• Informacje na temat:

    karkówka w plastrach na patelni

Przepisy na temat: karkówka w plastrach na patelni
  • Pikantna karkówka

    ...rozbij tłuczkiem. Natrzyj paprykami i solą. Jajko roztrzep, wymieszaj z keczupem. Kotlety zanurz w jajku, obtocz w bułce tartej. Włóż na mocno rozgrzany olej, usmaż na rumiano. Zdejmij z patelni, wstaw...

  • Karkówka pieczona w plastrach z cebulą i majonezem

  • Żelazne prażoki z duszoną karkówką

    Sposób przygotowania: 1. Karkówkę pokroić w plastry w poprzek włókien, rozbić tłuczkiem. Dokładnie obtoczyć w mące pszennej i usmażyć na patelni na oleju do uzyskania złotego koloru. Plastry przełożyć do rondelka, a na tej samej patelni usmażyć pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek. Następnie podlać wodą i gotować parę minut. 2. Całość wlać do mięsa i dusić pod przykryciem, aż mięso będzie...

  • Smaczny pomysł na "Soczysta karkówka z patelni"

  • Karkówka na soli z sałatką ziemniaczaną

    ...5 godzin. Ziemniaki umyć i ugotować w mundurkach. Obrać pokroić w plastry. Boczek pokroić w kostkę. Cebulę utrzeć. Boczek usmażyć na chrupko na patelni bez tłuszczu. Dodać 8 łyżek oleju i cebulę. Smażyć(...) patelni bez tłuszczu. Dodać 8 łyżek oleju i cebulę. Smażyć na złoty kolor. Posypać cukrem, Wlać bulion i ocet, doprowadzić do wrzenia i gotować na słabym ogniu. Doprawić pieprzem i solą. Ostudzić...

  • Bardzo smaczna, smakiem przypominająca smażoną kanie, cukinia panierowana w bułce tartej i w jajku. Polecam :)

  • Karkówka a la schabowy

    Mięso opłucz, rozbij, skrop sokiem z cytryny. Oprósz solą, pieprzem, mąką. Panieruj w roztrzepanym jajku i w tartej bułce. Mięso usmaż na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Jednocześnie na drugiej patelni na maśle usmaż resztę jajek (białko jajek powinno być ścięte, a żółtko płynne). Posól. Na wierzchu każdego kotleta połóż jajko sadzone. Podaj z ziemniakami posypanymi zieleniną, np...

  • Steki z karkówki marynowane w sosie sojowym i przyprawach z patelni. Muszę przyznać że efekt przerósł moje oczekiwania. Mięso w połączeniu z musztardą i ketchupem przypominało w smaku karkówkę z grilla, miało nawet taki ciemny kolor.Brakowało jedynie tego charakterystycznego zapachu i lekkiego przypalenia.

  • Karkówka w sosie sojowym

    Składniki na 4 porcje: - 8 plastrów karkówki, - 2 łyżki płynnego miodu, - 1/2 łyżeczki startego imbiru, - 3 łyżki ciemnego sosu sojowego, - 2 łyżki oleju, - 2 łyżki masła, - 3 brzoskwinie Przygotowanie: Miód wymieszaj z imbirem i sosem sojowym, do marynaty włóż mięso. Odstaw na 10 minut. Następnie smaż na grillu lub na patelni na oleju (najlepiej w woku). Obok na grillu ułóż ćwiartki...

  • Jako, ze najlepszym z warzyw jest kotlet z karkowki, polecam .Wspaniale, przepyszne, bardzo proste.

Artykuły na temat: karkówka w plastrach na patelni
  • Zraziki z niespodzianką

    Na patelni rozgrzej masło, wrzuć pokrojone w drobną kostkę cebule i podsmaż. Dopraw solą i odstaw do ostudzenia. W tym czasie pokrój karkówkę w centymetrowe plastry. Rozbij je tłuczkiem i posyp solą oraz pieprzem. Rozłóż na nim cebulę i zroluj. Tak przygotowane roladki skrop oliwą i ułóż w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym oliwą. Piecz w temp. 180°C przez 20 minut.

