• Informacje na temat:

    kasza kukurydziana potrawy

Przepisy na temat: kasza kukurydziana potrawy
  • Odkryj kaszkę kukurydzianą!

    Kaszę kukurydzianą wytwarza się oczywiście z przemiału kukurydzy. Jak wszystkie kasze, również kaszka kukurydziana może pochwalić się bardzo pozytywnymi właściwościami. Jest jednym z produktów(...) gotowe potrawy z dodatkiem owoców, sera, śmietany, konfitur. Świetnie sprawdza się także w diecie małego dziecka. W krajach latynoskich produkuje się z niej mąkę kukurydzianą, z której później wyrabia...

  • Śniadaniowy specjał z południa kraju

  • Kaszowe porady dla mamy i taty

    Kasza jest nieocenionym źródłem błonnika pokarmowego, składników mineralnych i witamin. Warto więc wprowadzić ją do codziennej diety dzieci i tym samym kształtować ich nawyki żywieniowe już od najmłodszych lat.

  • Bezglutenowa, a do tego pełna słodkich smaków lata :)

  • Dieta bez glutenu - moda czy konieczność?

    ...producentów żywności bezglutenowej i ich produktów. www.kuchniabezglutenowa.pl - książka kucharska z przepisami. www.menubezglutenu.pl - restauracje i ośrodki wypoczynkowe, które serwują potrawy dla(...). Potrawy z dodatkiem mąki i bułki tartej: np. pasztety, kotlety mielone, naleśniki, pierogi, potrawy z panierką. Napoje: kawa zbożowa, napoje słodzone słodem jęczmiennym, piwo. Inne: sos sojowy...

  • Smaczny dodatek do obiadu.

  • Jaglana szarlotka

    ...- znajdziesz to, co najważniejsze. Miłość. W książce oprócz porad zdrowotnych, opisu diety oraz planu działania znajdziesz również przepisy na potrawy z kaszy jaglanej. Nigdy nie jest za późno, by zadbać...

  • Chyba każdemu przynajmniej raz w życiu zdarzyło się coś przesolić.Na szczęście jest kilka sposobów by zbyt słoną potrawę uratować.

  • Przepisy na lekkie obiadki

    ...w kostkę owoce: 2 brzoskwinie, 2 jabłka, 4 śliwki. Dodaj do potrawy także garść rodzynek sparzonych wrzątkiem. Całość duś, aż mięso będzie miękkie. Na koniec dopraw do smaku. Jeśli chcesz zaserwować(...) młodszego smyka, sięgnij po makaron ryżowy (także dla dzieci uczulonych na gluten). Po ugotowaniu jest on bardzo miękki, łatwy do przełknięcia, delikatny w smaku. Do takiej potrawy możesz dodać np...

  • W każdej kuchni coś smażymy:ryby, mięso, warzywa lub pączki. Największą zmorą smażonych potraw jest gorący tłuszcz, który pryska parząc nasze dłonie i brudząc wszystko wkoło. Jest jednak kilka patentów , których zastosowanie zdecydowanie ograniczy ten problem.

Artykuły na temat: kasza kukurydziana potrawy
  • Wrzesień – zdrowo, smacznie i pożywnie czyli kasze na stół!

    Kasza kojarzy nam się zwykle tylko ze smacznym dodatkiem do codziennych posiłków. Nic bardziej mylnego - bo jako bohater dania smakuje równie wyśmienicie! Zapiekanki, sałatki, a nawet kotlety - to(...) składników odżywczych. Dlatego marka WINIARY zachęca do włączania jej do codziennego jadłospisu proponując oryginalne przepisy na dania, dzięki którym kasza z pewnością powróci do naszego menu...

  • Ciekawe urozmaicenie dobrze znanej potrawy. Wystarczy jeden dodatkowy składnik. SKŁADNIKI - 4 ½ łyżki kaszy manny - 360 ml mleka - 2 czubate łyżki wiórków kokosowych - 2 łyżki cukru - 1 łyżka cukru waniliowego - 150 ml zimnej wody - garść borówek - ilość zależy od upodobań PRZYGOTOWANIE Krok 1Do garnka wlewamy mleko, wsypujemy wiórki kokosowe i cukier wraz z cukrem waniliowym. Zagotowujemy.Krok 2Kaszę mieszamy z wodą. Wlewamy ją do gotującego się mleka, pamiętajmy, aby cały czas mieszać....

