• Informacje na temat:

    kasza jaglana kotlety brokuły

Przepisy na temat: kasza jaglana kotlety brokuły
  • Kotlety z kaszy

    Kotlety nie muszą być z mięsa. Możesz zrobić je także z kaszy jaglanej.

  • Proste danie, zdrowa alternatywa do słodkich naleśników. Bez glutenu i bez cukru, a można najeść się do syta :) Proporcje na 4 osoby.

  • Kotlety z kaszy

    Kotlety nie muszą być zrobione z mięsa. Równie dobrze smakują te z kaszy jaglanej. Wypróbuj koniecznie nasz przepis.

  • Smaczne, zdrowe śniadanie lub deser. Zostało mi kilka łodyg rabarbaru, a staram się często na śniadanie jeść kaszę jaglaną, dodatek kwaskowatego smaku okazał się strzałem w 10 :-) polecam

  • Z kaszy i ziemniaków

    Kotlety nie muszą być tylko z mięsa. Dobrze smakują też takie z ziemniaków i kaszy.

  • kolejna przepyszna odsłona kaszy jaglanej. Zdecydowanie mniej kaloryczna wersja kutii, czyli jaglanka z makiem, daktylami i migdałami, polecam :-)

  • Odmienna orientacja kulinarna

    Gratin brokułowy z serem pleśniowym Spanakofeta Kotlety z bakłażanów Makaron z selerem i truflami Słodkie szaszłyki Krem czekoladowy Keks bakaliowy Dla wegan: Flafel Kasza jaglana(...) i uważaj na składniki pochodzenia zwierzęcego takie jak żelatyna. Oto kilka propozycji: Dla wegetarian: Zupa z papryki i pomarańczy Kotlety ryżowe ze szpinakiem Makaron z kaparami i bazylią Szparagi...

  • bardzo lubię to danie, jest lekkie i kremowe

  • Idealne menu malucha: Trzeci rok życia

    ...odpowiednie ilości składników odżywczych... Proponuj dania lekkie i zdrowe Na te ciężkostrawne, jak: kotlety schabowe, hamburgery, frytki, ciasta z kremem czy chipsy, nadal jest za(...) wpływają na zawartość witamin w warzywach i owocach. Dlatego jesienią i zimą bez wahania sięgaj po mrożone maliny, truskawki, buraczki, brokuły, kalafiora czy fasolkę. W kuchni unikaj półproduktów...

  • kasz jaglana na słodko. z karmelizowanymi bananami, migdałami i cynamonem ... pyszne śniadanie na jesienne i zimowe chłody :-)

Artykuły na temat: kasza jaglana kotlety brokuły
  • Kotlety z kaszy

    ...łyżce rozgrzanego oleju. Dodaj do niej kawałki marchewki, smaż kolejne 3 minuty. Warzywa podlej 100 ml bulionu i gotuj kolejne 10 minut. Brokuły oczyścić, gotuj 3-4 minuty w osolonej wodzie, odcedź. Żółty ser pokrój na kawałeczki. Wymieszaj je z kaszą, jajkami, bułką tartą oraz 1 łyżką oleju i 1 łyżką śmietany. Do masy dodaj brokuły. Przypraw całość solą i pieprzem. Z masy uformuj 12 kotletów...

  • Panierując kotlety nie musisz ograniczać się wyłącznie do bułki tartej. Aby mięso nabrało wyjątkowego smaku, warto pokusić się o mały eksperyment kulinarny. Fot. 123RF/Picsel Mogłoby się wydawać, że panierowanie kotletów to banalnie prosta czynność, z którą poradzi sobie nawet bardzo niedoświadczony kucharz. W końcu obtoczenie mięsa w bułce tartej to żadna filozofia. Jeśli jednak chcesz przygotować mistrzowską panierkę, musisz pamiętać o kilku bardzo ważnych szczegółach. Tylko w tedy nie...

  • Lekka, 5-dniowa dieta po świętach

    ..., natka oczyszcza organizm. 2. dzień: KASZA JAGLANA Z WINOGRONAMI 1/3 szkl. kaszy jaglanej ugotuj do miękkości na chudym mleku albo na mleku kokosowym (1 szkl.). Ew. dopraw łyżeczką miodu. 5 dag ciemnych winogron opłucz, pokrój na połówki. Wymieszaj z kaszą i 1 łyżką siekanych orzechów. Kasza jaglana oczyszcza, odchudza i syci! Winogrona (ze skórką i pestkami!) to bogactwo flawonoidów, a orzechy...