  • Prezentujemy kolejny odcinek naszego serialu kulinarnego. Tym razem Beata Śniechowska - zwyciężczyni 2. edycji programu Masterchef - przygotowała dla was wyjątkową karkówkę. Oto jej przepis! Soczysta karkówka na INTERIA.TV. Składniki: 1-1,5 kg karkówki w całości 5 cm kawałek świeżego imbiru ½ pomarańczy (uprzednio sparzonej) 1 czerwona cebula Ok. 150 ml sosu sojowego jasnego 2 łyżki dobrej jakości ketchupu 1 papryczka chili 3 ząbki czosnku 2 łyżki miodu lub cukru trzcinowego 1 łyżeczka...

  • Gulaszowa z włoską kapustą

    .... Oprószamy pieprzem i solą. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy mięso, żeby się podrumieniło. Przekładamy do zupy i gotujemy jeszcze kilka minut. Musztardę rozprowadzamy kilkoma łyżkami bulionu...

  • Patelnia jest jednym z najważniejszych sprzętów kuchennych. Trudno wyobrazić sobie bez niej smażenie i duszenie potraw. W sklepach jest dostępnych wiele różnych rodzajów patelni, które różnią się od siebie przeznaczeniem, materiałem z jakiego są wykonane i rodzajem powłoki. Zapoznanie się z najważniejszymi typami ułatwi wybór patelni najbardziej dopasowanej do naszych potrzeb. Do jakich potraw? - Patelnie grillowe - pozwalają na beztłuszczowe przygotowanie mięsa, warzyw i ryb- Patelnie...

  • Bakłażan z niespodzianką

    Sposób przygotowania: 1. Bakłażany pokrój wzdłuż na cienkie plastry. Posyp solą i odstaw na 30 minut. Opłucz pod bieżącą wodą, osusz i lekko zgrilluj. W tym czasie kaszę kuskus przygotuj według zaleceń producenta. Odcedź i połącz ją z mięsem. 2. Na patelnię wlej olej i podsmaż przeciśnięty przez praskę czosnek i drobno posiekaną cebulę. Przestudź i wymieszaj z masą mięsną. Całość dopraw do...

  • Jak w kilka chwil przygotować smaczne i sycące śniadanie? Na to pytanie odpowie Piotr Sajdak w pierwszym odcinku vloga "Florina - Zasmakuj Radości". Pobierz bezpłatny e-book ze świątecznymi przepisami. Kliknij!     Kliknij prawym przyciskiem myszy i zaznacz "Zapisz element docelowy jako...", aby zapisać e-booka na dysku.

  • Zraziki z cebulą

    Na patelni rozgrzej masło, wrzuć posiekane w plastry cebule i podsmaż. Następnie dopraw solą i odstaw do ostudzenia. W tym czasie pokrój karkówkę w centymetrowe plastry. Rozbij je lekko tłuczkiem i posyp solą oraz pieprzem. Na mięsie rozłóż cebulę i zroluj. Zepnij wykałaczką. Tak przygotowane roladki skrop oliwą i piecz w rozgrzanym piekarniku w temperaturze 180°C przez 20 minut.

  • Grill brzmi trochę groźnie, kiedy trzeba przygotować coś innego niż kiełbaski albo warzywa, piekarnik też trochę straszy, bo nigdy nie wiadomo jaki sposób grzania będzie najlepszy dla potrawy, a kuchenka mikrofalowa zawsze źle potraktuje jedzenie. Fot.123RF/Picsel Przygotowywanie mięsa na patelni wydaje się więc być wyborem, który sprawia najmniej trudności i gwarantuje sukces. Warto jednak znać kilka reguł, które pozwolą jeszcze lepiej i efektywniej smażyć mięso. 1. Nie wrzucaj mięsa na...

  • Placki

    ...z ziemniaczaną. Dodawać po trochu do masy jajecznej i mieszać. Na koniec doprawić solą i pieprzem. Na dużej patelni rozgrzać olej. Nakładać małe placuszki i smażyć na rumiano z obu stron. Danie podawać na...

  • Badania wskazują, że wieprzowina jest tym rodzajem mięsa, po które Polacy sięgają najczęściej. Jednym z popularniejszych kawałków jest oczywiście karkówka, z której możemy przygotować naprawdę wyjątkowe dania. Fot. 123RF/Picsel Weekendowy grill bez karkówki? Wielu z nas nie wyobraża sobie takiego scenariusza. Chociaż przylgnęła do niej łatka niezbyt zdrowego produktu, warto pamiętać, że jedzona od czasu do czasu w rozsądnich ilościach nie powinna nam zaszkodzić. Zwłaszcza, jeśli weźmiemy pod...