• Informacje na temat:

    karp na patelni grillowej

Artykuły na temat: karp na patelni grillowej
  • Święta inaczej

    Co roku ten sam stół, zastawa, a na niej ci sami "goście": karp, pierogi z kapustą, bigos, śledzie w śmietanie. A gdyby tym razem zaprosić kilku nowych uczestników? Pokażemy ci, jak odmienić tradycyjne dania, by miały więcej witamin, były mniej kaloryczne i pozostały tak samo smaczne.

  • Kotlet po andaluzyjsku z rodzynkami i oregano

    Rodzynki kojarzą się przede wszystkim z ciastem, no może jeszcze z karpiem po żydowsku, ale ich zastosowanie jest o wiele szersze! Wypróbuj przepis na wspaniałe kotlety nadziewane... rodzynkami!

  • Wigilia w wersji light dla całej rodziny

    ...naczynia żaroodpornego i upiec w wysokiej temperaturze. Równie dobrym pomysłem będzie wykorzystanie patelni grillowej z wyżłobieniami, dzięki czemu nie ma potrzeby dodawania tłuszczu. Z kolei pierogi i uszka, zamiast odgrzewać na patelni, wrzuć na kilkanaście sekund do gotującej się wody. Zdrowa alternatywa Jeśli rodzina koniecznie musi zjeść smażonego karpia w panierce, bułkę tartą...

  • Święta są po to, by jeść!

    ...nie do końca są wierni tradycji wigilijnej wieczerzy, by popróbować wszystkich wigilijnych potraw. Jak odchudzić świąteczne dania? 1. Ryby Zarówno łosoś, śledź jak i karp, szczególnie ten hodowlany, to ryby dosyć tłuste. Nie smażmy ich, tylko przyrządźmy w galarecie lub upieczmy w folii. Jeśli już musimy smażyć, zróbmy to na patelni teflonowej lub grillowej - bez dodatku tłuszczu. Zrezygnujmy...