• Informacje na temat:

    kawiarki

Przepisy na temat: kawiarki
  • Kawa z koglem - moglem

    Sama słodycz!

  • Odkryj sekrety baristy

    ...przyrządzić, podać i ozdobić kawę niczym profesjonalny barista. Zestaw oprócz aluminiowej kawiarki czy praktycznego zaparzacza, posiada szablony do ozdobienia kawy, wykonane ze stali nierdzewnej. W kolekcji...

  • Kawa - czarne szczęście

    Małe ziarnko kawy gromadzi w sobie słoneczną energię, bogactwo gleby i pieszczotę deszczu. Czas, który dla niego płynie, jest potrzebny dla wysłuchania sekretów słońca i deszczowej muzyki - prażone w ogniu oddaje człowiekowi swój skarb.

Artykuły na temat: kawiarki
  • Kawa zbożowa może zastąpić zwykłą

    W zależności od producenta kawa zbożowa dostępna jest w różnych wersjach – granulowana, rozpuszczalna, w saszetkach lub w formie sypkiej do parzenia przez sitko. Napój można też serwować na wiele sposobów: od najprostszego zalania kawy wrzątkiem, poprzez parzenie w kawiarce lub przygotowanie z niej latte, cappuccino lub kawy mrożonej. Dobrze smakuje także z odrobiną przypraw – imbirem, kardamonem, cynamonem, goździkami czy wanilią.

  • ja mam naprawde fajna prace. jednak dni, kiedy pracuje w domu i jestem z malina sa absolutnie niepowtarzalne i pelne niespodzianek. porannym obowiazkiem...

  • Hydrolaty kwiatowe: ukoją, nawilżą, poprawią nastrój

    Jak je zrobić? Przygotuj: stalową kawiarkę do parzenia kawy, garść płatków kwiatów, wodę (najlepiej destylowaną).  Wykonanie: dolny pojemnik kawiarki napełnij wodą; do koszyczka (tam gdzie zwykle wsypujesz kawę) połóż świeże płatki kwiatów; dokręć górną część kawiarki; ogrzewaj do przepłynięcia wody do górnego fragmentu naczynia. To co się w nim zbierze, to kwiatowa esencja, którą po ostygnięciu...

  • Przygotuj buty na jesień

    ...octu użyj benzyny. A potem postępuj, jak w przypadku rys płytkich.  Jeżeli kalosze nieładnie pachną, odświeżysz je sodą oczyszczoną. Wsyp ją do dwóch filtrów do kawiarki. I włóż do kaloszy. Pozostaw na...

  • Jak i kiedy delektować się kawą, by nie szkodziła

    Nie pij małej czarnej na czczo, bo podrażnia błony śluzowe przewodu pokarmowego, a to sprzyja chorobie wrzodowej.

  • rocznica

    ...dokoptuję ;-)      a dla siebie kawiarki bym chciała i spieniałki do mleka      jestem świrkiem kawowym, uwielbiam szukać, odkrywać, testować, nowych smaków kawy próbować ;-) Więc kawiarka mnie kręci...

  • Słowo o kawie

    Kawa dla wielu to przystanek w pracy, obowiązkowy punkt w harmonogramie dnia. Każdy kto popija kawę ma chyba swój ulubiony sposób spożywania tego trunku. Warto jednak czasami korzystając z okazji, poddać się chwili i spróbować lokalnych metod parzenia i picia kawy np. w podróży.

  • Jak czyścić kuchenne przedmioty

    Są takie przedmioty w kuchni, których czyszczenie sprawia nam kłopot i zabiera dużo czasu. Niepotrzebnie! Dzięki kilku prostym metodom usuwanie z nich zabrudzeń będzie o wiele łatwiejsze.

  • Sekrety baristów, czyli o co chodzi z ciśnieniem i temperaturą przy parzeniu kawy

    Choć istnieje wiele szkół i sposobów parzenia kawy, to dwie zasady dotyczące przygotowywania „czarnego naparu” wydają się nie podlegać dyskusji. Chodzi oczywiście o optymalną temperaturę wody, którą kawowe ziarna należy zalewać, i ciśnienie, w jakim proces parzenia kawy powinien przebiegać. Wspomniane „parametry” pozwalają otrzymać napar o możliwie najlepszym smaku i bogatym aromacie.

  • Kawa na ławę!

    ​ "Ostatnio zaczęłam zdrowo się odżywiać - mówi mi koleżanka. - Jem dużo warzyw, kaszy, mało mięsa, zrezygnowałam z cukru, nie piję kawy, ale bez kawy moje życie nie ma sensu".

Zdjęcia na temat: kawiarki
Wideo na temat: kawiarki
  • Kawa zbożowa może zastąpić zwykłą

    W zależności od producenta kawa zbożowa dostępna jest w różnych wersjach – granulowana, rozpuszczalna, w saszetkach lub w formie sypkiej do parzenia przez sitko. Napój można też serwować na wiele sposobów: od najprostszego zalania kawy wrzątkiem, poprzez parzenie w kawiarce lub przygotowanie z niej latte, cappuccino lub kawy mrożonej. Dobrze smakuje także z odrobiną przypraw – imbirem, kardamonem, cynamonem, goździkami czy wanilią. (źródło: Newseria Lifestyle)