  • Choć na świecie kasza jest ważnym składnikiem wielu potraw, w Polsce ustępuje miejsca ziemniakom. Jest to zaskakujące, bo do czasów potopu szwedzkiego, kasza była podstawowym składnikiem diety większości Polaków. Obecnie w polskiej kuchni stosuje się ją rzadko albo wcale. Niesłusznie! Fot. 123RF/Picsel W czasie, gdy zachłysnęliśmy się kulinarnymi nowościami z różnych zakątków świata, rodzima kuchnia została zepchnięta na dalszy plan. Jedliśmy pizzę i orientalne makarony, zapominając o takich...

  • Jej styl: Marta Gessler

    .... Zostałam z Mikołajem, dwuipółlatkiem, alergikiem. Gotowałam mu według przepisów diety makrobiotycznej, opartej na kaszach, pszenicy. Odkryłam targ zdrowej żywności. Zawoziłam tam to, co zrobiłam dla syna, kotlety jaglane, ciasta. Musiałam zarabiać, więc okazało się, że jestem niezłą kucharką. Proporcje, składniki zapisywałam na kartkach, rozwieszałam je w kuchni. Powstała z nich nieduża książeczka...

  • Kasza jaglana coraz częściej jest podawana na naszych stołach. Wszystko dzięki jej dobremu wpływowi na cały organizm. Jej walory smakowe docenili użytkownicy Smakera. Poznaj wyjatkowe przepisy z kaszą jaglaną w roli głównej. Fot. 123RF/Picsel Właściwości kaszy jaglanej doceniono już w starożytności. Nic dziwnego, bo jest lekkostrawna i ma dobroczynny wpływ na włosy, skórę i paznokcie. Kasza to również świetne lekarstwo na katar, gdyż zmniejsza stan zapalny błon śluzowych oraz idealne...

  • Okazuje się, że kasza jaglana nie musi być nudna! Zwycięzcy konkursu przekonują, że kaszę można wykorzystać do każdego posiłku, począwszy od śniadania, na kolacji skończywszy. Bardzo dziękujemy za to, że tak licznie, podzieliliście się z nami swoimi pomysłami na wykorzystanie kaszy jaglanej. Spośród wszystkich wspaniałych zgłoszeń mogliśmy wyróżnić tylko trzy. Komisja konkursowa zadecydowała, że książka Marka Zaremby pt. Jaglany detoks powędrują do: Pani Angeliki: "Uwielbiam kaszę jaglaną na...

  • Kasze królują na polskich stołach. Jaglaną, gryczaną lub jęczmienną serwujemy na tysiące sposobów. Ale czy słyszeliście kiedykolwiek o kaszy coix i jej niezwykłych właściwościach? Fot. 123RF/Picsel W sklepach możecie znaleźć ją pod różnymi nazwami - łzy Hioba, jęczmień perłowy, proso jerozolimskie lub kasza coix. Sprzedawcy za każdym razem mają na myśli ten sam produkt - niewielkie, pochodzące z południowej Azji nasiona o bardzo ciekawym smaku i równie interesujących właściwościach. W...

  • Charakterystyczne zielone warzywa, przypominające kalafiory, zrobiły na naszych stołach imponującą karierę. Najpierw wyparły same kalafiory jako jarzynę do obiadu, by następnie rozgościć się w garnkach z zupą, w makaronach, misach sałatkowych... Gdzie jeszcze można je spotkać i za co je tak kochamy? Fot. 123RF/Picsel Brokuły to warzywa z rodziny kapustowatych, zwane także kapustą szparagową. Pochodzą z Cypru, a hodujemy je już od trzech tysięcy lat. Największą popularnością cieszyły się, i...

  • Zdrowie, zdrowie i jeszcze raz, zdrowie - to drugie imię tych wyjątkowych warzyw. Brokuły to skarbnica witamin i składników mineralnych. Jak je przyrządzać? Z czym podawać? Przekonaj się sam. Fot. 123RF/Picsel Brokuł to bliski krewny kapusty, który zdaje się być od niej zdecydowanie bardziej zdrowszy i prostszy w przygotowaniu. Warzywo to stało się w naszym kraju niezwykle popularne, głównie ze względu na delikatny smak oraz niezwykłe właściwości odżywcze. Dla osób z nadciśnieniem tętniczym...