• Informacje na temat:

    kawałki pieczonego mięsa

Przepisy na temat: kawałki pieczonego mięsa
  • Sałatka makaronowa z pieczonym mięsem

    Sposób przygotowania Makaron ugotować w posolonej wodzie. Mięso podgrzać i  pokroić na mniejsze kawałki, suszone pomidory również pokroić i wszystko dodać do ciepłego makaronu. Dodać winogrona oraz orzechy włoskie. Polać winegretem musztardowym powstałym z wymieszania musztardy z tłuszczem, sokiem z cytryny, miodem oraz przyprawami.

  • Duszone kawałki boczku z cebulą podane z marynowanymi ogórkami i domowym pieczywem.

  • Smakowite klopsiki bez mięsa

    Niektórzy nie wierzą, że bezmięsne kotlety czy klopsy mogą być naprawdę smaczne. Wystarczy odpowiednio je przyrządzić, a nie poczujesz, że nie jesz mięsa. Samo zdrowie!

  • Skwary ze świeżego mięsa wieprzowego (ze świniobicia) smażone z cebulą. Trudno takiej skwarce się oprzeć :)

  • Rolady z mielonego mięsa

    ...kajzerkę namocz w zimnej wodzie.  2. Cebulę obierz, posiekaj. Pieczarki oczyść, potnij na kawałki. Na patelni rozgrzej olej, zeszklij na nim cebulę. Dodaj grzyby. Smaż 2-3 minuty. Zdejmij z ognia(...) tłuszcz z boczku, dołóż połowę cebuli i pieczarki. Smaż razem 5 minut. Przypraw do smaku solą, pieprzem i suszonymi ziołami.  2. Bułeczkę porwij na kawałki, zalej mlekiem i odstaw do namoczenia. Mięso...

  • Obiad podałam z ziemniakami polanymi sosem i ogórek nasolony.

  • Schab pieczony w mleku

    Sposób przygotowania: 1. Schab opłucz, natrzyj solą i pieprzem. Czosnek obierz, przekrój ząbki na mniejsze kawałki. W kilku miejscach zrób w schabie małe nacięcia, powtykaj czosnek. 2. Wierzch schabu natnij wzdłuż. Naszpikuj paskami boczku. Mięso ułóż w naczyniu żaroodpornym. 3. Mleko zagotuj z liśćmi laurowymi i zielem angielskim. Zalej mięso (mleko powinno sięgać do 3/4 wysokości). Piecz 70

  • Przepis wart wypróbowania: "Zapiekane łazanki z kawałkami mięsa"

  • Pieczenie z rumianą skórką

    ..., posyp przyprawą i skrop olejem. Wszystkie warzywa dodaj je mięsa w połowie pieczenia. Podawaj razem z pieczenią. Karkówka po azjatycku 1. Karkówkę opłucz, wytrzyj do sucha. Posyp solą. Cukier(...) i wyciśnij sok. Rozmaryn porwij na kawałki. Sok z cytryny wymieszaj ze skórką, miodem i cukrem. Filet z indyka opłucz, osusz. Natrzyj solą i pieprzem. Obłóż rozmarynem i plasterkami cytryny. Obwiąż...

  • Propozycja na smakowite i soczyste kawałki kaczki (piersi, skrzydełka i nóżki) pieczone w aromatycznej oprawie. Tak przygotowane mięso jest delikatne i wprost rozpływa się w ustach. Serdecznie polecam jako dodatek do obiadu lub samodzielną przekąskę podawaną z ulubionym sosem :)

Artykuły na temat: kawałki pieczonego mięsa
  • Indyk na Wielkanoc. Jak przyrządzić pieczony drób na świąteczny stół?

    Pieczony indyk to elegancka, smaczna, a jednocześnie zdrowa i niskokaloryczna potrawa. Nadaje się na uroczyste okazje i jest znakomitym pomysłem na główne danie na wielkanocnym stole. Jak wybrać, przygotować i przyrządzić pieczonego indyka?

  • Zgodnie z tradycją, wigilijną wieczerzę spożywamy postną, jednak już drugiego dnia świąt na naszych stołach zaczynają królować różnego rodzaju szynki i pieczenie. Jeśli macie tylko chwilkę czasu, warto przygotować je samodzielnie. Nasi użytkownicy jak zwykle służą przepisami. Fot. 123RF/Picsel Wędliny, choć wyglądają zachęcająco w sklepach, po kilku dniach spędzonych w lodówce tracą aromat i świeżość... Dlaczego więc nie pokusić się o przygotowanie ich samodzielnie, za trudne? Nic bardziej...

  • Pieczony dorsz

    Sposób przygotowania: 1. Filety opłukujemy i nacieramy solą oraz pieprzem z obu stron. Dno naczynia do zapiekania smarujemy masłem lub oliwą. Kawałki ryby układamy jeden obok drugiego. Na wierzchu każdego kawałka kładziemy masło lub skrapiamy go oliwą. Polewamy rybę winem i posypujemy natką.  2. Pieczemy w 200°C przez 15-20 minut. Przed wyjęciem sprawdzamy, czy ryba jest gotowa, nacinając ją...

  • Wołowina to mięso smaczne i chętnie wybierane. Jednak czy zawsze wiemy, który kawałek mięsa wybrać lub co z nim zrobić? Fot. 123RF/Picsel Wołowina jest jednym z najbardziej wartościowych mięs pod względem niezbędnych składników potrzebnych naszemu organizmowi do poprawnego funkcjonowania. Wołowina jest mięsem średniokalorycznym - wartość kaloryczna zależna jest od ilości tłuszczu, która się w niej znajduje. Zawiera za to bardzo dużo składników mineralnych takich jak fosfor, żelazo oraz...

  • Nuggetsy (kawałki kurczaka w panierce)

    ...1. Pierś kurczaka umyć, pozbawić ją kości i tłustych części i pokroić w niewielkie kawałki. 2. Płatki owsiane rozdrobnić w malakserze na mniejsze. ...

  • W pierwszy dzień świąt, po postnej Wigilii, na naszych stołach zaczynają pojawiać się mięsa. Oto kilka pomysłów, które sprawią, że wasi goście będą zachwyceni. 1. Soczysty schab faszerowany gruszkami, boczkiem i chałką Rozpływający się w ustach schab pachnący świętami z farszem z suszonych grzybów, gruszek, chałki i bekonu oraz pietruszki. Idealny na ciepło i podawany w formie dania obiadowego oraz jako zimny dodatek do pieczywa. Rada: Aby schab był soczysty i delikatny obłóż go cienkimi...

  • Pieczeń wołowa

    Przygotowanie: Wołowinę oczyścić. Słoninę pokroić w słupki i nadziać nimi mięso. Posolić i owinąć plastrami bekonu. Przewiązać sznurkiem. Obsmażyć ze wszystkich stron na 2 łyżkach oleju. Cebulę i 1 marchewkę obrać i pokroić w kawałki. W garnku rozgrzać nieco oleju. Przyrumienić na nim cebulę i marchew. Dodać przecier pomidorowy, zalać winem i bulionem. Włożyć podsmażone mięso, ziele...

  • Nadchodzi weekend, a wraz z nim przychodzi pora na rodzinne grillowanie. Z pewnością w waszych lodówkach już czekają kiełbaski, a inne mięsa powoli zaczynają się marynować. A co z wegetarianinami? Zadbaliśmy, aby także i oni mogli zjeść coś z rusztu. Fot. 123RF/Picsel Sezon grillowy trwa w najlepsze i większość z nas zdążyła już wrzucić na ruszt nieco przysmaków. Przygotowując tego typu potrawy zwykle sięgamy po mięso - kiełbaski, karkówkę, boczek, burgery lub piersi kurczaka. A co z osobami,...

  • Rolada z mięsem mielonym

    Przed pieczeniem albo duszeniem schab musi mieć temperaturę pokojową. Inaczej soki wypłyną zbyt szybko a mięso stanie się suche i twarde. Małe kawałki schabu wyjmij z lodówki 20-30 min wcześniej, a duże – ok. 1,5 godz. wcześniej.

  • 20 marca, już po raz 27., obchodzony jest Międzynarodowy Dzień Bez Mięsa. To świetna okazja do przygotowania wegetariańskich przysmaków, z wykorzystaniem przede wszystkim świeżych warzyw. Fot. 123RF/Picsel A tych nie brakuje. Nie bez powodu Dzień Bez Mięsa obchodzony jest tuż przed początkiem kalendarzowej wiosny.   Więcej owoców i warzyw! Pierwszy raz Dzień Bez Mięsa (Meatout Day) obchodzono w 1985 roku w Stanach Zjednoczonych. Wypromowali go aktywiści z ekologicznego ruchu FARM. Jednym z...

Zdjęcia na temat: kawałki pieczonego mięsa
Wideo na temat: kawałki pieczonego mięsa
  • Panierowany kurczak bez smażenia na oleju

    ! Zaletą tego przepisu jest przede wszystkim brak użycia oleju do smażenia - kawałki piersi kurczaka są pieczone w piekarniku i możecie, ale nie musicie, użyć co najwyżej odrobiny oliwy z oliwek. Zobaczcie nasz przepis na kawałki kurczaka pieczone bez oleju!