• Informacje na temat:

    karkówka w rozmarynie grill

Przepisy na temat: karkówka w rozmarynie grill
  • Steki z karkówki

    .... Włóż je do miseczki. Szczelnie przykryj ją folią spożywczą i wstaw do lodówki na 1 godzinę. Grill mocno rozgrzej, ew. cienko posmaruj olejem. Na ruszcie ułóż zamarynowaną karkówkę. Mięso piecz ok. 15

  • Mięsa i marynaty do mięs

    Doskonałe na grilla.

  • Grillowanie - smaczne i zdrowe

    ...grillowane przysmaki są ciężkostrawne i niezdrowe. Ale to nie do końca prawda! Odpowiednio dobrane, przygotowane, a następnie upieczone produkty nie mają wiele kalorii, a do tego zachowują cenne(...) o połowę chudsze, będą kąski drobiowe albo cielęce. Możesz przygotowywać z nich delikatne steki lub kolorowe szaszłyki. Mięso przed grillowaniem warto dobrze zamarynować (nawet dzień wcześniej). Stanie...

Artykuły na temat: karkówka w rozmarynie grill
  • Przyprawy Knorr z linii Grill

    Potrawy z grilla lubią przyprawy, są jednak w tym zakresie bardzo wymagające. Z jednej strony, nie możemy pozwolić, by każde mięso smakowało tak samo, z drugiej - trudno wynosić z domu na grilla mnóstwo torebek i słoiczków.

  • Prezentujemy kolejny odcinek naszego serialu kulinarnego. Tym razem Beata Śniechowska - zwyciężczyni 2. edycji programu Masterchef - przygotowała dla was wyjątkową karkówkę. Oto jej przepis! Soczysta karkówka na INTERIA.TV. Składniki: 1-1,5 kg karkówki w całości 5 cm kawałek świeżego imbiru ½ pomarańczy (uprzednio sparzonej) 1 czerwona cebula Ok. 150 ml sosu sojowego jasnego 2 łyżki dobrej jakości ketchupu 1 papryczka chili 3 ząbki czosnku 2 łyżki miodu lub cukru trzcinowego 1 łyżeczka...

  • Dania z grilla. Łosoś z dodatkami

    ....) - szaszłyki z chudego mięsa i warzyw Tego unikaj! -   tłusta karkówka -   żeberka -   kiełbasy, kaszanki -   wszelkie wędliny, kiełbasy i mięsa oznaczone w    sklepie jako "grillowe", "na grilla(...)Łosoś z pieczoną rzodkiewką i młodą cebulką to doskonały wybór na wspólne grillowanie. Te dwa warzywa to dobre źródło siarki, która jest potrzebna do prawidłowej budowy włosów i paznokci oraz zdrowej...

  • Badania wskazują, że wieprzowina jest tym rodzajem mięsa, po które Polacy sięgają najczęściej. Jednym z popularniejszych kawałków jest oczywiście karkówka, z której możemy przygotować naprawdę wyjątkowe dania. Fot. 123RF/Picsel Weekendowy grill bez karkówki? Wielu z nas nie wyobraża sobie takiego scenariusza. Chociaż przylgnęła do niej łatka niezbyt zdrowego produktu, warto pamiętać, że jedzona od czasu do czasu w rozsądnich ilościach nie powinna nam zaszkodzić. Zwłaszcza, jeśli weźmiemy pod...

  • Zasady zdrowego grillowania

    Jeśli wiesz, jak przyrządzać mięso na grill i poddawać je obróbce, twoja wątroba nie musi bać się nadchodzącego sezonu.

  • W Japonii istnieje wiele technik grillowania, które zasadniczo nosi nazwę teriyaki. Teriyaki jest tak popularne w Japonii, że kanapki z grillowanym mięsem można kupić nawet w fast foodach. Fot. 123RF/Picsel Mięso marynowane jest w sosie zwanym tare, na który składają się: sos sojowy, słodkie wino ryżowe oraz dodatki w postaci cukru lub miodu, a niekiedy również imbiru. Grilluje się głównie ryby: marliny, tuńczyki, łososie i pstrągi, czasem też owoce morza, a także krewetki czy kalmary. W...

  • Grillowanie bez skutków ubocznych

    Sezon na grilla właśnie się zaczyna. Czy możemy zajadać się potrawami tak przygotowanymi, czy ich unikać?

  • Obok różnego rodzaju kiełbas, drób jest tym rodzajem mięsa, które najczęściej pojawia się na naszych grillach. To doskonały wybór! Ale czy wiecie w jaki sposób go przygotować, aby zawsze zachwycał naszych bliskich i znajomych? Oto kilka naszych propozycji. Mięso drobiowe to zawsze dobry wybór na grilla. Trudno jest znaleźć osobę, która byłaby w stanie oprzeć się piersi z kurczaka ściągniętej prosto z rusztu lub skrzydełkom przygotowanych w podobny sposób. Delikatne i chude mięso, które...

  • Jak utrzymać cukier w normie

    Latem tak kuszą owoce, słodkie napoje, specjały z grilla... Nie musisz ich sobie całkiem odmawiać, by przestrzegać antycukrzycowej diety.

  • Nadchodzi weekend, a wraz z nim przychodzi pora na rodzinne grillowanie. Z pewnością w waszych lodówkach już czekają kiełbaski, a inne mięsa powoli zaczynają się marynować. A co z wegetarianinami? Zadbaliśmy, aby także i oni mogli zjeść coś z rusztu. Fot. 123RF/Picsel Sezon grillowy trwa w najlepsze i większość z nas zdążyła już wrzucić na ruszt nieco przysmaków. Przygotowując tego typu potrawy zwykle sięgamy po mięso - kiełbaski, karkówkę, boczek, burgery lub piersi kurczaka. A co z osobami,...