• Informacje na temat:

    kefir z owocami na śniadanie

Przepisy na temat: kefir z owocami na śniadanie
  • Zawsze FIT, zawsze smacznie!

    ..., składników mineralnych oraz błonnika pokarmowego. Zdrowa propozycja, którą pokochają wszyscy chcący na co dzień jeść smacznie i wartościowo. Idealnie sprawdzą się na śniadanie, jako przekąska, a także jako...

  • Napoje fermentowane (kwaśne mleko, jogurt, kefir i.t.p.) są najzdrowszymi produktami mleczarskimi. Dostarczają nam przede wszystkim pożytecznych bakterii kwasu mlekowego. Kefir ponadto zawiera mało laktozy i jest łatwo strawialny. I do tego orzeźwiający podczas upałów. Do jego produkcji możemy użyć szczepionek kefirowych (zawierają bakterie i drożdże), grzybków tybetańskich („kalafiorki”) lub innego przekwaszonego kefiru. I co najważniejsze – kefirowi wystarczy temperatura pokojowa i trochę...

  • Pyszne koktajle, które nie tuczą

    Koktajle są szybkie w przygotowaniu i zdrowe, a przy okazji wspaniale smakują. Te, które dzisiaj przedstawimy zawierają probiotyki, witaminy, minerały i nienasycone tłuszcze, a w dodatku służą zachowaniu płaskiego brzucha. Są idealne na śniadanie, lunch czy podwieczorek.

  • Polecam mój przepis na śniadaniową owsiankę, z bakaliami, owocami, na słodko, na bogato, smacznego :-)

  • Koktajle pełne witamin

    Na drugie śniadanie albo na deser. Koktajle z warzyw i owoców, to świetny sposób, żeby zadbać o zdrowie, cerę i smukłą sylwetkę.

  • Przez trzy kolejne dni z rzędu. Możesz ugotować przekąskę i zabrać ją do pracy. Okazuje się szybko, smacznie i satysfakcjonująco. Przepis na śniadanie: jajko - 3 szt. sól koperek pomidor - 2 szt pita - 2 szt masło - 20 g. ser - 100 g. olej roślinny - 1 łyżka Rozgrzej patelnię z niewielką ilością oleju roślinnego. Jajka wymieszać z solą i usmażyć na patelni. Naturalny ser, następnie jajko sadzone i pomidory. Zawiń i usmaż na lekko natłuszczonej patelni do masła z dwiema stronami pod...

  • Już sezon na truskawki

    ...chłonęły wody, trzeba je myć z szypułkami. Świetnie smakują zarówno bez dodatków, jak z i cukrem, z bitą śmietaną, w serniku na zimno czy biszkopcie z galaretką. Na drugie śniadanie warto podać dziecku koktajl z truskawek zmiksowanych z mlekiem lub kefirem. Odrobina cukru waniliowego wzmocni aromat owoców.

  • Przepis na szybki i prosty w przygotowaniu kefir orzeźwiający, doskonały na ciepłe dni.

  • 10 koktajli, które odchudzą i dodadzą urody!

    Koktajlem możesz zastąpić jeden lub dwa posiłki w ciągu dnia (np. drugie śniadanie i podwieczorek). Pozwoli ci to zrzucić zbędne kilogramy bez stosowania restrykcyjnej diety. Aby efekt był jeszcze lepszy, do polecanych przez nas napojów dodawaj bogate w cynk pestki słonecznika lub pełne kwasów omega-3 siemię lniane. W połączeniu z witaminami znajdującymi się w owocach i warzywach nie tylko cię...

  • To co nam dobrze zrobi na wiosnę to taki kefir wzmacniający nasz organizm. Zapraszam na mój kanał kuchni włoskiej na Y.ou Tube -Mangiare u Ewki i na filmik

Artykuły na temat: kefir z owocami na śniadanie
  • Owocowe śniadanie

    .... Chrupiące muesli Przygotuj na zapas muesli z owocami, wsyp do słoika. Rano wystarczy zalać trochę mieszanki mlekiem lub jogurtem i śniadanie gotowe! Do muesli wykorzystaj np. po 10 dag suszonych(...) blasze pokrytej pergaminem. Piecz ok. 60 min w 130 st. Ostudź, pokrój na batoniki. Będą idealne na drugie śniadanie! Sycący koktajl Zmiksowane świeże lub mrożone owoce to prawdziwy witaminowy...

