• Informacje na temat:

    karkówka z piekarnika z pieczarkami

Przepisy na temat: karkówka z piekarnika z pieczarkami
  • .... 3. W naczyniu żaroodpornym ułóż połowę pieczarek. Przykryj mięsem. Na nim umieść cebulę wymieszaną z papryką. I przykryj pozostałymi pieczarkami. Śmietankę przypraw solą, pieprzem i majerankiem. Zalej składniki w naczyniu żaroodpornym. Całość zalej śmietanką przyprawioną solą, pieprzem i majerankiem. 4. Formę wstaw do nagrzanego piekarnika. Zapiekaj około 45-50 minut w temperaturze 180 st. C. Podawaj...

  • Indyk w rękawie - Wiwi

    ...udziec z indyka bez kości (może być też karkówka bez kości lub kurczak); przyprawa do kurczaka...

  • Świąteczne pieczenie z nadzieniem

    .... Piecz ok. 90 minut w 180°C. Boczek wyjmij z piekarnika, pokrój w plastry, gdy lekko ostygną.  Minipieczenie w szynce 1. Mięso opłucz, osusz, rozbij. Natrzyj solą i pieprzem. Pomidory...

Artykuły na temat: karkówka z piekarnika z pieczarkami
  • Karkówka z kluskami śląskimi

    Przygotowanie: 1. Karkówkę umyj i osusz papierowym ręcznikiem. 2. Czosnek obierz i pokrój w cienkie plasterki. 3. Natrzyj mięso solą, pieprzem, papryką...

  • Prezentujemy kolejny odcinek naszego serialu kulinarnego. Tym razem Beata Śniechowska - zwyciężczyni 2. edycji programu Masterchef - przygotowała dla was wyjątkową karkówkę. Oto jej przepis! Soczysta karkówka na INTERIA.TV. Składniki: 1-1,5 kg karkówki w całości 5 cm kawałek świeżego imbiru ½ pomarańczy (uprzednio sparzonej) 1 czerwona cebula Ok. 150 ml sosu sojowego jasnego 2 łyżki dobrej jakości ketchupu 1 papryczka chili 3 ząbki czosnku 2 łyżki miodu lub cukru trzcinowego 1 łyżeczka...

  • Karkówka na ostro

    ...  Karkówkę pokrój w centymetrowe plastry. Lekko rozbij i obtocz w jajku oraz bułce tartej. Następnie obsmaż na rozgrzanym oleju. Potem zeszklij posiekane cebule i czosnek. Oddzielnie przesmaż pieczarki. Na dnie naczynia żaroodpornego ułóż cebulę, karkówkę i pieczarki. Całość zalej bulionem. Wstaw do mocno rozgrzanego piekarnika i zapiekaj w temperaturze 180°C do miękkości.

  • Ta ciepła i chrupiąca przekąska bez wątpienia wprawi cię w dobry nastrój. Wystarczy kilka pieczarek, gałązka rozmarynu i dobrej jakości chleb. Proste? Do dzieła! Składniki:- opakowanie małych pieczarek lub dwie solidne garście*- 2 gałązki świeżego rozmarynu- łyżka/dwie masła klarowanego- 2 ząbki czosnku- 1/4 łyżeczki soli wędzonej- świeżo mielony pieprz- sól różowa do smaku- łyżka sosu sojowego tamari - wiejski chleb na zakwasie 2-3 kromki- jogurt roślinny naturalny- bazylia grecka lub mięta...

  • Pyszne z pieca

    Aby pieczeń zachowała soki, nie kroimy jej od razu po wyjęciu z piekarnika.

  • Z Pawłem Małeckim, jednym z najbardziej znanych polskich cukierników, rozmawiamy o słodkościach, rekordach Guinessa i kulinarnych inspiracjach. Przekonajcie się, czy czekolada może się znudzić. Czy czuje pan, że cukiernictwo to raczej domena pań? Paweł Małecki: Jeżeli ktoś ma pasję, to płeć nie ma tu znaczenia. Wybitnym cukiernikiem może być zarówno kobieta, jak i mężczyzna. W Polsce mamy bardzo dobrych cukierników. Badania faktycznie wskazują, że amatorsko wypiekami i słodkościami częściej...

  • Badania wskazują, że wieprzowina jest tym rodzajem mięsa, po które Polacy sięgają najczęściej. Jednym z popularniejszych kawałków jest oczywiście karkówka, z której możemy przygotować naprawdę wyjątkowe dania. Fot. 123RF/Picsel Weekendowy grill bez karkówki? Wielu z nas nie wyobraża sobie takiego scenariusza. Chociaż przylgnęła do niej łatka niezbyt zdrowego produktu, warto pamiętać, że jedzona od czasu do czasu w rozsądnich ilościach nie powinna nam zaszkodzić. Zwłaszcza, jeśli weźmiemy pod...

  • Pieczarki to najczęściej jedzony rodzaj grzybów na świecie. Jak je przygotować, aby uniknąć kulinarnej nudy? Fot. 123RF/Picsel Pieczarki można kupić w sklepach przez cały rok, jednak rzadko mówi się o ich prozdrowotnych właściwościach.  Już od wielu lat pokutuje u nas pogląd, że grzyby nie mają w sobie żadnych wartości odżywczych. To nieprawda! Jeśli mówimy o pieczarkach, to mają one w sobie sporo błonnika oraz antyoksydantów, takich jak polifenole, witamina C, D, B2 i B12. Są także dobrym...

  • Gotowanie tradycyjne i na parze, a do tego pieczenie – piekarniki parowe gwarantują nową jakość naszych potraw. Jak działa urządzenie, które stało się absolutnym must-have nie tylko dla pasjonatów gotowania? Potrawa przyrządzona w piekarniku parowym zachowuje aromat i soczysty smak / materiały prasowe Dziś zdrowe odżywianie nie jest już tylko teorią wykładaną przez lekarzy i dietetyków, stało się prawdziwym stylem życia. Moda na sprawne fizycznie ciało wypracowane w fitness klubach...

  • Rośliny strączkowe jadamy najchętniej w zimie. Groch czy fasola to idealne propozycje, gdy za oknami trzaska mróz. Jest jednak pewien zielony wyjątek, który kojarzy nam się wyłącznie z letnimi daniami. Fot. 123 RF Bób kusi nas swoim kolorem i smakiem, ale czy jest zdrowy i dobry na lato? Fakty dietetyczne. Porcja bobu dostarcza dużej ilości białka, węglowodanów oraz witamin B1, B2, PP, C oraz prowitaminy A - czyli witaminy młodości. Dodatkowo bób dostarcza wapń, fosfor, żelazo i magnez. Co...