• Informacje na temat:

    karkowka z zalewy

Przepisy na temat: karkowka z zalewy
  • Wszystko starannie wymieszać, zanurzyć mięso na 12 godz. Po wyjęciu z zalewy naszpikować czosnkiem, opruszyć drobno posiekaną pietruszką i opiekać z obu stron nad dymem. Pycha. Znasz lepszy przepis? Przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie! Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

  • Przepis wart wypróbowania: "Karp z zalewy"

  • Niedzielny obiad dla całej rodziny

    ...na papierowym ręczniku, który wchłonie nadmiar tłuszczu. Jogurt wymieszaj z drugim cukrem waniliowym. Wiśnie osącz z zalewy. Racuchy podawaj z wiśniami oraz waniliowym jogurtem.

  • Szynka może być podawana na ciepło i na zimno. Dodatkowo na bazie zalewy oraz bejcy w której jest pieczona można sporządzić sos.

  • Zimne sosy do mięsa

    Sos tatarski 200 ml gęstego majonezu wymieszaj ze 150 ml kwaśnej śmietany 18 proc. Osącz z zalewy i bardzo drobno posiekaj 2 ogórki konserwowe oraz 10 marynowanych pieczarek. Składniki wrzuć do mieszanki majonezowo-jogurtowej. Sos wymieszaj z sokiem z 1/2 cytryny, przypraw solą i pieprzem. Dobrze schłodź. Przed podaniem posyp posiekaną natką. Dip tatarski znakomicie komponuje się...

  • Robi się ją długo, ale smakuje wybornie.

  • Wielkanocne potrawy dwóch wersjach cenowych

    .... Odstaw, by galareta zaczęła tężeć. Groszek i kukurydzę odsącz z zalewy. Marchewkę pokrój w paski. Do dużej misy (kształtem przypominającej tortownicę), opłukanej zimną wodą, wlej część galarety i poczekaj...

  • Swietnie sie prezentuje,smakuje wybornie.

  • Alternatywa dla klasycznej karkowki,tak przygotowana jest rownie smaczna.

Artykuły na temat: karkowka z zalewy
  • Marynaty do mięs

    ...pieprzu liść laurowy łyżeczka tymianku Uwaga! Nie należy wkładać do zalewy mięsa wcześniej zamrażanego, ponieważ całkowicie i nieodwracalnie utraciłoby swoją soczystość. Natomiast można...

  • Obiad pod chmurką

    ..., solą oraz świeżo zmielonym pieprzem. W salaterce zalej mięso powstałą marynatą. Przykryj i wstaw naczynie do lodówki na 3 godziny. 3. Płaty mięsa lekko osącz z zalewy. Kładź na rozgrzany ruszt. Piecz...

  • Fantazyjne pierogi

    ...francuskiego, 2 żółtka, świeży rozmaryn Przygotowanie: 1. Mozzarellę osącz z zalewy i pokrój na desce w drobną kostkę. Suszone pomidory osącz z oleju, pokrój drobno i razem z mozzarellą przełóż do miski...