• Informacje na temat:

    kasza do panierki

Przepisy na temat: kasza do panierki
  • Łosoś w panierce z miętą, polentą i malinami

    Przepis dla dzieci autorstwa jurora "Top Chefa" Josepha Seeletso. Składniki na 4 porcje. Czas wykonania: 20 minut.

  • pyszne zdrowe kotleciki z indyka bez dodatku tłuszczu. Nadają się w sam raz do drobiowych hamburgerów:)

  • Kotlety mielone w lżejszej wersji

    Zdrowsze od tych tradycyjnych, bo z kaszą i warzywami, ale bez panierki, w którą wsiąka tłuszcz przy smażeniu.

  • Szybko,prosto i pysznie.

  • "Mielone" z surówką z kapusty kiszonej

    Sposób przygotowania: Kaszę gryczaną z wodą i solą doprowadzamy do wrzenia. Zmniejszamy ogień do minimum. Gotujemy pod przykryciem, aż ziarenka będą miękkie i wchłoną całą wodę. W razie potrzeby dolewamy trochę wrzątku. Kiedy kasza gryczana się gotuje, przygotowujemy "mielone". Włoszczyznę, szalotki, liście laurowe, ziele angielskie, pieprz ziołowy i wodę dusimy pod przykryciem, aż warzywa...

  • Przepyszna kasza z warzywami, która może stanowić dodatek do obiadu lub samodzielną przekąskę. Zdrowa, apetyczna i kolorowa. Polecam!

  • Żyć dobrze... z alergią

    ...przygotowania Wypłukane kaszę z ryżem zalewamy wodą i doprowadzamy do wrzenia. Zmniejszamy ogień do minimum i gotujemy pod przykryciem, aż kasza i ryż będą miękkie. Mniej więcej w połowie gotowania...

  • Proste danie Wigilijne.

  • Jedzenie dla dziecka

    ...uważnie, czy wyglądają po usmażeniu tak samo, jak te z reklamy... Niektóre paluszki zamiast filetów zawierają mielone kawałki ryby, a proporcje mięsa i panierki także pozostawiają sporo do życzenia. Dla...

  • Sycące i łatwe do przygotowania

Artykuły na temat: kasza do panierki
  • Kotleciki z kurczaka w parmezanowo-estragonowej panierce

    Pyszne dzięki wyjątkowej panierce.

  • Ciekawe urozmaicenie dobrze znanej potrawy. Wystarczy jeden dodatkowy składnik. SKŁADNIKI - 4 ½ łyżki kaszy manny - 360 ml mleka - 2 czubate łyżki wiórków kokosowych - 2 łyżki cukru - 1 łyżka cukru waniliowego - 150 ml zimnej wody - garść borówek - ilość zależy od upodobań PRZYGOTOWANIE Krok 1Do garnka wlewamy mleko, wsypujemy wiórki kokosowe i cukier wraz z cukrem waniliowym. Zagotowujemy.Krok 2Kaszę mieszamy z wodą. Wlewamy ją do gotującego się mleka, pamiętajmy, aby cały czas mieszać....

  • 3 powody, dla których warto jeść ser żółty zimą

    Zimą zasadniczo polecane przez dietetyków są kasze oraz owoce i warzywa. Produktów, które dodadzą nam siły i uzupełnią brakujące witaminy i minerały, jest jednak o wiele więcej. Jednym z nich jest ser żółty - zdradzamy, jakie ma właściwości i dlaczego nie powinno go zabraknąć w naszym zimowym jadłospisie.

  • Kasze królują na polskich stołach. Jaglaną, gryczaną lub jęczmienną serwujemy na tysiące sposobów. Ale czy słyszeliście kiedykolwiek o kaszy coix i jej niezwykłych właściwościach? Fot. 123RF/Picsel W sklepach możecie znaleźć ją pod różnymi nazwami - łzy Hioba, jęczmień perłowy, proso jerozolimskie lub kasza coix. Sprzedawcy za każdym razem mają na myśli ten sam produkt - niewielkie, pochodzące z południowej Azji nasiona o bardzo ciekawym smaku i równie interesujących właściwościach. W...

  • Żeby po świętach nic się nie zmarnowało

    Smażone ryby Obieramy rybę z panierki i mrozimy. A po rozmrożeniu możemy zrobić z niej kotlety, pastę, dodać do sałatki. Jeśli od razu robimy kotlety nie obieramy ryby z panierki. Mielimy ją (ok. 50(...) ryby wędzone - 2 miesiące zupy, sosy z pieczeni, pierogi, bigos, pasztet, podroby, ciasta - 3 miesiące ryby smażone obrane z panierki - 4 miesiące ugotowane warzywa - 8 miesięcy...

  • Różnego rodzaju kasze bardzo często goszczą na naszych stołach. Nie powinno to nikogo dziwić, gdyż są zdrowe, smaczne i łatwe w przygotowaniu. Fot. 123RF/Picsel W czasie, gdy zachłysnęliśmy się kulinarnymi nowościami z różnych zakątków świata, rodzima kuchnia została zepchnięta na dalszy plan. Jedliśmy pizzę i orientalne makarony, zapominając o takich produktach jak chociażby kasze, które od wieków były podstawą polskiej tradycji kulinarnej. Na szczęście wiele wskazuje na to, iż trend ten...

  • Mam smak na kotlety mielone

    ...świeżo mielonego czarnego pieprzu; - kasza manna (jako panierka); - olej rzepakowy do smażenia. Jak zrobić najlepsze kotlety? Bułkę zalewamy wodą i pozostawiamy do namoczenia na około kwadrans...

  • Zachwycili się nią wieki temu w Polsce. Od tamtej pory weszła na stałe do polskich jadłospisów. Poznaj sekrety kaszy gryczanej. Z czym ją jeść, podpowiedzą ci nasi użytkownicy. Fot. 123RF/Picsel ‘'Gryka jak śnieg biała" -  pisał Adam Mickiewicz o roślinie, której owocem jest kasza gryczana. W Polsce była znana jeszcze przed sprowadzeniem ryżu i ziemniaków. Dobrze sprawdzała się szczególnie na Lubelszczyźnie, gdzie ze względu na słabe gleby trudno było uprawiać warzywa i zboża. Za sprawą Anny...

  • Powstrzymaj rozwój miażdżycy

    Aby nie dopuścić do zatkania tętnic blaszką miażdżycową, zmień kilka nawyków żywieniowych. I choć to czasem trudne, zmobilizuj się do częstszej aktywności fizycznej.

  • Z nieznanych powodów Polacy niezbyt często jedzą kasze. Zamiast nich na naszych stołach królują ziemniaki i makarony. Niestety, wiele w ten sposób tracimy, gdyż kasze to jeden z najzdrowszy produktów dostępnych w naszych sklepach. Spośród nich wszystkich szczególnie interesujący jest bulgur. Fot. 123RF Kasza bulgur przywędrowała do Polski z Bliskiego Wschodu, gdzie jest wykorzystywana już od niemal 4000 lat. Starożytni doskonale wiedzieli, że jest ona cennym elementem diety, który poza...