• Informacje na temat:

    kielbasa wiejska konserwowa

Przepisy na temat: kielbasa wiejska konserwowa
  • Składniki: Ciasto: 4 jaja, mąka, 3/4 szkl.oleju, szczypta proszku do pieczenia, woda, szczypta cukru. Farsz: kiełbasa wiejska, szynka, bekon według smaku, 2-3 cebulki, curry, chili, papryka, sól, pieprz, ewentualnie przyprawa do pizzy, łyżka masła.

  • Pasta kanapkowa z kawałkami przeróżnych dobroci.

  • Wielkanocne potrawy dwóch wersjach cenowych

    Każdą potrawę, którą chcesz podać na święta, możesz przyrządzić drożej lub taniej. Wszystko zależy od użytych składników, na przykład rodzaju mięsa czy dodatków.

  • Przedstawiam moją propozycję na to jak powinna wyglądać i smakować pizza wiejska;). Oczywiście na cieście bez wyrastania. Całkiem sporo na niej dodatków, jest naprawdę smaczna a przepis wart wypróbowania.

  • Domowa kiełbasa jest najlepsza. Przyprawiona tak jak lubimy. Z taką ilością peklosoli jaka wystarczy (sklepowe mają o wiele więcej). Dobrze uwędzona. Do grzania na śniadanie, na kanapki (również w wersji podsuszanej), do zup czy fasoli po bretońsku. Idealna.

  • Przepis pochodzi z 1896 r. Jest to kiełbasa zrobiona bez używania peklosoli, z mięsa tylko solonego solą. Jak sama nazwa mówi, kiełbasa Naszych pradziadków. Możemy ją robić w jelitach wieprzowych, cienkich jak i również w słoiczkach, jako konserwy, jest bardzo smaczna. Ja użyłam na kilogram farszu 4 słoiczki 350 ml.

  • Wędzenie przynajmniej dwa razy do roku. Tak to wygląda u mnie. Wiem, co jem to ważne, ponieważ w dobie konserwantów i ulepszaczy wpadamy w niezłą pułapkę żywieniową. Czytanie składników na opakowaniach sprawia, że już nie wiem, czy to, co jem jest tym, czym być powinno? Dlatego prosta zasada. piekę. wędzę i bardzo rzadko kupuję wędliny. Dzisiaj polecam odgrzebany przepis z mojego starego bloga na kiełbasę domową. Myślę ,że wkrótce dodam nowe przepisy, bo na te święta też będzie wędzonka.

  • Nic dodać nic ująć. Naturalna be konserwantów. Na naturalnych przyprawach.

  • Ta pizza zawsze się udaje.

  • Pizza wiejska z jajkiem i kiełbasą przekąski Jajko nie jest typowym składnikiem pizzy, ale na tyle ciekawym, że postanowiłam po raz kolejny umieścić je na liście składników, tym razem nie jajko sadzone a na twardo:). Efekt prezentuję poniżej.

Artykuły na temat: kielbasa wiejska konserwowa