  • Zdrowa i smaczna owsianka to idealny pomysł na śniadanie. Zagwarantuje ci energię do działania przez cały dzień. SKŁADNIKI - 5 łyżek płatków owsianych - 150 ml mleka - 1/2 jabłka - 8 borówek - 1 nektarynka bądź inny owoc np. maliny - 4 posiekane orzechy laskowe albo łyżeczka płatków migdałowych PRZYGOTOWANIE Krok 1Mleko zagotowujemy w garnku. Zalewamy nim płatki owsiane i odstawiamy na parę minut, aby płatki napęczniały.Krok 2Pół jabłka kroimy w drobną kostkę bądź ścieramy na tarce o grubych...

  • Płatki owsiane nie tylko na śniadanie

    ...chłoną wodę. Jeśli nie dostarczymy jej w posiłku, wyciągną ją z jelit i "zakleją" nas od środka, powodując zaparcia. Dlatego jedzmy je z jogurtem, kefirem, mlekiem roślinnym lub zwierzęcym. Płatki owsiane łącz z orzechami, owocami, siemieniem. Unikaj towarzystwa kakao, które osłabia  wchłanianie żelaza. Na zimno czy na ciepło? Temperatura niszczy wiele cennych składników, dlatego najlepiej...

  • Chińskie przysłowie - „Śniadanie zjedz jak król, obiadem podziel się z przyjacielem, a kolację oddaj wrogowi” – bez względu na porę roku i klimat zawsze będzie aktualne. To, co zjemy o poranku znacząco wpłynie na cały nasz dzień. Oto pomysł na to, jak zdrowo osłodzić sobie życie. Po co śniadanie?/Fot.123.RF Ile kultur, tradycji, babcinych sekretnych przepisów tyle pomysłów na to, od czego rozpocząć dzień. Większość z teorii związanych ze zdrowym żywieniem jest zgodnych co do tego, że...

  • Plan na wakacje:Siedem zdrowych przepisów na przekąski ze świeżych warzyw i owoców na każdy dzień ty

    ...1. Orzeźwiające koktajle w kilka minut Owocowe szejki na bazie kefiru, jogurtu lub mleka są doskonałą propozycją dla wszystkich zabieganych osób. Możesz je przygotowywać z dowolnych owoców(...) zmielone siemię lniane. 2. Świeże, owocowo-warzywne szaszłyki/koreczki Świetnie sprawdzą się na imprezę pod gołym niebem i na szybkie śniadanie. Możesz przygotować je dzień wcześniej i włożyć do...

  • Na jego punkcie oszaleli miłośnicy zdrowego odżywiana z całego świata. Kefir doskonale wpływa na nasz organizm, stabilizując go i zapewniając mu moc substancji odżywczych. Tylko jak włączyć go do codziennej diety? Fot. 123RF/Picsel Kefir jest napojem mlecznym, który już od bardzo dawna znany jest na Kaukazie. Stamtąd zawędrował do innych krajów, w tym do Polski, gdzie bardzo szybko zaczęto wykorzystywać go jako bardzo zdrowy i smaczny element codziennej diety. Zgodnie ze starym sposobem,...

  • Co jeść, aby zęby były mocne i białe

    Zbawienny wpływ na zęby ma wapń. Najlepszym jego źródłem są produkty mleczne: jogurt, kefir, maślanka, żółty ser.

  • Kefir, do niedawna znany głównie w Europie Środkowej i Wschodniej, zaczyna być popularny także w krajach zachodnich. Ten niepozorny produkt ma wiele właściwości, o których wiele osób nie wie. Czego nie wiedzieliśmy o poczciwym kefirze? Fot. 123RF.COM/PICSEL Kefir to fermentowany produkt mleczny o kremowej konsystencji i lekko kwaśnawym smaku. Zawiera dobre bakterie i drożdże, wywodzące się z ziaren (lub grzybków) kefirowych, z których wytwarza się kefir. Mikroflora kefiru jest bogatsza niż...

  • Co jeść, żeby mieć piękne i zdrowe zęby?

    Menu powinno obfitować w wapń, który jest budulcem kości, i witaminę D ułatwiającą jego przyswajanie. Znajdziesz je w żółtym serze, twarogach, jogurtach, kefirach i mleku.

  • Awokado to kulinarny hit ostatnich lat. W jaki sposób je wykorzystać, aby przygotować smaczny posiłek? Fot. 123RF/Picsel Ojczyzną awokado jest Meksyk skąd wywędrowało w kierunku ameryki Północnej, Środkowej i wreszcie Południowej. Awokado lubi klimat tropikalny lub subtropikalny, dlatego dobrze rozwija się także w Izraelu, czy Hiszpanii. Ze względu na swój kształt i kolor nazywane jest gruszką krokodyla lub aligatora. Występuje w 168 odmianach, przez niektórych klasyfikowane jako superowoc,...