak w przypadku duszenia w normalnym garnku. Wystarczył tłuszcz z kiełbasy i boczku. Czyli mniej kaloryczne danie , SUPER." Dzień trzeci:  "Testowałam program STEAM. Włożyłam ziemniaki...

  • Chcemy, by nasze potrawy były wyśmienite i długo zachowywały swój smak. Marynowanie jako sposób przedłużania trwałości produktów spożywczych znowu staje się popularne. Wypróbuj nasze niecodzienne przepisy na marynowane owoce, warzywa, grzyby, ryby, orzechy, zioła i jajka. Produkty te konserwujemy w oleju, occie, cukrze, soli i alkoholu. Podpowiemy Ci, jak zrobić pesto nie tylko pomidorowe, lecz także makowe, borowikowe i z pestek dyni. Nauczymy Cię, jak zamarynować kapary i ślimaki....

  • Impreza ze smakiem!

    ...), mają być tańce i nasiadówka:) […] Please radźcie, dawajcie przepisy, linki na łatwe, szybkie, ale syte i w miarę efektowne potrawy. Chłonę Wasze pomysły ale please konkrety:)” szuka pomocy jedna(...) Iberyjskiego. Jednymi z najbardziej znanych tapas są małe kanapki z szynką wędzoną, najlepiej długo dojrzewającą. Często serwowanym przysmakiem są także kiełbasy - katalońska fuet, z białym nalotem...

  • Stary barek ze skrzypiącymi drzwiczkami, zamykany na klucz, a w środku karafka z grubego szkła i zestaw malutkich kieliszeczków. Charakterystyczny brzęk szkła i rozchodzący się aromat, zwiastuje nadejście leniwego popołudnia. Spędzonego w gronie najbliższych przy kieliszku domowej nalewki. Fot. 123RF/Picsel W czym tkwi sekret takich magicznych chwil? W umiejętności nieśpiesznego smakowania wolnego czasu, prowadzenia leniwej rozmowy i powolnego popijania doskonałego trunku. Bo nalewka nie...

  • Latem na naszych stołach królują chłodniki i lekkie sałatki. A co podać na deser? Oczywiście lody i to najlepiej te, które przygotowaliśmy samodzielnie. To prostsze niż myślisz Fot. 123RF/Picsel Domowe lody to świetne rozwiązanie dla osób dbających o zdrowie i linię, a także dla przyszłych mam i dzieci. Obecnie wiele lodów produkowanych jest ze sztucznych dodatków i barwników, a do tego dosładzanych jest dużo słodszymi od cukru substancjami. W lodach można znaleźć szkodliwe tłuszcze częściowo...

  • Dlaczego tak dużo osób robi wędliny w domu? A dlatego, że w sklepach coraz częściej mamy do czynienia z produktami wędlinopodobnymi. Tyczy się to również konserw w słoikach. Fot. 123RF/Picsel Wędliny, choć wyglądają zachęcająco w sklepach, po kilku dniach spędzonych w lodówce tracą aromat i świeżość. W przypadku konserw w słoikach nie mamy pewności, co tak naprawdę się w nich znajduje. Dlaczego więc nie pokusić się o przygotowanie ich samodzielnie? To zbyt trudne? Nic bardziej mylnego! Wbrew...