• Informacje na temat:

    karp smażony w głębokim tłuszczu

Przepisy na temat: karp smażony w głębokim tłuszczu
  • Karp – król jednego wieczoru

    ...pieczonego w foli, niż jeden ogromny - grubo panierowany i smażony w głębokim tłuszczu. Detale mają znaczenie. My mamy wybór. Również jeśli chodzi o miejsce i warunki zakupu karpia. Idealnie byłoby(...) jest karp. Czy jest aż tak wyjątkowy, że rezerwujemy go sobie na ten jeden wieczór? Czy jest po prostu bezwartościową rybą i nie ma sensu włączać jej częściej do jadłospisu? Dzieci za nim nie...

  • Smażona, wędzona, z folii czy na parze?

    ...życia) nie zaleca się podawania ryb smażonych w głębokim tłuszczu, ani wędzonych.  Zatem dla nich lepsze będą ryby gotowane na parze czy pieczone w folii. Dlatego nadmorskie smażalnie i wędzarnie nie są(...). Nie dość, że klient płaci za mało wartościowy produkt, to jeszcze zanurzony w mące i głębokim tłuszczu traci już wszystkie swoje pożyteczne właściwości.  Przy tej okazji warto zwrócić uwagę na ważenie...

  • Ryby w diecie

    Dzieci, nawet te najmłodsze, powinny jeść ryby. Polacy jedzą ich zbyt mało. Tymczasem taki pokarm powinien znaleźć się w jadłospisie nawet dwa razy w tygodniu. Dla maluchów (do trzeciego roku życia) nie zaleca się podawania ryb smażonych w głębokim tłuszczu, ani wędzonych.

  • Jedzcie ryby

    ...​Dzieci, nawet te najmłodsze, powinny jeść ryby. Dietetycy podkreślają, że Polacy jedzą ich zbyt mało. Tymczasem taki pokarm powinien znaleźć się w jadłospisie nawet dwa razy w tygodniu. Dla maluchów (do trzeciego roku życia) nie zaleca się podawania ryb smażonych w głębokim tłuszczu, ani wędzonych.

  • Dietetyk: kolacja wigilijna może być nie tylko lekka, ale i bardzo zdrowa

    ..., smażony na głębokim tłuszczu. - I o ile znajdziemy w rybie szereg składników odżywczych, podany w takiej formie zawiera również masę kalorii. Niewielki kawałek ryby smażonej w panierce, na głębokim tłuszczu jest w stanie pokryć zapotrzebowanie kaloryczne na całą kolację. Radziłabym karpia piec albo podawać w galarecie. Na niektórych stołach pojawia się też ryba po grecku, która pod względem...

  • Czas na dobrą rybę

    Najczęstszym grzechem smażalni jest serwowanie klientom mrożonej ryby, do tego obficie pokrytej panierką. Zanurzony w mące i głębokim tłuszczu produkt rybny traci wszystkie swoje pożyteczne właściwości(...) jeść ryby. Według dietetyków taki pokarm powinien znaleźć się w ich jadłospisie nawet dwa razy w tygodniu. Dla maluchów (do trzeciego roku życia) nie zaleca się podawania ryb smażonych w głębokim...

  • Wakacyjna ryba

    ...ryby. Według dietetyków taki pokarm powinien znaleźć się w ich jadłospisie nawet dwa razy w tygodniu. Dla maluchów (do trzeciego roku życia) nie zaleca się podawania ryb smażonych w głębokim tłuszczu(...) jeszcze zanurzony w mące i głębokim tłuszczu traci już wszystkie swoje pożyteczne właściwości.  Przy tej okazji warto zwrócić uwagę na ważenie sprzedawanych ryb. Obficie pokryta panierką i nasiąknięta...

Artykuły na temat: karp smażony w głębokim tłuszczu
  • Kulinarne zalety pstrąga

    ...grillowanie i pieczenie bez dodatku tłuszczu. Rybę można usmażyć, pamiętajmy jednak, by robić to jak najkrócej, na niewielkiej ilości dobrze rozgrzanego oleju rzepakowego z pierwszego tłoczenia - unikajmy(...) z powodzeniem może zająć miejsce obok karpia na wigilijnym stole. Na eleganckich bankietach świetnie sprawdzi się carpaccio z ryby z kaparami, sokiem z cytryny i koperkiem. W wersji na surowo może...

  • Wigilia w wersji light dla całej rodziny

    Wigilia bez karpia, pierogów, uszek czy sałatki jarzynowej to żadne święta. Ale co, jeśli jesteśmy na diecie? Te i wiele innych dań bez konsekwencji dla figury może pojawić się na wigilijnym stole(...) naprawdę bardzo łatwe! Postaw na zdrowe gotowanie Zapomnij o smażeniu! Karp w grubej panierce nie tylko sprzyja dodatkowym kilogramom, ale również źle wpływa na nasze zdrowie. Zamiast tego...

  • Święta w wersji light

    ...na głębokim tłuszczu w panierce (150g) - 320 kcal Porcja soli pieczonej w piekarniku (150g) - 120 kcal Oszczędzasz 200 kcal! RYBA PO GRECKU Do jej przygotowania użyj chudej ryby, usmaż ją na(...) (400g) - 330 kcal - kapusta z grzybami (200g) - 200 kcal - karp panierowany, smażony (150g) - 370 kcal - filet z dorsza panierowany, smażony (150g) - 300 kcal - filety z kurczaka (bez skóry), panierowany...

  • Puste miejsce przy stole

    Pierwszy stół Barbara (35 lat) stawia nakrycie dla męża Michała, który pracuje w USA. Obtacza się je w mące, smaży na gorącym tłuszczu, krótko, żeby się zrumieniły. Trzeba wyjąć. Obsuszyć na(...) i sztywnej atmosfery przy stole. Od lat jest tak samo, od pokoleń pewnie: barszcz z uszkami. Dwa rodzaje pierogów: ze słodką kapustą, ruskie. Karp w panierce. Kompot z suszu w miseczkach. No i przekładaniec...

  • Nie martw się o zapas

    ...zapasów. Ale można temu zapobiec, stosując zasady dobrego przechowywania. Produkty świeże Mięso i ryby. Zawierają dużo wody, białka i tłuszczu, które sprzyjają rozwojowi bakterii odpowiedzialnych za psucie, dlatego najszybciej tracą świeżość. Środki ostrożności: indyka czy karpia kupuj pod koniec wizyty w sklepie, by jak najkrócej znajdowały się poza chłodnią (najlepiej włożyć je razem...