  • Odkryj kaszkę kukurydzianą

    Kaszę kukurydzianą wytwarza się oczywiście z przemiału kukurydzy. Jak wszystkie kasze, również kaszka kukurydziana może pochwalić się bardzo pozytywnymi właściwościami. Jest jednym z produktów(...) gotowe potrawy z dodatkiem owoców, sera, śmietany, konfitur. Świetnie sprawdza się także w diecie małego dziecka. W krajach latynoskich produkuje się z niej mąkę kukurydzianą, z której później wyrabia...

  • Za delikatność i lekko słodki smak jest lubiana przez małe dzieci. Za pożywność i szybkość przygotowania jest ceniona przez mamy. Zupa kukurydziana, bo o niej tu mowa, to danie, które jest często wybierane przez najmłodszych i ich rodziców na sycący posiłek. Fot. materiały prasowe W wersji wege z dodatkiem mleczka kokosowego będzie jeszcze bardziej delikatna i lekkostrawna, a maluchów zachwyci słodyczą. Składniki na zupę:   4 kolby kukurydzy 1 czerwona papryka 1 duży pomidor 2 średniej...

  • Problemy z trawieniem? To możne być śledziona

    ...​Potrawy powinny być lekkostrawne. Niewskazane są ciasta, kremy, sosy, tłuste wędliny, dania smażone i ciężkostrawne produkty - gruboziarniste pieczywo, kasze, cebula, fasola czy warzywa kapustne.

  • Kasze królują na polskich stołach. Jaglaną, gryczaną lub jęczmienną serwujemy na tysiące sposobów. Ale czy słyszeliście kiedykolwiek o kaszy coix i jej niezwykłych właściwościach? Fot. 123RF/Picsel W sklepach możecie znaleźć ją pod różnymi nazwami - łzy Hioba, jęczmień perłowy, proso jerozolimskie lub kasza coix. Sprzedawcy za każdym razem mają na myśli ten sam produkt - niewielkie, pochodzące z południowej Azji nasiona o bardzo ciekawym smaku i równie interesujących właściwościach. W...

  • Pyszne ciasteczka

    Za oknem lato, więc szkoda marnować czas w kuchni! Letnie potrawy powinny być szybkie do przyrządzenia, a przy tym lekkie, aromatyczne i z nutą egzotyki. Idealne na taką okazję są przepisy, które prezentuje Siba Mtongana w programie „Szybkie uczty Siby”, emitowanym od kwietnia na antenie Polsat Food Network. Oto jeden z nich!

  • Czerwone buraczki to jedne z najzdrowszych i najbardziej uniwersalnych warzyw. Są niedrogie, pyszne i świetnie znoszą przechowywanie. Sprawdźcie, jakie pomysły na potrawy z ich wykorzystaniem mają nasi użytkownicy. Fot.123RF/Picsel Burak to prawdziwy superbohater wśród warzyw. Nie dość, że zawiera mnóstwo dobroczynnych składników odżywczych takich jak wapń, żelazo, magnez i fosfor, to dzięki zawartym w jego czerwonym barwniku antycyjanom opóźnia starzenie i zapobiega nowotworom. Warzywo to...

  • Kulinarne grzeszki, które szkodzą zdrowiu

    Radzimy, które kuchenne nawyki warto zmienić, by przyrządzane przez ciebie potrawy były nie tylko smaczne, ale i zdrowe.

  • Niektóre z tradycyjnych, polskich potraw sprawiają, że obcokrajowcom robi się słabo – w końcu kto przy zdrowych zmysłach zjadłby smalec, kiszoną kapustę lub kaczą krew? Odpowiedź jest prosta – Polacy. Polska kuchnia jest wyjątkowo smaczna - któż byłby w stanie oprzeć się tym smakowitym ciastom, aromatycznym zupom i przepysznym wędlinom? Istnieje jednak kilka potraw, które chociaż nam wydają się zupełnie normalne, wprawiają w osłupienie wielu obcokrajowców. Jeśli kiedykolwiek będziecie...