• Informacje na temat:

    kebaba w piekarniku

Przepisy na temat: kebaba w piekarniku
  • Domowy kebab

    ...przeciwległe rogi tworząc "otwartą kieszonkę". Zapiekamy kebaby w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 15-20 min. 7. Do kieszonek z mięsem dokładamy warzywa, polewamy całość keczupem i sosem...

  • Szaszłyki - shish kebab

    ..., wymieszanych z olejem. Zamarynowane mięso wystarczy ponabijać na szpadki na przemian np. z cebulą i papryką, po czym upiec na grillu (zwykłym lub w piekarniku), aż składniki się ładnie przyrumienią. 3. Do...

  • Kumpir

    ...1. Ziemniaki myjemy bardzo dokładnie, osuszamy. Nie obieramy. Owijamy folią aluminiową i zapiekamy w piekarniku, w naczyniu żaroodpornym przez 1-1,5 godziny w temp. 220 stopni. Czy się dobrze upiekły - sprawdzamy nakłuwając je widelcem. Skórka powinna być twardawa, chrupiąca, a środek miękki. Gotowe ziemniaki wyjmujemy z piekarnika. 2. Gdy ziemniaki jeszcze się pieką, ser ścieramy na dużych...

  • Domowy fast food

    ...wkładamy frytki, następnie usmażone mięsne kawałki, przysypujemy całość startym serem i zapiekamy w piekarniku (pieczemy 10-12 min. w temp. 180 stopni). Po upieczeniu wyjmujemy foremki z daniem(...) w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 15-20 min. 7. Do kieszonek z mięsem dokładamy warzywa, polewamy całość keczupem i sosem jogurtowo-czosnkowym. Domowa pizza Nawet nie dysponując gadżetami...

  • Co za dużo to niezdrowo

    ..., pokrój je w plastry i ususz w piekarniku. Podobnie - plastry banana, gruszki, brzoskwini czy ananasa. Zdrową alternatywą będzie też sałatka albo koktajl np. na bazie mleka lub napoju migdałowego. Jak...

  • Kuchnia turecka

    .... Popularny jest również frnda sütlaç, czyli pudding ryżowy upieczony w piekarniku, ale podawany na zimno. Osobne miejsce zajmuje w Turcji znana chyba każdemu helva, czyli po prostu chałwa, której kraj ten...

Artykuły na temat: kebaba w piekarniku
  • Kebab z kurczakiem

    ...pita podgrzej w nagrzanym piekarniku lub na suchej, mocno rozgrzanej patelni. Następnie rozetnij. Środek każdego posmaruj sosem jogurtowym i wypełnij warzywami oraz mięsem. Zobacz także: