• Informacje na temat:

    kaszanka na grillu w folii

Przepisy na temat: kaszanka na grillu w folii
  • Jeśli nie kiełbasa z grilla, to co?

    Aby odchudzić grillowe menu, postawmy na drób, ryby, warzywa i owoce. Nieśmiertelna kiełbasa czy kaszanka z grilla może ustąpić pola zdrowszym potrawom.

  • Wegetariańskie przekąski na grilla

    ...grillowego, ale to również okres bogactwa warzywno-owocowego. W związku z tym warto wrzucić na ruszt sezonowe przysmaki z ogródków. Na grillu świetnie sprawdzą się szparagi, bakłażan, cukinie czy papryki(...) grillu możemy również położyć w całości kukurydzę oraz pieczarki portobello faszerowane czosnkiem i odrobiną masła ziołowego z pietruszką. Klasycznym smakołykiem z grilla są też oczywiście ziemniaki...

  • Grill? Dlaczego nie!

    Majówka to w wielu domach początek sezonu na grillowanie. Wraz z pierwszymi prawdziwie wiosennymi podmuchami powietrza przenosimy się do ogrodu, na działkę i do lasu. Spotkania przy grillu są(...) (benzopiren, akrylamid, wolne rodniki i nadtlenki). Część z nich ma działanie rakotwórcze. Oczywiście jeśli grillujemy sporadycznie, nie oznacza to, że od razu zachorujemy na raka. Ale jeśli robimy to...

  • Ziemniaki faszerowane bryndzą i ziołami z grilla

    ...rozgrzanym grillu, przez 10 minut z każdej strony. Wyśmienicie smakują z sosami jogurtowymi np. tzatzikami.

Artykuły na temat: kaszanka na grillu w folii
  • Sezon na grillowanie

    Przypieczona fest karkówka, kiełbasa, kaszanka… Mniam mniam! Letni grill na biwaku czy na działce to jedna z największych przyjemności. Ale coraz częściej pojawiają się wątpliwości, czy aby na pewno to dla nas takie dobre.

  • Dania z grilla. Polędwica z mozzarellą i pomidorem

    Połączenie grillowanego kawałka chudej wieprzowiny z pomidorem to zastrzyk witamin. Jak posiłek właściwie przygotować na grillu, radzi dietetyk Alicja Kalińska.

  • Grillowanie bez skutków ubocznych

    ...aluminiowych jednorazowych tacek lub folii. Zabezpieczają przed kapaniem wytapianego tłuszczu na żarzące się węgle i osadzaniu się na mięsie oparów pełnych rakotwórczych substancji. Rybę oraz ser grillujmy(...)Lekkie i zdrowe czy ciężkostrawne i pełne substancji rakotwórczych? Jakie są potrawy z grilla? Wszystko zależy od tego, co i na czym grillujemy, jak przygotowujemy potrawy i z jakimi jemy je...

  • Sposoby na udane grillowanie

    ..., bazylii. Nie grilluj produktów peklowanych saletrą, bo rozkłada się ona na rakotwórcze związki. Paliwo Najlepiej używaj węgla z drzew liściastych (brykietu). Iglaste mają dużo żywicy, z której pod wpływem ciepła uwalniają się toksyczne związki. Orientacyjny czas to 45 minut od rozpalenia grilla. Jeżeli używasz podpałki, odczekaj 20 minut, zanim położysz produkt na grillu. Przedtem sprawdź...

  • Dania z grilla. Wołowina z malinowym sosem

    ...zawinąć w folię. Położyć na grillu na 6 minut. Sos przygotować osobno. W naczyniu podgrzać ocet balsamiczny, dodać maliny i pieprz, podgrzewać aż sos zgęstnieje i odparuje, dodać miętę. Gotowe mięso(...) dla zdrowia substancje, które kumulują się w przygotowywanych potrawach. Mięsa należy grillować na tackach aluminiowych lub folii aluminiowej. Grillowanie bezpośrednio na...

  • Dania z grilla. Łosoś z dodatkami

    ...łososiu. Łososia z dodatkami piec w folii na grillu ok. 25 minut. Dodatkowe wskazówki dotyczące grillowania: Unikaj dorzucania do paleniska gazet, kartonów, sztucznych podpałek - w czasie(...) folii aluminiowej. Grillowanie bezpośrednio na ruszcie powoduje, że tłuszcz skapuje na żarzące się węgle i pali się, wydzielając toksyczne substancje. Unikaj gotowych mieszanek przypraw...