• Informacje na temat:

    karkówka w ostrym sosie

Przepisy na temat: karkówka w ostrym sosie
  • Pikantna karkówka

    Mięso umyj, dobrze osusz, z obu stron rozbij tłuczkiem.

  • Karkówka jest najczęściej podawanym mięsem w naszym domu. Jest soczysta, dzięki tłuszczykowi i bardzo smaczna. Można ją przyrządzać na wiele różnych sposobów.

  • Karkówka na trzy sposoby

    Sezonowe dania są najzdrowsze i takie smaczne! Wykorzystaj więc królujące o tej porze warzywa oraz grzyby. Połącz je z soczystą wieprzowiną oraz przyprawami. Wyjdzie pożywnie i pysznie, że palce lizać!

  • Karkówka to mięso, które gości na naszych stołach najczęściej. Staram się tylko za każdym razem zmieniać jej smak.

  • Mięsa zapiekane w pysznych sosach

    Wystarczą kąski kurczaka albo karkówki, makaron czy ziemniaki, trochę wonnych ziół i ... coś co połączy składniki w smakowite danie.

  • Coś innego niż tradycyjna karkówka, ale za to jakie pyszne!!!!!

  • Grillowane szaszłyki z krewetkami

    ...i grillujemy kilka minut z każdej strony (na patelni grillowej lub w piekarniku). Podajemy z ostrym ostrym sosem  i skrapiamy 

  • Ostatni dzień listopada skrywa co raz krótsze i chłodniejsze dni. Sprawdzoną metodą na te pierwsze, jesienne chłody oprócz tradycyjnej pierzyny czy ciepłego kaloryfera są właśnie rozgrzewające dania. Ciepłe posiłki dodają energii, a przede wszystkim poprawiają nastrój. Krucha, mięciutka karkówka w słodko-ostrym sosie z pieczarkami i cebulką wydaje się być idealnym daniem na tą porę roku.

  • ..., ponieważ sos sojowy jest bardzo słony), pieprzem i cukrem. Gotową potrawę podawaj z pieczywem i zieloną sałatą z pomidorami i papryką, przyprawioną ostrym sosem winegret. Jako dodatek do tak...

  • Jeśli lubisz karkówkę, wypróbuj ten przepis!

Artykuły na temat: karkówka w ostrym sosie
  • Dania z grilla. Wołowina z malinowym sosem

    ...! -   tłusta karkówka -   żeberka -   kiełbasy, kaszanki -   wszelkie wędliny, kiełbasy i mięsa oznaczone w    sklepie jako "grillowe", "na grilla", "ogniskowe" - są   one najczęściej nie najlepszej...

  • Mięso prosto z pieca

    Nie ma nic lepszego niż zapach i smak pieczeni. W ziołach albo w sosie.

  • Słoneczna pogoda zachęca nas do aktywnego odpoczynku na świeżym powietrzu i wspólnych wypadów za miasto. Wiosenne pikniki, weekendy na działce czy wylegiwanie się w ogródku to idealna pora nie tylko na długo wyczekiwany wypoczynek, ale także na wyśmienitą, grillową ucztę! Jeśli po głowie chodzą Ci pyszne i soczyste mięsa, pieczone warzywa, szaszłyki czy kolorowe sałatki koniecznie przygotuj i podaj je z sosami i przyprawami marki WINIARY, które dopełnią smak grillowego menu tworząc wyjątkową,...

  • Pyszne mięso na słodko

    Podane w sosie pieczeniowym z czekoladą lub glazurowane. Zaskakujące zestawienie? Ale jak smakuje. Spróbuj!

  • Kluski polskie

    .... Stolnicę lub blat posyp pozostałą mąką. Wyłóż ciasto, uformuj z niego wałeczek, lekko spłaszcz. Ostrym nożem pokrój na małe, ukośne kawałki. W garnku zagotuj wodę, gdy zacznie wrzeć lekko posól(...) jednak chcesz je wykorzystać później, to trzeba je przepłukać zimną wodą i dobrze osączyć. Można je później odgrzać znów wrzucając na wrzątek - na ok. 1 min - albo odsmażyć czy zagrzać w sosie. Pyzy...

  • Dania z grilla. Steak Hache

    ...wybór - filety z piersi kurczaka lub indyka (bez skóry) - ryby - warzywa (np. cukinia, bakłażan, papryka itp.) - szaszłyki z chudego mięsa i warzyw Tego unikaj! -   tłusta karkówka...

  • A na talerzu maj

    ...posyp umytym i posiekanym koperkiem. Zupa powinna być słodko-kwaśna, gęsta, z pływającymi chrupiącymi kawałkami kapusty.  Karkówka na szparagach z sałatką z ziemniaków, rzodkiewek i fety Dla(...) polane roztopionym masłem. Pieczony klops na ciepłej sałatce z groszku w sosie winegret Dla 6 osób Czas przygotowania: 2 godziny Poziom trudności: 2 Klops: 1 kg mięsa mielonego wołowo...

  • Nie tylko marcepan

    Lubeka słynie z marcepanu, ale kuchnia regionu Szlezwik-Holsztyn ma o wile więcej do zaoferowania.

  • Od zasmażki do fusion

    ...postumencie z kopytek. Pasztet otulony serową kołderką w koleżeństwie sosu tatarskiego. Gęsie żołądki zażywające kąpieli w sosie śmietanowym. To przykłady barokowego nazewnictwa dań w polskich...

  • Marynaty do mięs

    Sekretem smacznego mięsa jest odpowiednio skomponowana marynata, która skruszy jego strukturę i nada aromatyczny smak naszemu stekowi czy szaszłykowi. Mamy tu ogromne pole do popisu. Możemy wykorzystywać różne ulubione rodzaje przypraw, łącząc je z olejem i octem balsamicznym lub wytrawnym winem.