• Informacje na temat:

    kiełbasa wigilijna skład

Przepisy na temat: kiełbasa wigilijna skład
  • Wszystkie sklepowe słodycze można zrobić w zdrowych wersjach

    ...zapominamy. Skład gotowych słodyczy jest faktycznie taki zły? Którego z popularnych składników powinniśmy wystrzegać się najbardziej? - Oczywiście powinniśmy unikać cukru, a jego w gotowych(...)... Oczywiście, możemy wybierać na co dzień produkty pozbawione wspomnianych składników. Wierzę, że prywatne decyzje mają duże znaczenie. Dlaczego koncerny używają syropu zamiast cukru, lub tłuszczy...

  • Czy bułka tarta to naprawdę jedynie wysuszona i starta bułka ? Dlaczego jedna bułka tarta jest jasna a inna ciemna ? Czy przygotowując ją w domu możemy zmieszać wszystkie rodzaje czerstwego pieczywa ? Oto kilka prawd na temat bułki tartej.

  • Smaki Litwy

    ...zaliczają się cepeliny, zwane na suwalszczyźnie kartaczami. Głównym składnikiem cepelinów są gotowane i surowe ziemniaki, mięso głównie wieprzowe, niezbyt chude, smażony boczek z cebulą jako omasta oraz(...), w zależności od regionu mogą być podawane np. z sosem grzybowym czy żmudzkim kastinysem. Kindziuk, to bardzo twarda, dojrzewająca kiełbasa o charakterystycznym kwaskowym smaku zwana na Litwie kindzukas lub...

  • Proste danie Wigilijne.

  • Smaki Litwy

    ..., zwane na suwalszczyźnie kartaczami. Głównym składnikiem cepelinów są gotowane i surowe ziemniaki, mięso głównie wieprzowe, niezbyt chude, smażony boczek z cebulą jako omasta oraz zioła, głównie majeranek, do smaku. W oryginalnym litewskim przepisie do ciasta na cepeliny nie dodaje się mąki, ani jajek.     Kindziuk , to bardzo twarda, dojrzewająca kiełbasa o charakterystycznym kwaskowym...

  • Wigilia zbliża się wielkimi krokami tak też ugotowałam już kapustę wigilijną, jeszcze tylko bigos, ciasta i można będzie świętować. Choć dużo nie będę szykować ponieważ gości się nie spodziewamy a sami wszystkiego nie przejemy, a szkoda żeby się marnowało jedzenie lepiej szykować na bieżąco. Ta kapusta równie dobrze nadaje się jako farsz do pierogów i krokietów.

  • trochę przerobiona po mojemu frittata kalabryjska ;-) z aromatycznymi pieczarkami,dymką,parmezanem i zieloną pietruszką można serwować codziennie ;-) nie tylko na wigilię

  • Taka zupa na święta to tradycja od wieków.

  • Zupa najlepsza na wigilię i łatwa w przyżądzeniu. Życze smacznego.

  • Niedługo Święta więc czas na przepisy.