• Informacje na temat:

    karkówka z sosem z pora

Przepisy na temat: karkówka z sosem z pora
  • Dbasz o linię i kochasz grilla?

    Sezon grillowy w pełni, ale przecież nie dla ciebie karkówka, kiełbaski... To prawda, ale my proponujemy pyszne dania, które pozwolą ci dbać o figurę!

  • Całkiem udana kombinacja;

  • Sajgonki na różne sposoby

    ..., mięso i kiełki wymieszaj w miseczce. Przypraw do smaku sosem sojowym, pieprzem oraz chili.  2. Każdy arkusz papieru ryżowego posmaruj wodą. Nałóż porcję farszu. Zawiń boki do środka i zwiń(...) obierz, posiekaj, zeszklij na 2 łyżkach oleju. Dodaj mięso. Smaż chwilę. Dołóż pieczarki i borowiki. Dołóż marchewkę. Duś ok. 25 minut. Pod koniec dodaj kapustę. Zdejmij z ognia. Przypraw sosem sojowym...

  • Por nadaje mięsu cudownego smaku i aromatu, a pieczarki z odrobiną tymianku wspaniale wydobywają delikatną nutę lasu. Tak przyrządzona karkówka świetnie sprawdzi na świątecznym stole.

  • Świąteczne pieczenie z nadzieniem

    ...°C.  4. Podczas pieczenia mięso od czasu do czasu polewaj powstającym sosem. Na ostatnie 20 minut zdejmij folię i posyp tuszkę utłuczonym pieprzem. Ew. udekoruj świeżymi ziołami. Filety z jarmużem(...), mieszając, aż odparuje prawie cały płyn. Dopraw lubczykiem, kminkiem, gałką, papryką, sosem sojowym i pieprzem. Jarmuż rozłóż na przygotowanych płatach mięsa. Wzdłuż jarmużu rozłóż starty ser. Zwiń...

  • Dla osób lubiących mięso z nutką słodyczy.Na podstawie przepisu z kuchni staropolskiej.

  • Świąteczne przysmaki

    Nie może ich zabraknąć!

  • Niby nic a jednak tak dużo. Pyszna, mięciutka i niezwykle aromatyczna karkóweczka.

  • Jesień to idealna pora na wykorzystywanie w potrawach darów z lasu jakim są grzyby. Karkówka w sosie śmietanowo - grzybowym rozpływa się w ustach. Jest idealnym daniem na obiad.

  • Duszona karkówka w sosie cebulowym z dodatkiem musztardy.

Artykuły na temat: karkówka z sosem z pora
  • Słoneczna pogoda zachęca nas do aktywnego odpoczynku na świeżym powietrzu i wspólnych wypadów za miasto. Wiosenne pikniki, weekendy na działce czy wylegiwanie się w ogródku to idealna pora nie tylko na długo wyczekiwany wypoczynek, ale także na wyśmienitą, grillową ucztę! Jeśli po głowie chodzą Ci pyszne i soczyste mięsa, pieczone warzywa, szaszłyki czy kolorowe sałatki koniecznie przygotuj...

  • Lżejsza o 4 kilogramy w miesiąc!

    Pełnia lata to idealna pora, by… w pyszny sposób zyskać szczuplejszą sylwetkę. Wystarczy unikać kulinarnych pułapek, a postawić na sezonowe spalacze zbędnego tłuszczyku.

  • Kuchnia irlandzka

    .... Włoszczyznę obrać i pokroić (marchewkę i pora w plasterki, selera w kostkę). Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę, kiełbaski w plasterki. Ziemniaki, tymianek, kiełbaski i marchewki, dodać do rondla i gotować dalsze 5 minut. Karkówkę wyjąć i lekko przestudzić. W tym czasie dodać selera i pora i gotować jeszcze 5-7 minut. Karkówkę pokroić  w kostkę i ponownie dodać do potrawy. Doprawić solą, pieprzem...

  • Pyszne z pieca

    ...sok. Sok pomarańczowy wymieszać z miodem i polać nim mięso. Brytfannę z mięsem wstawić do piekarnika rozgrzanego do 190°C. Piec około 90 minut. Podczas pieczenia podlewać wypieczonym sosem i, w razie(...) z brytfanny. Do wypieczonego sosu dodać masło, aby złagodzić smak. Pieczeń pokroić w plastry. Rozłożyć na talerze, polać sosem. Po-dawać z kuskusem. Udekorować liśćmi sałaty, tymiankiem i pomidorkami...

  • Marynaty do mięs

    ...selera i pora marchew Marynata warzywna 5 łyżek oleju łyżka octu winnego łyżka cukru nieduża posiekana cebula warzywa starte na tarce o dużych oczkach (marchew, pietruszka, seler) po kruszony...

  • Dnę pokonasz dietą

    ...), wieprzowina (karkówka, golonka, szynka), dziczyzna, drób: kurczak pieczony, gęś, warzywa: brokuły, kalafior, brukselka, groszek zielony, kukurydza, papryka, por, szpinak, rabarbar, grzyby: pieczarki, prawdziwki, kakao, kawa, mocna herbata. Świat i Ludzie 43/2013 Więcej porad: Skórka od banana wybieli zęby lepiej niż najdroższa pasta Jak dbać o storczyki, aby kwitły przez wiele lat...

  • Mają problem wielkiej wagi

    On zaczął, jej się spodobało i teraz wzajemnie się wspierają. Chcą stracić kilkanaście kilogramów.

  • Obiad jak u babci

    ..., podlać sosem. Piec 20-25 minut w 225°C. 3. Fasolkę ugotować w osolonym wrzątku. Na patelni rozgrzać resztę oleju, wrzucić ziemniaki, smażyć na rumiano ok. 15 minut. Posypać odłożonym rozmarynem...