• Informacje na temat:

    keczup

Przepisy na temat: keczup
  • Domowy keczup

    Aby był zdrowy i smakowity należy przygotować go samodzielnie. Zdaniem tych, którzy próbowali - domowy keczup jest bez porównania smaczniejszy od gotowych wyrobów z buteleczek.

  • Keczup z pomidorów

    Czy wiesz, że keczupu nie wymyślił Henry Heinz? Pierwszy keczup powstał w XVII wieku w Chinach i był stosowany jako słodko-kwaśna przyprawa do dań rybnych. Sos sporządzano z marynowanych w occie ryb. Zresztą jego nazwa znaczy dosłownie: zaprawa do ryb - z chińskiego kôe-chiap - pisze Patrycja Machałek, autorka książki "Przetwory z pomysłem".

  • Z czego właściwie zrobiony jest keczup?

    Polacy kochają keczup. Rocznie statystyczny Polak zjada go rocznie ponad 1 kilogram. Butelka keczupu znajduje się w 80 procentach polskich lodówek a jedna trzecia rodaków je keczup każdego dnia. Wiemy, że jest pyszny. A czy jest zdrowy?

  • Domowy keczup na pikantnie

    ...1. Sparz i obierz 2 kg pomidorów, miąższ oczyść z pestek. Obierz dużą cebulę, posiekaj ją i zeszklij na 3 łyżkach oliwy. Dodaj pomidory, duś na małym płomieniu, aż wyparuje prawie cały płyn. Keczup wymieszaj z 6 łyżkami octu 6-proc. Przypraw na pikantnie solą, pieprzem, gałką muszkatołową, chili w proszku i odrobiną cukru. 2. Nałóż do słoików lub butelek. Keczup (bez przykrycia) pasteryzuj 10

  • Domowy keczup

    Samodzielnie przygotowany keczup nie ma sobie równych! Przede wszystkim ze względu na rewelacyjny smak, ale także dlatego, że jest znacznie zdrowszy niż ten ze sklepu – nie zawiera bowiem konserwantów i sztucznych barwników.

  • Keczup domowej roboty

    .... Następnie zmniejszamy ogień, zdejmujemy przykrywkę i od czasu do czasu mieszamy. Po około 3-4 godzinach keczup powinien osiągnąć właściwą gęstość. Przed przelaniem do słoiczków wyciągamy ziele...

  • Jaki ketchup wybrać

    Serwujemy z nim mięso, zwłaszcza z grilla, pizzę, frytki. Dla dzieci jest nieodłącznym elementem kanapki. Badania pokazują, że co trzeci Polak jada keczup codziennie.

  • Schab w czosnkowej marynacie

    W śmietanowo-musztardowej glazurze z dodatkiem keczupu. Doskonała pieczeń na niedzielny obiad. Na zimno – do kanapek i sałatek.

  • Wynalazek - przysłała mała ze Sławy

    Mąka; jajko; mleko; kiełbasa; olej; pieczarki; papryka; ser żółty; keczup...

  • Sałatka błyskawiczna - przysłała Mieczysława

    Duży słoik fasolki szparagowej, jajka ugotowane na twardo - 10 sztuk, majonez - 1 słoik, keczup - 0,5 szklanki.

Artykuły na temat: keczup
  • Jaki keczup wybrać

    Serwujemy z nim mięso, zwłaszcza z grilla, pizzę, frytki. Dla dzieci jest nieodłącznym elementem kanapki. Badania pokazują, że co trzeci Polak jada keczup codziennie.

  • ...uśmiałam się dzisiaj jedząc smakowicie smaczności. pizzeria raczej bezludna. trzech przystojniaków siedzi przy stoliku wpatrzonych w walkę. podchodzi kelnereczka - zgrabna sztuka. pyta co zamierzają konsumować. jeden hojrak podnosi wzrok i mówi: " dwie kole i keczup gratis!"  ... weekend spędziłam milo, chociaż pewnie nie byłam najmilsza. śmiałam się i gadałam. piłam wino! czytałam książkę...

  • Udka w sezamie

    Przygotowanie: Przygotuj marynatę. Keczup połącz z chili, olejem, sosem sojowym, miodem i pieprzem. Całość dokładnie wymieszaj. Umyte i osuszone udka...

  • Wybieramy majonez

    To jeden z najpopularniejszych dodatków do potraw. Majonez jest kupowany przez nas częściej niż keczup.

  • Jaki ketchup wybrać?

    Serwujemy z nim mięso, zwłaszcza z grilla, pizzę, frytki. Dla dzieci jest nieodłącznym elementem kanapki. Badania pokazują, że co trzeci Polak jada keczup codziennie.

  • Kurczak z rozmarynem

    Przygotowanie: Keczup połącz z chili, olejem, sosem sojowym, miodem i pieprzem. Dokładnie wymieszaj. Marynatą zalej kurczaka. Wstaw na godzinę do lodówki....

  • Sałatka tradycyjna na śniadanie

    ...składniki: śmietana 18% , keczup, kilka oliwek zielonych, szczypiorek, dwa jajka na twardo ugotowane, ogórek, pomidor. sos: trzy łyżki duże śmietanki...

  • Muffinki o smaku pizzy

    Idealne na kolację. Podawaj z keczupem lub dipem jogurtowo- czosnkowym.

  • Ciasto francuskie z parówką

    Przygotowanie: Arkusz ciasta pokrój w podłużne 7-centymetrowe paski. W miseczce wymieszaj musztardę z keczupem i posmaruj na środku kawałki ciasta, rozłóż...

  • Rolmopsy

    Płaty śledziowe wymieszaj z koncentratem pomidorowym i keczupem. Odstaw na noc do lodówki.  Śliwki ugotuj w małej ilości wody, i przetrzyj przez sito....

Zdjęcia na temat: keczup
Wideo na temat: keczup
  • Musztarda, keczup, chrzan, majonez. Czego unikać w składzie?

    Musztarda, keczup, chrzan, majonez i różnego rodzaju sosy to dodatki, które często pojawiają się na naszych talerzach. Czy są zdrowe? Które wybierać, a które lepiej wyeliminować z diety? W tej kwestii doradzała Małgorzata Różańska, dietetyk kliniczny.

  • Czym się kierować kupując keczup?

    Jaka powinna być zawartość pomidorów w dobrym keczupie i czym się kierować przy zakupie tego przysmaku? (TVP/x-news)

  • Zmysłowe smaki: Jak obrać pomidory ze skórki?

    Sezon na pomidory trwa! Najlepiej smakują właśnie latem, zerwane prosto z krzaka. Można je jeść w wielu wariantach: świeże, faszerowane, w postaci keczupu, sosu, ze skórką lub bez. No właśnie… Czy wiecie, jak szybko obrać pomidory ze skórki? Jeśli nie, koniecznie zobaczcie nasz poradnik! Jak obrać pomidory ze skórki? – dokładne wskazówki znajdziesz tutaj. Wejdź! Polub "Zmysłowe